RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  Занзібар: два погляди на один острів. Частина 2

Занзібар: два погляди на один острів. Частина 2

Занзібар. Уже сама назва архіпелагу підказує, що без пригод тут не обійтися. Два острови в Індійському океані Пемба і Унгуджа, котрі формують архіпелаг – автономія у складі Танзанії, вони регулярно хочуть стати незалежною і суверенною державою. Та думки місцевих жителів щодо цього різняться: хтось за відділення від Танзанії, хтось проти. Так і живуть.

Прилетите ви, скоріш за все, на острів Унгуджа. Саме цей острів найчастіше за аналогією з архіпелагом називають – Занзібар. І саме його облюбували італійські, німецькі, американські, індійські, а тепер уже й українські туристи. "Джамбо!" – перше слово, котре ви почуєте на острові – привітання мовою суахілі. Але по факту виявиться, що Джамбо – це більше, ніж просто "привіт". На самому лише цьому слові і коронній фразі "акуна матата" місцеві жителі примудряться вибудувати з вами цілком змістовний діалог.

Першим незабутнім враженням на Занзібарі буде, звісно ж, місцевий аеропорт, котрий більше схожий на кіоск у спальному районі Києва. Але туристи, котрі починають охати й ахати на тему "Боже, куди ми потрапили", на цьому тлі виглядають, прямо скажу, не краще за сам аеропорт, оскільки за визначенням навіть не найдосвідченішому мандрівникові зрозуміло, що потрапили ви в Африку. А Африка, хоч і не Схід, та все одно справа тонка. Дорога з аеропорту до вашого готелю ще раз переконає, що потрапили ви не у Монако.

Почуття зчудування, жалості, співчуття і захвату від того, як будується тут побут людей, будуть супроводжувати вас протягом усієї вашої мандрівки. Але як тільки ви побачите океан і білосніжний пісок, організм швидко пригадає, що спонукало вас полетіти на інший кінець світу. Океан тут вражаючий.

Якщо вам нецікаво, як виглядають морські їжаки, відливи на 100-200 метрів і корали вздовж берегової лінії, потрібно обирати узбережжя між селами Нунгві і Кендвою. Вибір екскурсій пропонують невеликий. Обов’язковими, напевно, вважають відвідини міста Стоун-таун та острова Прізон. Для найбільш відважних є ще й мандрівка під романтичною назвою "Сафарі блу". Якщо хочете побачити піщану косу посеред океану, пообідати морською їжею на іншому затишному острівці, подивитися на стародавній баобаб і при цьому не боїтеся йти близько години крізь океанічні хвилі під вітрилами – дерзайте! Однак, вибираючись на екскурсію у місто, пам’ятайте, що на Занзібарі розвинений іслам, і надто короткі шорти і маєчки будуть у місті недоречні.

Узагалі жіночі наряди на Занзібарі – це окрема тема. Оскільки різноманіття кольорів і тканин у певний момент ставить у глухий кут. Особливо, коли юна діва в наряді, гідному червоної килимової доріжки, прямує до будинку, більше схожого на хатинку-мазанку, в якому живе величезна сім’я, хоча незрозуміло, як там у принципі можуть поміщатися дві людини, – це, звісно, вражає.

Кухня в готелі вас навряд чи вразить, оскільки вона орієнтована на європейського туриста. І всі страви будуть вам звичні і знайомі. Та із незвичного, якщо ви не вегетаріанець, неодмінно варто покуштувати м’ясо антилопи, це смачно навіть для тих, хто м’яса байдужий.

І останнє, у всьому різноманітті вражень будьте пильними. Навіть закритий сейф у номері не гарантує вам того, що з нього найдивовижнішим чином не пропаде пара купюр. Та навіть якщо раптом пропажа виявиться, не варто переживати. Краще пройдіться по білосніжному піску, подивіться на ідеально блакитну воду Індійського океану і скажіть собі "акуна матата". Все одно поліція на цьому геть неквапливому острові їде на місце пригоди від 3 до 5 днів.

Фото автора

Головна фото shop.web01.widgets.vigbo.com

Вам это будет интересно:
Занзібар: два погляди на один острів
Якщо вам на відпочинку окрім пляжу потрібні торговельні центри, бари, клуби і набережні з ресторанами, від Занзібару доведеться відмовитися, тому що тут тільки ви, пальми, пісок кольору перлин і він – його величність океан.
Закрыть
Outlook facebook page