RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Перегоріла? Не біда!

Перегоріла? Не біда!

Автор: 14.06.2019 | цікавинки, поради
Зазвичай, коли лампочки в наших квартирах перегорають, ми, не замислюючись, викидаємо їх у смітник: яка від них тепер користь? Однак трішки фантазії – і руки «з потрібного місця» творять дива. Якщо у вас є дитина, то перегорілий освітлювальний прилад може перетворитися на чудову іграшку, зроблену своїми руками...

...Для цього заповніть пустий простір «маленького Сонця» морським піском, черепашками, пластиковими рослинами і помістіть туди крихітного крокодильчика. Отримайте, розпишіться – ви створили міні-тераріум для дитячої кімнати, який неодмінно радуватиме око вашим близьким.61d379375b8a0cb64047d8ed91937980.jpgФото pinterest.com

Чекаєте теплих днів, щоб зібратися з друзями на дачі? Тоді саме час почати збирати лампочки, адже з них виходять чудові прикраси для саду. Варто всього лише розмалювати їх золотистою або срібною фарбою і розвісити між листям. Переливаючись на сонці, такі ілюмінації перетворять звичайні дерева на казкові декорації, і тоді навіть вугільний шашлик і тепле пиво не будуть дратувати.

А от у холодні пори року перегорілі «світила» допоможуть створити справжній квітник на дому. Прикріпіть їх до підвіконня вертикально, основою догори, наповніть водою, і вуаля – у вас є креативні вази, яких ніде не купиш. Для стійкості рекомендується зробити дротяні підставки. До речі, з'єднавши кілька таких вазочок, можна спорудити чудову підвісну гірлянду.

Кажете, у вашій кімнаті все і так незвично? Повірте, навіть у такому випадку не будуть зайвими груші з лампочок. Для втілення цього оригінального інтер’єрного рішення необхідні лише клей, мотузка і маленька гілочка.outdoor-lighting.jpgФото independent.co.uk

Однак світильники на повну «юзаються» не тільки в домашньому хендмейді. Дизайнер Джанет Хенсон вигадала сукню для вечірок, елементом якої також є лампи. Напевно, модниця в подібному вбранні може стомитися від компліменту: «Дівчино, та ви просто сяєте!»

А от китайські креативники винайшли джинси, що світяться. Їх використовували для реклами відомого порошку. Зібравши енну кількість «вогників», можна наочно показати, що «чистота – чисто...».nickolay-gass-.jpgФото swankee.artstation.com

Японські умільці пішли ще далі. У місті Кобе щорічно проходить фестиваль Kobe Luminarie, куди з'їжджається близько 5 мільйонів чоловік, аби помилуватися чудо-архітектурою з ілюмінацій. До речі, ці дивовижні конструкції – ще й данина пам'яті жертвам землетрусу 1995 року, коли місто надовго занурилося в темряву.Фото tourism.wicked.events

Не біда, якщо цей Новий рік ви зустрічали з бабусиними гірляндами і китайськими ялинковими іграшками. Зате до наступного свята ви підійдете у всеозброєнні. Завдяки лампочкам, акриловим фарбам і творчому настрою можна швидко змайструвати неповторні прикраси для новорічного дерева. Щоб намальовані «мордочки» трималися довше, бризніть на них аерозольною фарбою для авто.

Отож, збираючись викидати черговий перегорілий «світлячок», краще відкладіть його, на випадок якщо захочеться зайнятися рукоділлям у вільний час. Ми бажаємо вам натхнення, і, можливо, в нашому наступному матеріалі про незвичайне застосування барахла з комори будуть і ваші вироби.

P.S. Практично всі наші «рецепти» вимагають вільного простору всередині лампочок. Домогтися цього зовсім нескладно, озброївшись кусачками або пінцетом, за допомогою яких ми акуратно від'єднуємо основу і витягуємо вміст. Для повного блиску добре було б протерти «сонечко» вологою серветкою зсередини. Зробили? Чудово, тепер творчому польоту ніщо не завадить.

Головне фото elledecor.com

Вам это будет интересно:
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
А ви знали...?
Добірка цього тижня насичена фото і відео матеріалами з різних куточків нашої планети. Хто налаштовує годинники у Букінгемському палаці? Як звучить Чорнобиль? Чи можливо у незвичний спосіб оглянути околиці міста Чунцинь? Ці та інші цікавинки ви сьогодні дізнаєтесь!
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
А ви знали...?
У цій рубриці ми коротко розповімо про ТОП-5 найбільш вражаючих новин зі сфери культури, які вразили суспільство за останній тиждень. Ми впевнені, нам є чим вас вразити!
Міські стежки. Найвужчі і найширші вулиці світу
Понад половину населення планети живе в містах, пронизаних безліччю вулиць – довгих і коротких, широких та вузьких, гарних і не дуже. Критеріїв тут немає, комусь нетрі Ріо миліші за бродвейські авеню. Ми не беремося стверджувати, що краще чи гірше, а просто зосередимось на показниках.
Чумова пошта. Курйози доставки
Далекого вже 1920 року влада США ухвалила дивовижну постанову – заборону на… пересилання дітей у посилках. Мабуть, в XXI столітті це рішення виглядає дико, проте майже 100 років тому до нього поставилися з розумінням, а це значить, якісь дбайливі батьки все-таки відправляли своїх чад у бандеролях... Ми говоримо про курйози, котрі трапляються в роботі пошти.
Швейцарія: банки, шоколад та армія
Ні для кого не секрет, що наш світ сповнений парадоксів. Outlook намагається в них розібратися, тому сьогодні ми розповімо про збройні сили найбільш мілітаризованої країни світу, яка при цьому вже понад два століття ні з ким не воює. Наш матеріал про армію Швейцарії.
У мандри по-своєму. Транспорт для подорожей
OUTLOOK не може уявити життя без подорожей. Але квитки, розклади, черги, повільність – усе це може неабияк зіпсувати мандрівку. Тому як добре мати біля дому чи в гаражі транспорт, який дозволить побачити і пережити щось нове, забувши про проблеми.
10 маловідомих фактів про Ізраїль
Об'їхавши цю маленьку за площею, проте надзвичайно цікаву країну, наша команда OUTLOOK підготувала добірку незвичайних фактів про неї. Ви ж не знали, що на івриті звичного нам равлика @ називають «штруделем»? Тож читайте далі, і ми розкриємо інші цікавинки, про які ви й не підозрювали!
Закрыть
Outlook facebook page