RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Фоторепортаж. Частина 2

OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Фоторепортаж. Частина 2

Автор: 22.06.2016 | фестиваль, посол
Зробити світ добрішим і яскравішим зовсім не складно. Для цього необхідно тільки щире бажання і допомога однодумців. OUTLOOK створювали 3 роки тому як проект про мир і для миру, а фестиваль OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, котрий започаткувала наша команда, став яскравим прикладом того, як втілювати ідеї добра в життя. Публікуємо наступну частину фотозвіту з OWCF 2016, щоб поновити у пам’яті картинки із головного мультикультурного фестивалю нашої країни.

Стало приємною несподіванкою, як багато посольств, людей, колективів, культурних центрів і громадських організацій визнали за важливе і таке необхідне проведення сьогодні соціального івенту нашого проекту – фестивалю культур народів світу. Відгуки щодо участі у святі дружби і взаємоповаги OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL важко перелічити. Тому всім і кожному, хто був готовий цілком безоплатно відкрити своє серце, показати свій талант, продемонструвати свої вміння і набутки країни, велике спасибі. ОБ’ЄДНАВШИ ЗУСИЛЛЯ, МИ РОБИМО ЗНАЧНИЙ ВНЕСОК У ЗМІЦНЕННЯ ЗВ’ЯЗКІВ МІЖ КРАЇНАМИ І СПРИРЯЄМО НАЛАГОДЖЕННЮ ПЛІДНОГО МІЖКУЛЬТУРНОГО ДІАЛОГУ.

І тепер хочеться пригадати, чим же радували гостей на фестивалі в колонному залі КМДА 18 червня!

Час знову перенестися в атмосферу свята і здійснити невеликий вояж по закутках своєї пам’яті і тематичних зонах, старанно створених дипломатичними місіями. На стенді Посольства Узбекистану красувалася виставка ляльок із різних регіонів країни, національні наряди, в які були вбрані дерев’яні фігурки, вражали своєю різноманітністю і вигадливістю візерунків. А пахощі традиційного плову так і зазивали відвідувачів зупинитися або ж зібрати валізу й бігом вирушити в сонячний Ташкент.

Зовсім по-сусідськи в залі, як, власне, і на географічній мапі світу, розташувався Туркменістан, що багато декорував свою тематичну зону килимами ручної роботи, цінність котрих, між іншим, зростає із збільшенням кількості вузликів на квадратний сантиметр. Жінки пройти повз виставку традиційних прикрас із коштовних каменів теж не могли. Усі зупиняли свій погляд на загадковому мерехтінні і незвичному азійському дизайні ювелірних виробів.

Справжній пакистанський дім вдалося відтворити руками дипломатів посольства і особисто дружини посла пані Сімі Атар. Відвідувачі фестивалю ніби заходили на чай до гостинних арійців, розглядаючи, чим же відрізняється убрання місцевих будинків, і якими національними предметами побуту облаштовують житло пакистанці. А активність, котру щедро дарувало посольство українським жінкам, змусило останніх вишикуватися у багатометрову чергу! Та й справді, хто ж відмовить собі в задоволенні прикрасити своє тіло вишуканими візерунками мехенді.

А далі всі йшли на аромат… Нюх навряд чи міг підвести того дня – і гості чітко прямували до стенду Іраку. Там витали стійкі арабські пахощі бахура, розлітаючись далеко за межі тематичної зони. Золоті чеканки і по-східному багаті вази, кальяни і солодощі у поєднанні із зручними сидіннями і великою кількістю подушок повністю передавали колорит арабської зони відпочинку. Щоб не лише антураж переніс Вас на день в Ірак, можна було і себе змінити до невпізнання! Томливі чорні очі створювалися за лічені хвилини, виразні стрілки миттєво робили з жінок яскравих арабських красунь. Майстер-клас зі створення східного макіяжу проводило посольство. Незвично, чи не так?

Латинську Америку на фестивалі колоритно представило посольство Аргентини в Україні. Убратися в барвисте пончо і похизуватися фото в соціальних мережах, перевірити свої знання про країну, побачити чайні аксесуари для заварювання всесвітньовідомого мате – ось що чекало на гостей у куточку Аргентини.

Що перше спадає на думку, коли міркуєш про набуток Молдови? Певні, що Ви згадаєте розвинене виноробство і подумаєте, що саме цю візитну картку своєї країни представить дипломатична місія в Україні. І матимете рацію. Але тільки відзначимо, що все це ще було вміло доповнено традиційними вишиваними рушниками і ліпними виробами із сімейної колекції Посла Молдови Руслана Болбочана. А які кружляли пахощі свіжоспечених короваїв! Усе сповна передавало душевність і щирість цього народу.

Щодо активних презентацій Посольству Туреччини не було рівних на фестивалі. Одразу дві атракції представили жителі цієї країни. Майстер-клас зі створення малюнків на воді заворожив не одного відвідувача івенту і назавжди закарбував у пам’яті чари створення диво-картин. Технікою ебру оволоділи як гості старшого віку, так і дітвора! І куди ж без збадьорюючих «ласощів»! Тонкощі приготування турецької кави можна було випитати у колоритного «баристи», а потім, зробивши ковток, запам’ятати посмак правильно завареного напою.

На черзі розповідь про тематичну зону Єгипту. Розповідь могла б бути довгою, адже та кількість автентичних й антикварних експонатів, що демонстрували на виставці єгиптяни – це справжній історичний екскурс у багатий спадок великих цивілізацій. Статуетки сфінксів, фараонів, Нефертіті, Тутанхамона немов ожили для відвідувачів свята.

Казахстан цього року зробив акцент у презентації на одній із найбільш значущих світових подій, що відбудеться саме в їхній країні – ЕКСПО-2017. Про те, як проходить підготовка, з радістю розповідали охочим дипломати посольства. Виставка ужиткового мистецтва і національних костюмів доповнила барвистий стенд країни.

Палестинський стенд ряснів національними прапорами не тільки тому, що він розвівався на флагштоку, а ще й тому, що співробітниці посольства вбралися в яскраві наряди зеленого, червоного і білого кольорів, які чітко передавали колористику національного символу. Дівчата з гостинними усмішками зазивали гостей на демонстрацію виробів із оливкового дерева, хевронського скла і мідного столового приладдя.

Експозиція Марокко і Лівану була просто пронизана жіночим началом. Послами цих країн в Україні є дами, тому їхній чіткий контроль у створенні затишного арабського куточка відчувався в кожній деталі. Пані Міна Тунсі і Клод Ал…. особисто протягом фестивалю знайомили зі своїми традиціями. Побалувати шкіру пропонували марокканськими трояндовим маслом, м’ятні нотки – відчути, беручи участь у церемонії заварювання відомого чаю. Фарфорові вироби із Феса, Касабланки і Маракеша ніби причаїлися під вуаллю легких тканин на виставці.

З роботами місцевих художників знайомило посольство Лівану в Україні: пейзажі з нібито підвішеними у повітрі, а точніше на скелях, традиційними будиночками середземноморського узбережжя ненав’язливо зазивали приїхати і помилуватися ними на власні очі. Текстильним же виробам і кедровим дерев’яним скринькам числа не було.

Літній сезон у розпалі, а це значить, що час мереживних парасоль, дбайливо оберігаючих Вас від сонячних променів, уже прийшло. А якщо Ви на одному з курортів гостинної Болгарії, то і поготів. Стенд Посольства Болгарії в Україні потопав у білосніжних аксесуарах від сонця і трояндових деревах, квіти яких уже давно асоціюються саме з цією країною. Ткані вироби і плетені марцишори затишно розмістилися на виставці, а зразкам гончарного ремесла і взагалі було відведено центральне місце.

Африканський колорит, такий далекий географічно і такий близький ментально, українцям демонстрував Судан. Не біда, якщо доля закинула Вас на інший краї землі у пошуках пригод і вивченні культури цієї країни. Вона відкрилася Вам на OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Весільні вбрання зі справжніми молодятами, прожарювання зеленої кави, плетені кошики для збирання врожаю і дерев’яні ємності, що передають знання про те, як живуть місцеві – цього вже немало, щоб зрозуміти, який він, Судан.

Уперше на фестивалі знайомили із Сербією. Посольство підключилося до дружньої атмосфери свята і презентації своєї країни з усім старанням і відповідальністю. Ткані вироби і традиційні вбрання знайомили з ремеслом балканського регіону, а подаровані карти Белграда стануть незамінним помічником українським мандрівникам при здійсненні вояжу.

Киргизстан без повстяних виробів уявити неможливо. Матеріал, зроблений вручну, не тільки зберігає тепло, а й несе побажання добра, залишені майстринями, що виготовляли ці витвори мистецтва. Експонати на будь-який смак: юрти і ляльки, панно і прикраси, головні убори і шийні хустки. Гірські ж пейзажі країни було передано на вельми незвичному матеріалі – шкірі.

Яскравості і строкатості зони, створеної проектом OUTLOOK, було не позичати. Захопливі атракції і пізнавальні майстер-класи збирали юрби відвідувачів, що бажали пізнати ази японського мистецтва орігамі, написати своє ім’я бенгальською мовою (розвага від Шахідула Алама), зваляти сувенір із повсті, за допомогою аквагриму прикрасити себе прапором улюбленої країни, побачити, як з-під пензля Хітоші Накамури виходили японські ієрогліфи, намалювати шарж від «французького художника з Монмартру» і багато іншого. 

Вам это будет интересно:
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Зміна дат та локації етнографічного кінофестивалю "ОКО"
Друга едиція кінофестивалю відбудеться 11-18 вересня онлайн та 16, 17, 18 вересня офлайн, в сонячному регіоні Бессарабії, що на півдні України, в м. Болград, яке святкує цього року 200-річний ювілей.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
Фестиваль ананасу. Свято у власному соці
Сьогодні у тайській провінції Лампанг, що на півночі країни, починають відзначати одне з найулюбленіших народних свят – фестиваль ананаса. Дійство збігається з початком сезону фруктів, з-поміж яких наш герой – найбільш шанований.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Про національного лідера словами Посла Азербайджану Ельміри Ахундової
10 травня з нагоди 98-річчя Гейдара Алієва у Посольстві Азербайджану в Києві відбулась презентація першого тому "Під тягарем влади" тритомного роману-дослідження «Гейдар Алієв. Особистість і епоха» авторства Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджану в Україні, народної письменниці Ельміри Ахундової.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Закрыть
Outlook facebook page