RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  У Києві стартував Тиждень Іспанського кіно

У Києві стартував Тиждень Іспанського кіно

30 березня за підтримки посольства Іспанії в Україні в Культурному центрі Кінотеатр «Київ» відкрився XV Тиждень іспанського кіно. Офіційне відкриття кінематографічного калейдоскопа відвідали дипломати Посольства Іспанії в Україні, представники української кіноіндустрії, громадськість, ЗМІ.

Фестиваль відкрився картиною "Пальми в снігу" режисера Фернандо Гонсалеса Моліни. Це історія про велике кохання, зв'язок часів і поколінь. Красуня Кларенс живе в холодних горах. Одного разу вона знаходить загадковий лист і вирішує дізнатися правду про минуле свого батька. Дівчина відправляється на африканський острів Фернандо-По і ніби потрапляє в рай. Вона йде по слідах сімейних таємниць, в яких знаходить і заборонену любов, і зради, і визначальні події, що стали частиною світової історії. У головних ролях зірки іспанського кіно Маріо Касас і Адріана Уґарте, а для Берти Васкес, яка народилася в Києві, картина є дебютом у великому кіно.

Фестиваль триватиме до 5 квітня. Протягом тижня українським глядачам представлять п'ять картин, а також пройде Ніч іспанського короткометражного кіно.

Комедійно-драматичний, інший погляд на справжню дружбу - "Труман" - нова робота Сеска Гая, учасника СінеФіести в 2013 році. До Хуліана несподівано приїжджає товариш з Канади Томас, коли дізнається, що той вирішує залишити свою боротьбу з раком. Двоє друзів, разом з собакою Хулиана на прізвисько Трумен, переживають чотири насичених дня.

Фільм-володар премій «Гауді» і «Гойя» в номінаціях «Кращий фільм» і «Кращий режисер». Ексцентричні «Нічні історії» з Барселони - романтична комедія Мануели Бурло Морено. Однією довгою серпневої ночі різні люди переживають різні події, які здійснюють на них великий вплив: після трирічних відносин, Люсію кидає її хлопець Іван, так як думає, що вона більше його не любить; Пако - водій вантажівки - ніяк не наважиться зізнатися в коханні жінці своєї мрії; підлітки Коке і Луісіто роз'їжджають по місту на викраденому автомобілі в пошуках пригод; водій карети швидкої допомоги Альберто готується почати нове життя з новою роботою і новою дівчиною; а водій таксі Педро усвідомлює, що в їх з дружиною Марією стосунках не все в порядку. Всіх героїв об'єднує нічна радіопрограма, всі вони пересуваються по місту і не усвідомлюють, що їхні долі несподівано перетнуться ...

Неймовірно чуттєва історія про почуття, непідвладні часу, повнометражна стрічка Хонас Труеба «Возз'єднання». Мануела і Ольмо ... Пройшли роки з їх останньої зустрічі ... Вона дає йому лист, який він їй написав, коли вони ще були парою в школі. Цей лист в корені змінить їхні почуття (точніше, їхні уявлення про свої почуття), коли їм вже за тридцять. Протягом однієї ночі в Мадриді, в супроводі звуків музики і коктейлів, Мануела і Ольмо возз'єднаються в тому майбутньому, яке обіцяли один одному п'ятнадцять років тому, коли вперше відчули, що таке любов.

Кіно гарного настрою, потужний дебют Даніеля Гузмана "Нічого знатомість". 16-річний Даріо тікає з дому від безладу, який вже не в силах витримувати. Відданий друг Луісмі, Каралімпія - нещасний невдаха, який представляє з себе переможця, і бабуся Антонія, яка на своєму триколісному автомобілі збирає кинуті меблі, - вони стануть новою сім'єю для Даріо. Представники трьох поколінь зустрінуться в місті, надто великому для самотності. На дворі літо.

З нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Іспанією та Україною СінеФіеста представить особлива подія «Ніч короткометражного кіно» - любов поза часом, примирення ворогів, супергеройський здатності, сімейні таємниці, хвилююче питання самовизначення. 25 фільмів - 25 зірок, кожна з яких має свою власну історію. Єдиний показ відбудеться 31 березня о 23:59 в Культурному центрі «Кінотеатр« Київ ».

Квитки на покази - в касі Культурного центру «Кінотеатр« Київ ».

Вам это будет интересно:
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Зліпи собі хобі. Історія гончарства
У краєзнавчий музей якої країни не зайди, неодмінно помітиш схожі археологічні знахідки – уламки глиняних виробів. Гончарне ремесло, що народилося кілька тисячоліть тому, однак існує й сьогодні, по праву може вважатися одним із найбільш довговічних.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Крок за межу: магічне мистецтво уїчолі
Сліпучі сполохи давнього знання в різнобарвних переливах бісеру і пряжі на мозаїках індіанців уїчолі спрямовують фантазію у безкінечну подорож гілками світового древа. Духовні образи набувають плоті у вигадливих орнаментах, що супроводжують селянина-мексиканця на всіх етапах життєвого шляху.
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
У Києві відкрилась виставка азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва
24 грудня за ініціативою та за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва. Серед гостей були присутні заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв...
Скляний handmade
Ексклюзивні скляні вази та ялинкові іграшки, наявні всього в одному-двох екземплярах, окрім високої ціни, найчастіше об’єднує ще й унікальна технологія виготовлення, якою володіють представники рідкісної професії – склодуви. Історія цього ремесла триває вже протягом кількох тисячоліть, а деякі старі таємниці handmade-виробництва досі зберігаються під грифом секретності.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Ручна робота: персидські килими
У ті часи, коли перським воїнам не було рівних, а їхній силі підкорилися Римська імперія та Аравійський півострів, з-під пальців майстринь народу-переможця вийшов перший шедевр. «Весняний килим» став найдорожчим в історії людства. Він символізував владу і міць персів, а його краса оповідала про божественне походження царя Хосрова І.
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Тіні в раю: Як сучасне мистецтво дивує любителів оригінального
Грань між тінню і світлом така ж контрастна, як між сном і дійсністю. Тому художники використовують обидві речі, щоб досягти балансу в картині. Пейзажі, портрети, натюрморти… ніщо не обходиться без боротьби протилежностей. Утім, є особливо хитрі майстри своєї справи, котрим світло не потрібне. Достатньо самої тіні.
Кабукі: тернистий шлях квітки
Традиційний японський театр кабукі завжди лишався загадкою для європейського менталітету: зрозуміти спектакль без підказок гіда може хіба що спеціаліст з культури Країни вранішнього сонця. Слово «кабукі» у перекладі значить «майстерність пісні і танцю». Чому не оперета? Суть постановки не зводиться до музичної вистави...
Мистецтво Патрика Кабрала: папір як символ крихкості світу
Незалежний художник родом із Філіппін Патрик Кабрал завойовує світ своїми незвичними арт-роботами. Його творіння – це новаторство, що поєднує в собі вікові традиціїкаліграфії й суперсучасні 3D-технології. Його мистецтво - спосіб змінити світ на краще як за допомогою естетики, так і шляхом виконання соціальної місії.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Закрыть
Outlook facebook page