RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Японії в Україні разом з Київським міським головою та Ректором КНУ імені Тараса Шевченка висадили в Києві сакури.

Посол Японії в Україні разом з Київським міським головою та Ректором КНУ імені Тараса Шевченка висадили в Києві сакури.

Автор: 12.04.2017 | Японія, Київ, дипломатія
11 квітня 2017 року Посольство Японії в Україні висадило в Києві сакури. Захід відбувся в Ботанічному саду імені ак. О.В. Фоміна, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі та ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського, а також біля Національної опери України за участі Київського міського голови Віталія Кличка

Подію було присвячено річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною, а також в рамках року Японії в Україні. Оскільки сакура є символом Японії, Посольство розпочинає кампанію із висадження дерев по всій території України, щоб якомога більше українців мали змогу насолодитися її красою.

«Цього року Україна і Японія святкують 25 річницю дипломатичних відносин , а також дуже визначний рік Японії в Україні. І наша кампанія з висадки 2500 сакур також проходить в рамках Року Японії в Україні. З цієї кількості сакур, 1000 дерев надає посольство разом з нашими партнерами, компанією JTI, а те, що поза цим – це наше побажання до українців, висадити якомога більше сакур по всій країні. В нас дуже багато запитів від різних міст про те, що вони хотіли б посадити наш символ в себе. Ми – посольство Японії готові допомагати всім, чим зможемо і я сподіваюсь, що цього року, включаючи осінь ми посадимо 2500 дерев» - сказав в урочистій промові Посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

До вітального слова долучився Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський: «Сьогодні ми присутні на дуже символічній акції, зараз ми відзначаємо 25-річчя незалежності нашої країни і Японія була одною з перших держав, яка визнала цю незалежність. Глибоко символічно, що акція відбувається саме в ботанічному саду нашого університету, який має дуже тісні стосунки і співпрацює із цілим рядом японських навчальних закладів. Я думаю, висадка сакури – дерева, яке символізує саму Японію як країну, стане ще одним знаком дружби, взаєморозуміння і співробітництва між нашими народами. Ми пишаємося і шануємо наші дружні стосунки і підтримуємо їх. Вважаю, те що ми робимо сьогодні, і впродовж всіх цих років, стане великим кроком до ще більшого взаєморозуміння. Ми робимо велику справу».

Відкриваючи захід біля Національної опери України було зазначено, що тільки у столиці цього року буде висаджено понад 100 дерев: На Володимирській гірці, Золотих воротах, у Маріїнському парку, парку Наталка, парку Кіото, на Пейзажній алеї, біля Київського хореографічного училища, на території КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ, у ботанічному саду імені Фоміна, і біля Національного оперного театру. Всі дерева будуть висаджені в квітні та листопаді цього року.

«Мені дуже приємно, що таким чином ми відзначаємо рік Японії в Україні. Ще одна приємна новина, що цього року в парку Кіото буде створено сад каменів, також у червні планується візит мера міста Кіото. Таким чином ми продовжуємо святкувати Рік Японії в Україні», сказав в урочистій промові Посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

«Цей рік – рік Японії в Україні. Багато років співпраці між нашими країнами, між нашими містами побратимами, Києвом та Кіото. І дуже добре, що цього року мер Кіото приїздить до Києва, ми вже почали підготовку, планується багато заходів, одним з яких стане відкриття оновленого парку Кіото. Сакура – символ Японії і я дуже радий приєднатися до висадки цих красивих дерев в нашому місті. Ми повинні робити все, щоб наше місто було завжди зеленим, комфортним та затишним і без зелених насаджень це неможливе», - зазначив Київський міський голова Віталій Кличко.

Починаючи з квітня, сакури з’являться у понад 20 містах України, в тому числі Києві, Львові, Одесі та ін. Висадження дерев здійснюватиметься у співпраці із компанією JTI Україна та місцевими органами влади за участі Посла Японії в Україні Шігекі Сумі та міських голів.

Вам это будет интересно:
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Departure: Сатояма
У Японії є містечко, жителі якого дуже довіряють одне одному. Довіряють настільки, що п’ють воду з одного джерела, котре протікає через їхні оселі, ще й миють там посуд після їжі. Сатояма, що у перекладі означає ідеальне місце для життя в гармонії з природою, розташоване у північній префектурі Гіфу, ізольованій від решти світу гірськими вершинами і рисовими полями.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Кабукі: тернистий шлях квітки
Традиційний японський театр кабукі завжди лишався загадкою для європейського менталітету: зрозуміти спектакль без підказок гіда може хіба що спеціаліст з культури Країни вранішнього сонця. Слово «кабукі» у перекладі значить «майстерність пісні і танцю». Чому не оперета? Суть постановки не зводиться до музичної вистави...
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
У ритмі серця. Японські барабани тайко
Його звуки проникають у саме серце, зупиняють потік думок і змушують кров рухатися в якомусь магічному ритмі. Це гуркіт грому. Це мурашки по шкірі. Це – тайко. Японські барабани на їхній батьківщині зведені у ранг культу. Без них не обходиться жоден офіційний захід, їхня гра тішить слух під час радості і допомагає пережити печаль.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Кагосіма: Місто з репутацією камікадзе
«Будуйте дім біля підніжжя вулкана!» - вигукував Ніцше у пророчому екстазі. Похмурий пафос філософа навряд чи збагнули б жителі японського міста Кагосіми, розташованого на дні кальдери Айра, що виникла внаслідок вибуху 22 тисячі років тому. Землероби мотижили уступи котловини з бронзового віку, звично відмахуючись від попелу, розсіяного у повітрі.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Закрыть
Outlook facebook page