RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Говорить і показує BBC

Говорить і показує BBC

Дуже часто ЗМІ сприймаються як зброя політиків та олігархів. Люди звикли нікому не довіряти. Проте одна компанія за неповні 100 років діяльності підняла свій авторитет доволі високо. Ми говоримо, звичайно ж, про BBC...

З моменту появи каналу у 1922 році було проведено мільйон ефірів, інтерв'ю і розслідувань. Співробітники компанії отримували нагороди різного ступеня, деяким навіть пощастило стати лицарями Британської імперії. Працювати в BBC мріяли і мріють журналісти всього світу – це не тільки престиж, а й певний знак якості.

Разом із тим від курйозів ніхто не застрахований, у тому числі й професіонали-бібісішники. Іноді це було смішно й комічно, іноді – трагічно, і коштувало комусь не тільки роботи... Отож, зазирнемо в історію й подивимося, як дивачили наші колеги.

У далекому квітні 1930 року один з дикторів BBC заявив, що новини сьогодні такі, що й обговорювати їх не варто. Весь день на радіо грала фортепіанна музика. Приємні вуху мелодії – це, звісно, чудово, але повторювати подібний експеримент у наші дні все-таки не рекомендується, адже втримати увагу аудиторії стало значно складніше.

Божевільний ритм ТБ і прагнення максимальної оперативності має й зворотний бік. Так, 8 травня 2006 року в прямому ефірі перед глядачами мав виступити експерт Гай К’юні. Та в шаленому поспіху ТБ-конвеєра працівники каналу помилилися і вивели в ефір замість К’юні безробітного Гая Гома, який прийшов на співбесіду в надії отримати посаду на BBC. Він чекав інтерв'ю в спеціальній кімнаті для гостей, звідки й було вирішено провести включення з експертом. Почувши своє ім'я, чоловік впевнено пішов до мікрофона...

Компанія не приховувала власну промашку. Після цього інциденту Гая Гома ще кілька разів запрошували для жартівливих інтерв'ю: помилка співробітників каналу зробила його неймовірно популярним у Великобританії.


Однак не всі промахи закінчувалися хепі-ендом. У листопаді 2012 року гендиректор ВВС Джордж Ентвістл подав у відставку через те, що в ефір вийшла передача, у якій одного високопоставленого чиновника звинувачували в педофілії. Після проведення додаткового розслідування такі підозри були визнані помилковими. Ентвістл сказав, що, крім першої посади, він ще й головний редактор, а головному редактору неприпустимо так помилятися.

Взагалі, листопад 2012-го – важкий час для ВВС. Через кілька тижнів після звільнення гендиректора, компанію звинуватили в непрофесіоналізмі. Причиною став документальний фільм "Andrew Marr's History of the World". У ньому представники давніх африканських народів були одягнені в пов'язки на стегнах. Однак історики з Африки заявили, що їхні предки ходили голими, і якщо фільм претендує на достовірність, то актори мали постати без одягу на екрані. Бібісішники визнали свою помилку, але вирішили, що ніяких змін вносити не будуть, оскільки цензура не пропустить оголених людей у денний ефір...

Нам хотілося б додати, що не помиляються тільки ті, хто нічого не робить. Тому, незважаючи на деякі промахи, BBC все одно вважається однією з найбільш авторитетних компаній у медіасфері. А наостанок, щоб вас повеселити, – недавній курйоз. Ведучий новин, Саймон Маккой, так поспішав на початок випуску, що з'явився в кадрі з пачкою паперу у руці замість айпеда. Проте він впорався навіть без електронного помічника і провів ефір.

Фото з відкритих джерел

Вам это будет интересно:
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Гетто світу: Бедфорд: англійська глибинка з італійським присмаком
Сьогодні розповіддю про одне з найбільш дивовижних поєднань, яке тільки можна уявити, таких несхожих одне на одного народів – італійців та англійців – ми продовжуємо нашу рубрику, присвячену етнічним гетто світу. Приготуйтеся вирушити разом з нами в холодний і дощовий Бедфорд, де ми зануримося в теплу середземноморську атмосферу.
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Британська глибинка: У пошуках таємниць Альбіону
Зелені схили, порослі вересовими кущами, безлюдні приміські дороги, вузькі вулички з маленькими котеджами і садами, що п’янять своїми пахощами, – здається, що британські сільця не підкоряються плинові часу. Немов завмерлі картини героїчного фентезі, всі вони мають свою історію і готові розповісти про великі битви, хоробрих воїнів і легендарні артефакти.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Історія однієї вулиці: Пікаділлі Стріт
Лондон – це місто, котре просто не може не вражати. Кожен його гість неодмінно чимось захоплюється: хтось архітектурою, хтось божевільним ритмом життя, а хтось вікторіанським духом і аристократичною атмосферою в нашому XXI столітті. Його вулиці – справжня скарбниця для власних досліджень, а починати їх слід з легендарної Пікаділлі Стріт...
Сонце під склом. Найкращі оранжереї світу
Весна вже цілий місяць панує на планеті! Невдовзі холод і сірість відступлять, пригріє лагідне сонечко, і замість теплих курток ми дістанемо із шаф легкі вітровки. Ну і яка ж весна без зелених дерев і прекрасних квітів? А щоб очікування омріяних барв та ароматів було легшим, пропонуємо вам насолодитися красою, яка протягом року тішить відвідувачів найцікавіших оранжерей планети.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
З екрану в реальність і назад: місця, де знімали відомі фільми
Скільки буває видів туризму? Гастро, екотуризм, шопінгтури - різновидів, напевно, стільки, скільки і самих мандрівників - кожному подавай своє. Сьогодні ж ми розповідаємо про людей, які відвідують місця, що стали локацією для зйомок відомих фільмів. Згідно з різними опитуваннями, близько 40% опитаних хоча б раз думали відвідати місця, де створювалися відомі фільми.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Бути квітам! Найкращі квіткові фестивалі світу!
Найкращий подарунок для мами – квіти. І справді, це неймовірно романтично і красиво, пасує кожному вікові і статусу. Особливо гарно, коли квітів багато. Дуже багато! А де можна побачити більше подібної краси, як не на фестивалі? Ми підібрали п’ять найбільш знаменитих і найбільш квіткових.
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Закрыть
Outlook facebook page