RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посольства Болгарії та Ізраїлю відкрили в Києві виставку, присвячену долі євреїв у Болгарії

Посольства Болгарії та Ізраїлю відкрили в Києві виставку, присвячену долі євреїв у Болгарії

Посольство Республіки Болгарія та Держави Ізраїль в Україні, а також Департамент культури Київської міської державної адміністрації та Національний історико-архітектурний музей "Київська Фортеця" відкрили виставку, присвячену долі євреїв у Болгарії.

Виставка "Сила громадянського суспільства: Доля євреїв в Болгарії" присвячена 74-ій річниці з дня порятунку болгарських євреїв і пам'яті жертв Голокосту і є хронікою-розповіддю про опір громадян Болгарії, про відмову суспільства підкоритися планам влади, яка хотіла відправити болгарських євреїв до нацистських концтаборів .

Відкрили виставку Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красимир Мінчев і Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Еліав Білоцерковський, також з урочистою промовою виступила голова департаменту культури КМДА Діана Попова.

"У дуже темні дні Другої світової війни євреї зазнали переслідувань по всій Європі. І історія про яку ми говоримо сьогодні стала унікальним прикладом, коли члени громадянського суспільства виступили проти депортації євреїв до концтаборів. За це ми безмежно вдячні болгарському народові. Саме порятунок євреїв в Болгарії - дуже важливий факт нашої історії ", - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Білоцерковський.

Як зазначила глава департаменту культури КМДА Діана Попова, питання Голокосту є дуже вразливим для всієї Європи і України в тому числі. "Сьогоднішня виставка дуже символічна і місце проведення - Київська фортеця також, оскільки ці стіни знали безліч ув'язнених і несправедливо ув'язнених. Свобода болгарських євреїв перегукується з історією свободи всіх євреїв світу і також в Україні ми знаємо, хто такі праведники світу, і сьогодні дуже важливо згадати про такий великий вчинок болгарського уряду, який чинив опір нацистським наказам. Величезне спасибі за можливість доторкнутися до такої історичної спадщини і за те, що ви вибрали саме цей музей Києва ", - підкреслила вона.

"Коли ми відзначали 70-річчя Голокосту і порятунку болгарських євреїв ця виставка стала центральною темою в культурній діяльності нашого дипломатичного представництва. Це дуже важлива тема для нас і вона до сих пір продовжує привертати увагу до цього періоду історії болгарського народу. На цих плакатах представлені документи, які відображають позицію болгарського громадянського суспільства і світової спільноти з приводу болгарських євреїв. у центрі цієї виставки позиція Димитра Пешева, болгарського політика, міністра юстиції, ініціатива якого привела до порятунку 48 000 болгарських євреїв, яких держава відмовилася депортувати в німецькі концтабори », - зазначила третій секретар посольства Болгарії в Україні Олена Слатинська-Ованезова.

Експозиція простежує специфіку і рішучість болгарського громадянського суспільства зупинити репресивну політику. Позбавлення болгарських євреїв є видатним історичним прикладом того, що завдяки прояву особистої і політичної сміливості, громадянська совість і воля можуть протидіяти навіть наймасштабнішою політиці. Готовність допомогти і співчувати є сильним зброєю в руках громадян. Дотримання прав людини і їх гарантія є обов'язковою умовою для миру і прогресу і вони не підлягають компромісів ніякої політики.

Виставка триватиме до 24 березня.

Адреса: Київ, вул. Госпітальна 24а

Час роботи: понеділок-неділя з 10:00 до 18:00 м, (тільки п'ятниця 10:00 до 16: 45г.)

Вам это будет интересно:
Гід по старині: Европейські блошині ринки
Всупереч поширеній думці, європейські блошині ринки мають небагато спільного з секонд-хендом або звичайними торговельними рядами традиційних речових базарів. По суті, ці місця унікальні тим, що своєрідно відображають дух країни, а по непоказних, на перший погляд, товарах можна прочитати її минуле, відчути настрій епохи.
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
ФОТОПРОЕКТ: Голодним не втечеш. Барвисті базари Ізраїлю
За підтримки Представництва Міністерства туризму Ізраїлю в Україні OUTLOOK побував у цій неймовірній країні. Сьогодні ми ділимося з Вами яскравими фото з міських ринків! Місцевий колорит навіть крізь знімки на екрані дозволяє поринути у цю автентичну і неймовірно "смачну" атмосферу! Насолоджуйтесь!
Священні тварини інків
Наш «перуанський цикл» продовжується розповіддю про найбільш шанованих тварин у Перу. Вони – як зв'язок піж сьогоднішнім і минулим, грають важливу роль у житті цього народу. Мудрі предки сучасних перуанців, давні інки, жили у повній гармонії з усім живим, що їх оточувало. Мудрі предки сучасних перуанців, давні інки, жили у повній гармонії з усім живим, що їх оточувало.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Історія однієї вулиці: Дизенгоф
Прогулюючись вулицею Дізенгоф у самісінькому центрі Тель-Авіва, можна спіймати себе на думці, що це не вулиця, а якийсь телепорт, адже тут змішалося все: торгові ряди, практична та лаконічна архітектура баугаус, модні шоуруми, котрі не поступаються міланським. Проте все це нагромадження аж ніяк не надмірне, а цілком природне, тому пройдімося вулицею.
Єрусалим: місто, яке постало з попелу
У кам'яні стіни Єрусалима, обведені золотим контуром, вкарбувалися колоритні легенди і релігійні вірування. Їх пожвавлюють гучні розмови торговців, котрі розмістилися біля Яффських воріт Старого міста. OUTLOOK розповість вам про п'ять місць, що їх обов'язково потрібно відвідати в Єрусалимі.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
ВІДЕО: Загадка на півдні Франції - печера Шове
У 1994 році в горах на півдні Франції була виявлена печера, всередині якої знаходилося більше тисячі наскельних зображень, що датуються 34 століттям до н.e. На думку експертів, це сліди першої цивілізації на території Європи. Чудовою якістю збережених малюнків печера зобов'язана тому...
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Закрыть
Outlook facebook page