RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  У Києві відбувся концерт, присвячений Дню короля Бельгії

У Києві відбувся концерт, присвячений Дню короля Бельгії

15 листопада в Києві в Національній філармонії України відбувся урочистий концерт, присвячений Дню Короля Бельгії. Захід організовано Посольством Королівства Бельгії в Україні та особисто Надзвичайним і Повноважним Послом Люком Якобсом. Всі твори в цей вечір прозвучали у виконанні бельгійського ансамблю «Het Collectief», який виступив в Україні вперше.

Висловити свою повагу і привітати Пана Посла в цей вечір прибули його колеги, голови дипломатичних місій Нідерландів, Узбекистану, Пакистану, Іспанії, Франції, Ізраїлю, Литви, Японії, Алжиру, Палестини, Туреччини, Португалії, Малайзії, Грузії, українські політики, громадськість, ЗМІ.

Національне свято День Короля відзначається в Бельгії з 1866 року саме 15 листопада. Свято було засновано другим за рахунком бельгійським королем Леопольдом II. В Україні цей день відзначається щорічно ексклюзивними концертами за участю цікавих музикантів Бельгії, як символ міжкультурного взаєморозуміння людей різних націй і народів, миру і взаємної доброзичливості, зміцнення дружби.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні пан Люк Якобс з цього приводу заявив: «Осінь для України, традиційно, є часом Пам'яті. У цьому році в Україні відзначають 75-ту річницю трагедії в Бабиного Яру. Це дуже глибока рана в історії Людства. Без сумніву - це попередження для нинішнього і майбутніх поколінь. Музичні твори, які будуть сповна під час концерту в "День Короля" в Національній філармонії України в певній мірі стануть музичним виразом цієї рефлексії жителів Європи перш за все ».

Жахи Другої Світової Війни спонукали багатьох композиторів висловити свою соціальну, політичну і навіть релігійну позицію через Музику. Тому програма цього концерту це музичне свідоцтва і музична «хроніка» тих подій.

Так, кантати німецького композитора Ханса Ейслера, у виконанні співачки Лісбет Девос, - це голос антифашистського опору в 30-і роки минулого століття. Ейслер був одним з тих небагатьох художників, який відкинув всі спроби змусити служити його мистецтво нацистському режиму і зміг продовжити боротьбу вже під час свого вигнання в Сполучених Штатах. На відміну від свого чеського колеги - Ервіна Шульгофа, чиє мистецтво фашисти затаврували як дегенеративне, в результаті чого він був відправлений до концтабору Wülzburg, без шансу на подальше життя.

Саме в цей період, французький композитор Олів'є Мессіан створив свій знаковий "Квартет на кінець часу» - апокаліптичне бачення художника, написаний під час його перебування в німецькому таборі для військовополонених в Сілезії (1940-41 рр.). У цьому творі композитор намагався відтворити свою християнську віру і її вічні цінності, використовуючи різні прийоми композиції, щоб перевести поняття Вічності в Музику.

Колектив «Het Collectief», який вперше виступити в Києві і виконає твори цих видатних композиторів, був заснований в 1998 році в Брюсселі. У його основному складі 5 музикантів, які створюють то неповторне звучання, яке досягається сумішшю струнних, духових інструментів і фортепіано.

В українській столиці ансамбль виступить розширеним складом: Томас Діельтьен, фортепіано; Джонатан Фоккуаерт, контрабас; Мартейн Вінк, віолончель; Жюльєн Ерве, кларнет; Виберт Аертс, скрипка; Вінсент Хеппі, альт; Тон Фрет, флейта; Лісбет Дево, сопрано.

Пріоритетним для музикантів є виконання музики початку ХХ століття в найсміливіших останні тенденції сучасної академічної музики. Також музиканти вдало експериментують в поєднанні сучасної музики з класичним репертуаром і навіть в адаптації до сучасного часу старовинної музики.

Вам это будет интересно:
Бельгія очима Марини Орлової: Як живуть бельгійці
Марина Орлова – проектний менеджер у культурно-громадській організації. На одному з міжнародних проектів вона зустріла своє кохання – Віма, хлопця з Бельгії. Поїхати в його країну їй вдалося тільки тоді, коли Україна отримала безвіз і саме про те, як живуть бельгійці, що вони їдять на сніданок і як у них заведено відпочивати, Марина розповіла OUTLOOK.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Спа: Голосна слава тихого бельгійського містечка
Тут у різний час бували Віктор Гюго, Александр Дюма, Декарт, Петро І… і зараз кожен легко може стати в ряд із цими видатними особистостями, просто відвідавши затишне містечко Спа, котре з XVIII століття лишається найпопулярнішим у найвищих колах оздоровчим курортом Європи і родоначальником всіх спа-салонів світу.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Фаду: ніжність і глибина португальських романсів
Дванадцятиструнна гітара, напівтемрява португальських ночей, свічки і пронизливий голос ... Драматичні мотиви романсу фаду розповідають про нерозділене кохання. Йому не судилося збутись, але це не заважає почуттям втілюватися в зворушливі звуки португальських романсів.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
Закрыть
Outlook facebook page