RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Гвінея-Бісау. Дорога втеча від цивілізації

Гвінея-Бісау. Дорога втеча від цивілізації

Відпочивальники поділяються на два типи: «тепличні» й екстремальні. Перші ні за що не проміняють затишні готелі й пасивне лежання на пляжі. Другі ж замість остогидлого all inclusive і люксових номерів нададуть перевагу навіть хижці. Саме такі умови вам запропонує Гвінея-Бісау.

Парадоксально, та відвідування однієї з найбідніших держав світу коштуватиме дорожче за пристойний європейський курорт.

Ця країна, розташована на західноафриканському узбережжі, не так давно швидше відлякувала мандрівників, аніж приваблювала. Повільний ріст рівня життя й аналогічний за темпами технічний прогрес… Якраз внаслідок значних витрат на організацію відпочинку ціни там відповідні. Та якщо ви, маючи навіть найскромніший бюджет, усе ж зважитеся на екзотичну подорож – завжди можна на чомусь та й заощадити. Для початку визначтеся з маршрутом: просто потинятися по столиці, оглянувши резиденцію президента та Музей африканського мистецтва, або ж утекти до гвінейської глибинки. Проте через невелику територію пам'ятними місцями головне місто, Бісау, вас особливо не побалує.gvinea_bisau_3.jpgФото wikiway.com

Хоча і йому, всупереч поширеним стереотипам, є що запропонувати. Наприклад, колоритний, пропахлий сіллю й рибою припортовий район, національні парки та потонулі в зелені до повного зникнення церкви. Утім, значно більше вражень принесе неспішна прогулянка й спостереження за місцевими жителями. Напіврозвалені халупи з дахами з пальмового листя, одна пара взуття на всю сім'ю (а то й на кілька поколінь), кокосова шкаралупа замість тарілок... Навряд чи десь ще ви зможете так ужитися в образ Робінзона Крузо.microsoft-0003.jpg
Фото onemanwolfpack.de

Звичайно ж, малоймовірно, що у тутешніх готелях на вас рине шквал гостинності. Та й VIP-відпочинку невідомо, чи дочекаєтеся. Джакузі, Wi-Fi, кондиціонери та інші подібні принади – тут і досі вдивовижу. Не варто округляти очі, коли за кімнатку 2×2 і комплект постільної білизни з вас попросять чи не сотню доларів. Місцеві вбачають у туристах велетенські ходячі гаманці, а тому й заломлюють неймовірні ціни. Однак гвінейці люблять торгуватися, тож, підучившись цій майстерності, можна зберегти двійко-трійко банкнот.Guinea-Bissau5.jpgФото twitter.com

Читайте також: Руанда: ну й Африка, от так Африка!

Коли столичне життя себе вичерпає – одразу ж вирушайте до прибережних сіл. Там все значно дешевше. Без особливих витрат можна орендувати човен і побувати на справжній спортивній риболовлі. Розмір улову в гвінейських водах вражає навіть скептичних туристів. Що приємно, проживання в дерев'яних будиночках і вечеря, приготована якраз із того, що попалося на ваш гачок, додаються безкоштовно.articles-african-women-selling-fruit-in-guinea-bissau-dreamstime.jpgФото wanderlust.co.uk

Естети теж не нудьгуватимуть у Гвінеї-Бісау. Їхню увагу привабить острів Болама й архіпелаг Біжагош. Цікаві вони тим, що на зимівлю туди прилітають зграї птахів з усіх континентів. Поспостерігати за колоніями пернатих можна абсолютно безкоштовно.


Варто зазначити, що найменш проблемна частина поїздки – це оформлення документів. Поки в Бісау не так багато втікачів від цивілізації, візи відкривають легким рухом руки. До речі, ви заощадите й на консульському зборі, який при в'їзді не стягується. Трохи дискомфорту завдасть авіапереліт: прямого рейсу з України немає, тому добиратися треба з пересадками через європейські міста.15029596324_9c87e0c146_o.jpgФото africanamerica.org

Ціна такого задоволення коливається в межах 2500-3000 доларів в один кінець. Обов'язковою умовою також є вакцинація від жовтої лихоманки. І не забудьте попросити сертифікат про проходження процедури – на митниці Гвінеї-Бісау це документ номер два після закордонного паспорта. Тож, якщо вивчена туристами до автоматизму схема «Єгипет – Туреччина – Туніс» не для вас – вперед пакувати валізи. Хоча ні, спочатку гайда на щеплення!

Головне фото flytap.com

Вам это будет интересно:
Фарбарні Феса: райдужна палітра Сходу
Стара медина Феса міцно тримає час у тенетах вузьких звивистих вулиць і мальовничих крамниць. Середньовічне місто майстрів не визнає сучасні технології, однак прослідкувати життєвий цикл вподобаної сумки з тисненою в’яззю не справить клопотів. Шкіру для сувенірів вичиняють тут же, у внутрішніх двориках...
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
Синя Перлина Монголії
6 мільйонів років тому в далекій Монголії глибокий кратер згаслого вулкана поступово був вщерть заповнений водою, утворивши дивовижне озеро. Вода хвилювалася під поривами вітру та виблискувала під сонячними променями, наче коштовна прикраса, тож не дивно, що поряд з офіційною назвою Хубсугул з’явилася ще й більш поетична – Синя Перлина.
10 фактів про Папуа Нову Гвінею
Професійні мандрівники, етнографи і дослідники рідко бувають у популярних серед туристів краях, оскільки там мало шансів звершити якесь відкриття або ж дізнатися про щось нове. Утім, у спеціалістів є свій список топових країн і регіонів, де вони у XXI столітті знаходять, чим здивувати себе, а потім вже й весь світ.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Найробі
Сьогодні ми вирушаємо на відпочинок по-кенійськи. Будемо остерігатися злодюжок, торгуватися на місцевих ринках, куштувати фантастичний чай і закутуватися у строкатий африканський текстиль. Дізнаємося, які місця недоступні для скромних бюджетів, не засмутимося і піднімемо настрій фантастичним заходом сонця на узбережжі Індійського океану.
Гірокастра: «албанський Рим»
Конвенція про охорону всесвітнього культурного і природного спадку ЮНЕСКО зобов’язує з року в рік невтомно працювати над вивченням об’єктів, що мають неминущу цінність і унікальних за походженням. Під номером 569 великого списку організації розмістилося місто Гірокастра, що на півдні Албанії, котре ми сьогодні вивчимо вздовж і впоперек.
Бельгія очима Марини Орлової: Як живуть бельгійці
Марина Орлова – проектний менеджер у культурно-громадській організації. На одному з міжнародних проектів вона зустріла своє кохання – Віма, хлопця з Бельгії. Поїхати в його країну їй вдалося тільки тоді, коли Україна отримала безвіз і саме про те, як живуть бельгійці, що вони їдять на сніданок і як у них заведено відпочивати, Марина розповіла OUTLOOK.
Ісландія очима Софії Андрущенко
Ісландія – країна «льоду і полум’я», «тисячі рік і озер», незліченних водоспадів і гейзерів. Тут, як у казці, щоразу хочеться ущипнути себе і перевірити, чи ти спиш, чи все це існує насправді…
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Гватемала: привіт від духів майя
Країна, де у древніх містах туристів більше, ніж у сучасних. Містична Центральноамериканська місцевість, відома як батьківщина цивілізації майя – Гватемала. Прогуляємося по одному з її стародавніх поселень, загубленому в непрохідних джунглях – Тікалі. Якщо уважно прислухатись, тут можна почути голос духів...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Скульптури Ватикану: історія та філософія
«Маленька країна, одначе з великою місією» – саме під таким девізом 11 лютого 1929 Латеранськими угодами між Італією і Святим Престолом Ватикан був визнаний суверенною територією. Цей пакт відчинив двері перед цікавими, які сторіччями обмінювалися плітками про те, «що ж зберігають замки Ватикану?»
ВІДЕО. Віфлеєм: абсолютна святість
У це величне для всіх християн православного обряду свято хочему представити вам відео про святі місця Палестини, а саме про місто Віфлеєм.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Піша прогулянка Аахеном
Побувати у трьох країнах за один день – реально, якщо ви потрапили в Аахен. Розташоване між Німеччиною, Бельгією і Голландією невелике студентське місто увібрало риси середньовічної культури, що відбилася в його вражаючій архітектурі. Олена Буравцова побувала в цьому місті, яке полонило її серце своїми дивовижними пам’ятниками...
Чан-чан. Перуанське місто з глини
Бувалі мандрівники розповідають, що розглядати руїни стародавніх поселень в Андах можна місяцями, переїжджаючи з одного регіону в інший. Особливо багате на археологічні комплекси західне узбережжя південного континенту. Декотрі з них, приміром, Мачу-Пікчу, давно стали популярними серед туристів, інші тільки розпочинають прочиняти свої двері для допитливих.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Ця дика Африка… Частина 2
Ми продовжуємо нашу розповідь про найбільш захопливі національні заповідники Африки! Ось вам ще п’ять первозданних світових оаз, в котрих час ніби уповільнив свій біг, боячись потурбувати гармонію природи…
Що подивитися в азіатській частині Стамбула?
Судячи з відгуків більшості туристів, котрі відвідали Стамбул, багато з них так і не зібралися досхочу погуляти азіатською частиною головного турецького мегаполіса. Максимум, що вони бачили – аеропорт Сабіха і причали, куди можна як на атракціон приплисти з Європи, попутно нагодувавши чайок хлібом.
Закрыть
Outlook facebook page