RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Менорний настрій

Менорний настрій

Автор: 08.08.2019 | Іспанія
Жителі цього острова до божевілля відбілюють свої будинки, з любов’ю ставляться до кожної рослини і можуть годинами спостерігати за перелітними птахами. Смарагдові долини тут змінюють пустельні пейзажі, а прямовисні скелі межують з лазуровими і рубіновими пляжами. Менорка – як найдорожчий камінь в намисті Балеарських островів.

Менорка – острів-курорт, котрий може собі дозволити далеко не кожен. Багата історія, вдале географічне розташування, майже недоторкана природа, екзотичні рослини, унікальна фауна, чисте узбережжя і… відчуття раю. Сюди приїжджають, щоб потрапити в іншу реальність.

Колись побачивши в темряві його скелясті береги, фінікійці спрямували до нього свої кораблі. Підпливши ближче, вони помітили на березі безліч вогників. Зійшовши на землю, моряки не знайшли нічого, що могло б випромінювати світло. Це не єдина загадка Менорки. По всій її території розкидані «кораблі мертвих». Так називають величезні зрізані піраміди, вік котрих значно більший, ніж у знаменитих єгипетських. Експерти твердять: дивним будівлям не менш ніж три з половиною тисячі років. Збереглися на острові і вежі, на яких жителі приносили жертви своїм богам. Серед доісторичних пам’ятників і більш як півтори тисячі кам’яних споруд, що нагадують перевернуті човни. Це житла перших поселенців Менорки. Відкриті для доступу і печери, прикрашені стародавніми малюнками. У деяких із них обладнані музеї.34d064267623d295e4d4621d931b05a4.jpgФото pinterest.com

По острову часто гуляють пішки. Тут немає хмарочосів, місцеві залюбки користуються велосипедами і кіньми, а його майже не зіпсована людиною природа затишно поєднується з численними бухтами і затоками. Загалом на Менорці більш як сотня піщаних пляжів. На деяких із них можна усамітнитися і насолодитися цим станом чи організувати романтичний вечір. Інші в курортній зоні обладнані всіма необхідними зручностями.

Тут можна рибалити, відпливши далеко від берега, спостерігати за рідкісними птахами, котрі зупиняються під час довгих перельотів. На острів також приїжджають насолодитися оперним співом найкращих світових виконавців. Щороку на Менорці відбувається Міжнародний тиждень опери, що збирає десятки зірок сцени та їхніх шанувальників. Це не єдина яскрава подія. Фестивалі на острові проходять практично щомісяця. Жоден із них не обходиться без кінної вистави. Ставлення до коней у менорців особливе. Ці тварини навіть стали офіційним символом острова. А для багатьох місцевих розведення табуна стало справою всього їхнього життя. Свої знання вони передають від батька до сина, а навички вершників залюбки демонструють під час змагань і захопливих виступів. Тоді ж гостей Менорки щедро пригощають сиром місцевого виробництва і наливають джин, рецепт котрого зберігають в секреті.Фото lonelyplanet.com

Маон – адміністративний центр острова. У ньому живуть близько тридцяти тисяч людей. Місто розмістилося в тихій гавані, і щодня до нього причалюють десятки кораблів, яхт і човнів. Поруч із ним розташований аеропорт. Центр Маона пішохідний. На жаль, у столиці не так багато архітектурних пам’ятників. На місто не раз нападали пірати, руйнували його, а жителів Маона забирали в рабство. Серед уцілілих пам’яток – церква Санта Марія. Це найвищий храм Менорки. Поруч розташовані муніципалітет, музеї, ювелірні салони, дизайнерські бутіки, ресторани, сувенірні крамниці. В останніх часто радять прикупити пару взуття чи сумку із шкіри. Ці вироби – найвищої якості, а роблять їх самі менорці.

Ті, хто має час, їдуть на Ібіцу чи Майорку. Щодня між островами курсують катери. Ними ж можна дістатися і до материкової частини, наприклад, у Барселону. Самим островом зручно подорожувати орендованим авто. Але його не дадуть, якщо бажаючий проїхатися отримав права менш ніж рік тому. Суворі острів’яни і до тих, хто недбало ставиться до чистоти або природи. За покинутий папірець чи зірвану квітку можна заплатити великий штраф. Покарають і за куріння в громадських місцях і шум в нічний час.Фото myholidayguru.co.uk

Менорка досить молодий курорт, створений для тих, хто може заплатити за зручність і високу якість, для тих, хто не женеться за нічними веселощами і шопінгом. Острів кличе своїх мандрівників, готових гідно оцінити деяку ізольованість від метушливої Європи, бути захопленим красою, бажаючих зануритися в його неймовірно прозорі води. Для них на Менорці завжди горять вогні семи маяків, розташованих по всьому її периметру. Вони приязно підморгують, осяюючи казкові пейзажі яскравими спалахами.

Головне фото girlvsglobe.com

Вам это будет интересно:
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
Ґранада: мавританський фрукт Іспанії
Розкритим гранатом із білими рядами будиночків і насиченими зернами різноманітних абатств, палаців і соборів осіла на пагорбах іспанської Андалусії Ґранада. Місто, в якому поєдналось ніби непоєднуване, що й перетворило його на одне з найпривабливіших місць не тільки в усій Іспанії, а й у Європі.
Історія однієї вулиці: Рамбла
Столиця Каталонії Барселона – це не тільки курортна зона, а й місто з багатою історією зі своїм неповторним стилем, атмосферою і південним темпераментом. Напевно, кожен турист, потрапляючи сюди, неодмінно здійснює неквапний променад пішохідною вулицею Рамбла, про яку ми сьогодні розповідаємо.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Сонце під склом. Найкращі оранжереї світу
Весна вже цілий місяць панує на планеті! Невдовзі холод і сірість відступлять, пригріє лагідне сонечко, і замість теплих курток ми дістанемо із шаф легкі вітровки. Ну і яка ж весна без зелених дерев і прекрасних квітів? А щоб очікування омріяних барв та ароматів було легшим, пропонуємо вам насолодитися красою, яка протягом року тішить відвідувачів найцікавіших оранжерей планети.
Саламанка: жабка для мандрівника
Іспанія щедра на міста, які вражають своєю архітектурою. Однак є серед них особливі: ті, в яких пам'ятники давнини і повсякдення сучасників нерозривно взаємопов'язані, тож місто немов живе у двох світах. Сьогодні OUTLOOK пропонує вам насолодитися одним з них – Саламанкою – містом, де жабка приносить удачу не тільки мандрівникам.
Фламенко: Коли плаче гітара та стукотять підбори
Те, що більшість людей знає про фламенко – зовсім не любов і не пестощі, це далеко не розвага і не розгул веселощів. Вогненно-експресивне фламенко – відображення страждань і болю людини всередині цілого народу, вічно гнаного і позбавленого даху над головою. А сам танець, який став всесвітнім символом Іспанії – не тільки її національне надбання...
Монсеррат: у гості до янголів
Якщо зазирнути в записники мандрівників, котрі готуються вирушити до Іспанії, то після популярної Барселони другою позицією в списку неодмінно буде Монсеррат. Монастирська гора є обов’язковою для візиту і у місцевих мешканців, вони вважають за потрібне бодай раз на рік відвідати релігійне серце Каталонії.
З екрану в реальність і назад: місця, де знімали відомі фільми
Скільки буває видів туризму? Гастро, екотуризм, шопінгтури - різновидів, напевно, стільки, скільки і самих мандрівників - кожному подавай своє. Сьогодні ж ми розповідаємо про людей, які відвідують місця, що стали локацією для зйомок відомих фільмів. Згідно з різними опитуваннями, близько 40% опитаних хоча б раз думали відвідати місця, де створювалися відомі фільми.
Відпустка в радість, або де відпочити в тиші і спокої?
Літо вже зовсім скоро, а це значить, що час планувати відпустку, пакувати валізи і складати список місць must visit. Ми розуміємо, що в шумному місті важко знайти місце, де б панувала повна тиша. А людина так влаштована, що іноді спокій їй просто необхідний.
Бути квітам! Найкращі квіткові фестивалі світу!
Найкращий подарунок для мами – квіти. І справді, це неймовірно романтично і красиво, пасує кожному вікові і статусу. Особливо гарно, коли квітів багато. Дуже багато! А де можна побачити більше подібної краси, як не на фестивалі? Ми підібрали п’ять найбільш знаменитих і найбільш квіткових.
На подіумі: Іспанія
Іспанський одяг - це не тільки якісний і недорогий сучасний мас-маркет. Речі з цієї країни з величезною популярністю розходяться по світу вже кілька століть. І це логічно, адже починалося все з тамтешнього національного костюма, котрий надзвичайною красою і витонченістю вразив усю Європу і продовжує вражати й сьогодні.
Іспанія: сухим з вина не вийдеш...
Дві войовничо налаштовані «армії» одягнені в традиційну форму – білі футболки грізно поглядають одне на одного, тримаючи зброю напоготові... Битва починається, і білизну наряду розбавляють бордові патьоки – на щастя, не крові, а гарного іспанського вина! Сьогодні в одній із провінцій Іспанії проводиться щорічна «Велика винна баталія».
Баски: між Францією та Іспанією
Буваючи в Іспанії, мабуть, кожен турист бодай раз чув про бажання жителів успішної Барселони і сусідніх із нею міст проголосити незалежність. Ця тема час від часу спливає і у міжнародних новинах, перетягуючи на себе загальну увагу і затьмарюючи собою історію басків – ще одного особливого народу на Піренеях.
Las Jornadas del Olivar y el Aceite: оливковий фестиваль у Баені
На карті Іспанії маленьке містечко Баена обведене у любителів оливок та оливкової олії червоним фломастером. Щороку з 9 до 11 листопада саме туди з’їжджаються гурмани з усього світу. Різноманітні заходи, екскурс в історію і величезна кількість усіляких смаколиків очікують на тих, хто ризикне розкусити кісточку диво-плоду.
Пальма-де-Майорка: столиця райських островів
Наше сьогоднішнє місто – столиця цілих чотирьох островів: Майорки, Менорки, Ібіци і Форментери. Разом вони утворюють Балеарський архіпелаг, котрий є автономним співтовариством і провінцією Іспанії. Пальма-де-Майорка – це серце Балеарських островів, котре б’ється абсолютно в різних ритмах...
Незвичайна терапія: дельфіни знімають стрес
Як позбутися стресу й отримати море задоволення? Дельфінотерапія – дієвий засіб проти емоційного болю. Прогулянка разом з цими мешканцями морів здатна принести безмежну кількість емоцій і навіть розширити межі розуму… Принаймні так твердять прибічники цього напрямку. Отже, в які країни найкраще вирушити, щоб лікуватися за методом дельфінотерапії?
Закрыть
Outlook facebook page