RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  На валізах: Сергій Гулюк

На валізах: Сергій Гулюк

Автор: 01.03.2017 | на валізах
У нашій новій рубриці ми спілкуємося зі знаменитими людьми, які, попри щільний графік, не можуть уявити свого життя без подорожей. Сьогодні наш герой – ведучий каналу 112 Україна.

Я вже й не згадаю, скільки країн відвідав. Перший мій «закордон» стався 1984 року, коли я ще радянським школярем відвідав соціалістичну Болгарію. І хоча формально це була близька за ідеологією і дружня СРСР країна, мені здавалося, що я потрапив у справжнісінький капіталізм, яким його описували коментатори програми «Час». Ще було неймовірне відчуття куштування заборонених плодів. Приміром, я вперше побачив справжню «Кока-Колу» у фірмовій пляшці, вперше відкрив для себе жувальну гумку. Із поїздки запам’ятався кумедний випадок, котрий наочно демонстрував величезну прірву між нами і закордоном: сонячним болгарським пляжем прогулювався справжнісінький екзотичний для радянського сприйняття панк з пофарбованим у зелений колір ірокезом. Один вразливий хлопчик з нашої групи, побачивши це видовище, побіг до матері і голосно закричав: «Мамо, мамо, я щойно побачив Диво!». Далі був загальний сміх.

Трійка «must see places»: Лондон (неймовірні, дивовижні люди, суміш різних мов, поєднання мультикультурності з консерватизмом і вірністю традиціям). Лісабон (дихання океану, безтурботний і розслаблений ритм життя, неймовірні красоти), Амстердам (місто, в котре хочеться завжди повертатися з багатьох особистих причин ).

Я більше ніколи не поїду в Коблево (жарт). Насправді місця, котрі б зовсім розчарували, на щастя, не зустрічались. Завжди люблю приїжджати повторно в знайомі вже місця для того, щоб зафіксувати і порівняти різні відчуття. І навіть славне селище Коблево все ще приваблює, попри те, що із сервісом і затишком якось не пощастило.

Моїм другим домом могла б стати_Португалія. Можу без кінця фантазувати, як сиджу на березі океану, насолоджуючись красотами і попиваючи портвейн «Tawny». І втілений факт того, що туди перебралося багато друзів дитинства, іноді не дає спокою.

Усім рекомендую пляжі_Кіпру. Так вже сталося, що не був у Єгипті, а в Тунісі – один раз і давно. Але що потрібно передусім від пляжів – кришталево чиста вода і доступ до сонця 12 годин на добу. Куди б ви не вирушили – в Лімасол, Пафос, Ларнаку чи Айя-Напу – ці місця магічним чином манять до себе, додатковим бонусом стане чудова місцева кухня, чудові пейзажі і довколишню історичну атмосферу. Особисто у моєму топі найкращих відвіданих пляжів лідирує бухта «Корал-Бей» у Пафосі. До речі, на одному туристичному сайті прочитав маркетингове визначення Кіпру – «міцний середземноморський хорошист», з чим повністю погоджуюся.

Найбільш незвичну страву я куштував у Литві. І вона називається яблучний сир. Смак одночасно нагадує сир и мармелад. Узагалі згодом з’ясувалося, що литовська кухня мені найбільш близька незважаючи на те, що надто захоплюватися нею не рекомендують (але разок-другий можна, чи не так?). До того ж я знайшов цьому закономірне пояснення: я з 13 років фанат «Led Zeppelin», так чому я не можу фанатіти від литовської національної страви «Цеппелінів», а також від інших картопляних радощів?

Найбільше здивував менталітет бельгійців, а точніше фламандців, що проживають на Півночі. Звичайно, серед безлічі туристів не так просто бувало зустріти корінних жителів, але ми звернули увагу на їхні спокій, неквапливість і вивіреність у прийнятті рішень. А також привітність, почуття гумору і вічний позитив.

А далі збираюся відмітитися найближчим часом на одному з музичних фестивалів у Польщі. Узагалі музичний туризм для мене – найкраще із можливих поєднань.

Вам это будет интересно:
На валізах: Єгор Гордєєв
У цій рубриці ми спілкуємося зі знаменитими людьми, які, попри щільний графік, не можуть уявити свого життя без подорожей. Сьогодні наш герой – журналіст і ведучий каналу «1+1» Єгор Гордєєв.
На валізах: Олег Борщевський
Олег Борщевський – відомий режисер, сценарист і кліпмейкер. З-поміж його робіт – кліпи для «Потапа і Насті», гурту «НеАнгели». «Бумбокс», NIKITA, Тоні Матвієнко і багатьох інших. У милій бесіді він згадав найбільш цікаві місця на карті світу, в котрих побував, поміркував про таїнства подорожей і розповів про особисті розчарування.
На валізах: Антон Равицький
Є міста, з котрими ми ще «не дограли», - так каже Антон Равицький про незвідані місця, подорожі в які нас, на перший погляд, не надихнули. Чарівливий шоумен, ведучий ранкового шоу на телеканалі і найпривабливіший одесит поділився з нами секретами своїх дальніх мандрівок і милими спогадами від поїздок по світу…
На валізах: Олег Верняєв
За спиною олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Олега Верняєва десятилітній стаж подорожей. Міжнародні змагання, показові виступи, реабілітація – все це передбачає часті переїзди. Багато хто скаже, що атлет щасливчик. Та чи завжди це йому приносить радість? А також чим найкращого спортсмена України підкорили ісландці, і чому він так і не скуштував суші в Японії? Усе це читайте в нашій вже традиційній рубриці про подорожі успішних людей.
На валізах: Павло Казарін
«У маршрутах, котрі ми обираємо, криється наш колективний «фрейд», «юнг» і «фромм», – розповіді Павла наштовхують на глибокі роздуми про істинні причини бажання подорожувати. Безапеляційний розумник шоу «Ранок у великому місті»на телеканалі ICTV, принциповий політичний оглядач і просто чудовий чоловік Павло Казарін відкрив нам таємниці своїх подорожей і дав дуже цікаві поради туристам-початківцям.
На валізах: Маша Шубіна
OUTLOOK запускає нову рубрику "На валізах", в якій ми будемо розповідати про подорожі і улюблені країни знаменитих і успішних людей. Першою поділитися з нашими читачами своїм travel-досвідом погодилася художниця Маша Шубіна.
Закрыть
Outlook facebook page