RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Інчхон: корейське місто майбутнього

Інчхон: корейське місто майбутнього

Інчхон вважають морськими і повітряними «воротами» Південної Кореї через наявність тут одного з найбільших морських портів країни і найкрупнішого в регіоні аеропорту. Місто стрімко розвивається – буквально за сто років воно пройшло шлях від скромного портового поселення до ультрасучасного промислового і туристичного центру.

Усім своїм виглядом і атмосферою Інчхон впевнено заявляє про спрямованість у майбутнє. Новітні технології, сучасна архітектура і стильні бізнес-центри додають місту особливого модернового шарму і перехоплюють подих у всіх любителів новизни і прогресу.

Випереджаючи час

Місто-порт Інчхон розкинулося на узбережжі Жовтого моря. У давнину тут зупинялися купці із сусіднього Китаю і Російської імперії, котрі привнесли у палітру місцевих традицій власні культурні барви, але в той же час не завдали шкоди особливому колориту містечка.

Сьогодні Інчхон вповні використовує своє вигідне географічне розташування і розвинену транспортну галузь, з кожним роком розростаючись і вшир, і ввись. Як своєрідний бізнес-центр Південної Кореї місто рясніє ультрасучасними офісними будівлями і новітніми житловими комплексами. Чого вартий самий лише грандіозний проект New Songdo City – «розумне» місто, збудоване за допомогою ультрасучасних технологій. Саме тут у небо здіймається найвища будівля Південної Кореї під назвою North East Asia Trade Tower, заввишки 305 метрів.Фото 7-thеmes.com

Великим поштовхом до такого стрімкого розвитку не в останню чергу стали Літні азіатські ігри (аналог Олімпійських ігор, але участь беруть тільки країни Азії), котрі Інчхон приймав 2014 року. Спеціально до цього заходу архітектурна компанія Populous розробила проект вельми незвичного стадіону, форми котрого відповідають принципам буддійського ритуального танцю Seung Moo. Розташування даху і трибун стадіону докладно повторюють рухи цього танцю. У цьому весь Інчхон, що вміє поєднувати давні традиції і сучасні технології.

Транспорт

Що стосується транспортної галузі Інчхона, то їй у регіоні немає рівних. Варто лише поглянути на міжнародний інчхонський аеропорт – сучасний високотехнологічний транспортний центр, котрий уже зараз орієнтований на майбутнє, оскільки передбачає можливість прийому надзвукових літаків.8a033bd559740211058bdf8b5962b8cb.jpgФото pinterest.com

Від повітряного транспорту не відстає і морський – в Інчхоні розташований величезний порт. Поромне сполучення прокладає маршрут від міста до сусідніх островів і в кілька міст північного Китаю. Особливість міського транспорту – в тому, що Інчхон поєднаний із Сеулом однією гілкою метро.

Тусовки на Wolmido

В Інчхоні дбають про туристів. Для них створено спеціальну туристичну зону, цілком заповнену галасливими нічними клубами, модними бутіками і затишними ресторанчиками.

Матеріали за темою: Забуте мистецтво: чайна церемонія в Кореї

incheon-to-seoul.jpgФото blog.waug.com

Це популярне в Інчхоні місце відпочинку з неймовірно красивим краєвидом моря, мальовничими схилами, прогулянковими катерами і романтичними заходами сонця. Прогулюючись набережною, з одного боку ви бачите безкрає синє море, а з іншого – нескінченну лінію екзотичних кафе. Це місце полюбили не лише гості Wolmido, а й місцева молодь. На вулиці зосереджено все творче життя міста – тут відбуваються концерти, танцювальні і музичні батли, карнавали і вистави. Будь-який випадковий гість може взяти у подібних заходах активну участь. Святковості і нарядності «культурній вулиці» додають різнокольорові вогні, звуки музики, що лунають звідусіль, і дитячий сміх, що доноситься із сусіднього парку атракціонів. А для любителів релаксу тут є водний парк – берегова смуга, обкладена каменями, котрою кожен охочий має змогу вийти прямо до моря і насолодитися його величним спокоєм.

Handmade по-інчхонськи

Високорозвинені технології – далеко не все, чим Інчхон може похизуватися перед туристами. Місто здавна є центром гончарного виробництва і пропонує мандрівникам безцінну можливість не тільки прикупити собі сувенір на пам’ять, але й самостійно його створити. Для цього існують спеціальні тренувальні програми, котрі навчають цьому давньому мистецтву. Якщо ж процес настільки затягне вас, що захочеться дізнатися про нього більше, можна зазирнути у Музей кераміки Хегана, вся експозиція якого присвячена гончарному мистецтву. А якщо й на цьому ви не захочете зупинятися, то поруч із музеєм на вас чекає Інчхонський світовий центр кераміки, де проводять тематичне інтернаціональне бієнале. Та, на жаль, захід відбувається тільки в непарні роки, тому цього року потрапити на нього не вдасться.silversea-asia-cruise-incheon-south-korea.jpgФото silversea.com

На поромі у нірвану

Якщо саме місто вважають обмеженим у пам’ятках, то його околиці з лишком це компенсують. Сусідні острови пропонують очам туристів не лише чудові краєвиди, але й пам’ятники давнини, в яких ніби застигла історія Сходу. Дістатися туди можна тільки на поромі, попутно насолоджуючись красотами Жовтого моря.

Найпопулярніші острови – Пеннендо і Сонмодо. Вони відомі серед туристів своїми мальовничими піщаними пляжами. Також перший славиться величезним багатством природних кам’яних скульптур, чудернацькі форми яких нагадують різноманітних тварин. На другому розташований стародавній буддійський храм Помунса. Як кажуть місцеві, він був заснований ще в VII столітті. Особливу увагу туристів приваблює також скеля Нунсоп, на якій висічено десятиметрове зображення Будди.248985-Incheon-And-Vicinity.jpgФото expedia.com

Ще один must-visit розташований на острові Канхвадо – гора Манісан. Для тих, хто віддає перевагу спокійним гірським прогулянкам, це ідеальний варіант втекти від міської суєти. А найбільш витривалих на вершині чекає вівтар із загадковою назвою Чхамсондан, котрому понад 4000 років! За легендою, саме тут стародавні корейські правителі приносили жертви богам неба.

Головне фото stаtic.thousandwonders.nеt

Вам это будет интересно:
Фарбарні Феса: райдужна палітра Сходу
Стара медина Феса міцно тримає час у тенетах вузьких звивистих вулиць і мальовничих крамниць. Середньовічне місто майстрів не визнає сучасні технології, однак прослідкувати життєвий цикл вподобаної сумки з тисненою в’яззю не справить клопотів. Шкіру для сувенірів вичиняють тут же, у внутрішніх двориках...
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
Синя Перлина Монголії
6 мільйонів років тому в далекій Монголії глибокий кратер згаслого вулкана поступово був вщерть заповнений водою, утворивши дивовижне озеро. Вода хвилювалася під поривами вітру та виблискувала під сонячними променями, наче коштовна прикраса, тож не дивно, що поряд з офіційною назвою Хубсугул з’явилася ще й більш поетична – Синя Перлина.
Гірокастра: «албанський Рим»
Конвенція про охорону всесвітнього культурного і природного спадку ЮНЕСКО зобов’язує з року в рік невтомно працювати над вивченням об’єктів, що мають неминущу цінність і унікальних за походженням. Під номером 569 великого списку організації розмістилося місто Гірокастра, що на півдні Албанії, котре ми сьогодні вивчимо вздовж і впоперек.
Бельгія очима Марини Орлової: Як живуть бельгійці
Марина Орлова – проектний менеджер у культурно-громадській організації. На одному з міжнародних проектів вона зустріла своє кохання – Віма, хлопця з Бельгії. Поїхати в його країну їй вдалося тільки тоді, коли Україна отримала безвіз і саме про те, як живуть бельгійці, що вони їдять на сніданок і як у них заведено відпочивати, Марина розповіла OUTLOOK.
Ісландія очима Софії Андрущенко
Ісландія – країна «льоду і полум’я», «тисячі рік і озер», незліченних водоспадів і гейзерів. Тут, як у казці, щоразу хочеться ущипнути себе і перевірити, чи ти спиш, чи все це існує насправді…
Гватемала: привіт від духів майя
Країна, де у древніх містах туристів більше, ніж у сучасних. Містична Центральноамериканська місцевість, відома як батьківщина цивілізації майя – Гватемала. Прогуляємося по одному з її стародавніх поселень, загубленому в непрохідних джунглях – Тікалі. Якщо уважно прислухатись, тут можна почути голос духів...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Скульптури Ватикану: історія та філософія
«Маленька країна, одначе з великою місією» – саме під таким девізом 11 лютого 1929 Латеранськими угодами між Італією і Святим Престолом Ватикан був визнаний суверенною територією. Цей пакт відчинив двері перед цікавими, які сторіччями обмінювалися плітками про те, «що ж зберігають замки Ватикану?»
ВІДЕО. Віфлеєм: абсолютна святість
У це величне для всіх християн православного обряду свято хочему представити вам відео про святі місця Палестини, а саме про місто Віфлеєм.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Піша прогулянка Аахеном
Побувати у трьох країнах за один день – реально, якщо ви потрапили в Аахен. Розташоване між Німеччиною, Бельгією і Голландією невелике студентське місто увібрало риси середньовічної культури, що відбилася в його вражаючій архітектурі. Олена Буравцова побувала в цьому місті, яке полонило її серце своїми дивовижними пам’ятниками...
Чан-чан. Перуанське місто з глини
Бувалі мандрівники розповідають, що розглядати руїни стародавніх поселень в Андах можна місяцями, переїжджаючи з одного регіону в інший. Особливо багате на археологічні комплекси західне узбережжя південного континенту. Декотрі з них, приміром, Мачу-Пікчу, давно стали популярними серед туристів, інші тільки розпочинають прочиняти свої двері для допитливих.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Ця дика Африка… Частина 2
Ми продовжуємо нашу розповідь про найбільш захопливі національні заповідники Африки! Ось вам ще п’ять первозданних світових оаз, в котрих час ніби уповільнив свій біг, боячись потурбувати гармонію природи…
Що подивитися в азіатській частині Стамбула?
Судячи з відгуків більшості туристів, котрі відвідали Стамбул, багато з них так і не зібралися досхочу погуляти азіатською частиною головного турецького мегаполіса. Максимум, що вони бачили – аеропорт Сабіха і причали, куди можна як на атракціон приплисти з Європи, попутно нагодувавши чайок хлібом.
Коста-Рика: причини щастя
У пошуках ідеального пункту призначення можна користатися різними критеріями. Керуючись бажанням пізнати, як живуть люди, що випромінюють світло від насолоди, вирушайте в Коста-Рику. Ця країна – лідер за показником Всесвітнього індексу щастя (The Happy Planet Index).
Ми там були: Прага
Прага… Вона, романтична і декадансна, сумна і весела, піднесена і духовна, відбивається у помахах крил відгодованих чайок на Карловому мосту, в дзеркальних калюжах Влтави… Такої думки креативний копірайтер Маша Гольдман, котра якось провела там кілька днів.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Закрыть
Outlook facebook page