RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  За адреналіном у Киргизстан!

За адреналіном у Киргизстан!

Автор: 29.08.2021 | Киргизстан
40 тисяч рік, запаморочливі вершини гір, озеро розміром з море, кілька кліматичних зон – недарма Киргизстан за оцінками експертів і відгуками гостей вважають одним із найбільш перспективних туристичних напрямків у світі. І саме чудові можливості насолоджуватися тут активним і часто навіть екстремальним відпочинком разом із доступними цінами роблять цю країну такою популярною.

Рафтинг

Незважаючи на те, що Киргизстан передусім асоціюється з горами, води, а точніше рік і озер, тут теж достатньо. Тим більше, наявність гір суттєво піднімає сам «градус» спуску на човні – рафтинг тут справді вражаючий. Екстремали облюбували кілька «трас» різного рівня складності, тому задоволеними лишаться як новачки, так і бувалі човнярі. Для першої категорії підійде спокійна ріка Чу, розташована у Боомській ущелині. Майстри рафтингу в обов’язковому порядку мусять відчути на собі всю могутність однієї з найскладніших рік на території всього регіону Сари-Джаз з її порогами шостого рівня складності. Один день подібного проведення часу обійдеться приблизно в 20-35 доларів на людину, що окрім прекрасної природи і киргизького колориту теж не може на тішити: мало де такий екстрим лишається доволі доступним.Kekemeren-Kyrgyzstan.jpgФото nwrafting.com

Хеліскі

Гірськолижна база «Каракол» вже давно відома на весь світ. Однак вона навіть зі своїми справді вражаюче складними і крутими трасами не завжди зрівняється з екстремальними спусками по «чистих» гірських схилах, де тобі не заважають оточуючі, а прокладених трас і огорож немає і близько – ось що приваблює завзятих лижників у цю країну. Лісистий Терскей, завалена снігом Долина Сусамира, льодовики Тянь-Шаня – місця, щоб перевірити свою хоробрість, вистачить всім. Діставшись до вершин на військовому гелікоптері, легендарному МІ-9, кожен, навіть найбільш майстровитий екстремал, все одно замислиться про вічне, дивлячись на довколишні пейзажі, що сліплять сонцем і снігом. Така розвага – не для слабкодухих, та якщо вже й ставати на лижі, то не можна не мріяти коли-небудь «дорости» і до хеліскі. Ціни в залежності від тривалості катання стартують із позначки в 150 доларів на людину за один день з вертолітним «трансфером».

Дайвінг

За цей вид активного відпочинку «віддувається» легендарне озеро Іссик-Куль. Саме його надра разом з кількома затонулими і «скоченими» в нього містами додають зануренням таку необхідну «родзинку». Практично кожна база відпочинку чи пансіонат на узбережжі запускають на літній сезон свою школу, де професійні нирці навчають новачків занурюватися під воду. Залежно від рівня підготовки складають і програми. Однією з найбільш складних вважають поїздку в гори, що оточують озеро. Там розташовано одразу кілька високогірних водойм із цілою мережею давніх печер. Саме вони – Мекка для досвідчених дайверів. Вартість занять приблизно така ж, як і на рафтингу.60fad11a3dd22.jpgФото mocah.org

Кінні прогулянки

Коли спостерігаєш за кимось, хто вперше осідлав скакуна і повільно й невпевнено рухається вздовж обрію, неодмінно подумаєш, ну який тут екстрим? Усе міняється, варто тільки самому вилізти на коня. Киргизстан – держава з багатовіковими традиціями кочового життя, тому до коней тут просто неймовірне ставлення. Тому всіх туристів, якщо вони мають бажання, неодмінно навчать бодай основам верхової їзди. Ну а щойно оволодієш ними, відразу захочеться в степ, у безкраї простори. Спеціально з цією метою киргизи розробляють для мандрівників всілякі тури і кінні прогулянки. Одні тривають всього кілька годин, а деякі розтягуються більш ніж на тиждень і включають походи в гори, довкола озера Іссик-Куль і маршрути стародавніми містами. Задоволення на свіжому відпочинку отримуєш просто неймовірне, тим більше, що довше триває прогулянка, то більше осягаєш дух кочівництва, занурюєшся в традиції. Справжнісінький етноекстрим.Wild-horses-Jyrgalan-Valley-Kyrgyzstan.jpgФото fleewinter.com

Альпінізм, трекінг

Як ви, напевно, вже зрозуміли, без гір неможливо уявити Киргизстан. Саме вони, «працюючи» і взимку, і влітку, забезпечують як місцевим жителям, так і туристам цілорічний активний відпочинок. Як любителі спокійних походів з рюкзаком і піснями біля вогнища, так і відважні альпіністи знайдуть тут, де розвернутися. Ущелини, скелі, льодовики, запаморочливі прірви – все це до ваших послуг. Головними точками для тренування власної сміливості і витривалості вважають піки Перемоги і Леніна – «семитисячники». Довкола них розташовані бази, табори та інша необхідна інфраструктура. Серед гідів і провідників – багаторазові призери міжнародних змагань і професійні спортсмени, котрі зроблять ваше сходження не лише пам’ятним, але й безпечним.Hiking+in+Kyrgyzstan,+Day+Hikes+from+Jyrgalan.jpgФото travelsofabookpacker.com

Скайроуп

Переходимо до сучасних видів екстремальної активності, котрі йдуть у ногу з розвитком технологій. Найкращий приклад цього – вже відомий за межами Киргизстану парк «Аркан Токой», що міститься в Карагачевому гаю. Ці канатні маршрути сподобаються і дорослим, і дітям: всі матимуть змогу полоскотати собі нерви. Прогулянки між деревами заввишки в семиповерховий будинок, зависання над проваллям і не надто приємне шурхотіння дерев’яних сходів, таких тонких, на перший погляд, неодмінно вкарбуються у пам'ять. Та й мускулатура прокачається – це тільки здається, що м’язи не напружуються, насправді мозку важко пояснити, що все цілком безпечно й продумано, тому і руки, й ноги будуть у постійному напруженні. Вартість вхідного квитка у парк залежить від пори року, тому краще заздалегідь відвідати їхній сайт й отримати всю необхідну інформацію.

Читайте також: Каракол. Все, що варто дізнатися

Флайборд

Найбільш передовим екстримом у Киргизстані, безумовно, вважають флайбординг. Сенс у тому, що на відкритій місцевості людина стає на спеціальну дошку, котра завдяки реактивному струменю піднімає його на висоту від 8 до 10 метрів, де можна трюкачити. Винайшов цей напрямок і сам апарат багатолітній чемпіон з аквабайку француз Френк Запата. Саме він і привіз заняття на безкраї водні простори озера Іссик-Куль, і тепер його опановують і киргизи, і приїжджі. Спробувати може кожен охочий, котрому виповнилося 14 років, а вага становить від 40 до 130 кілограмів. І хоча флайбординг і недешеве задоволення, особливо у порівнянні з іншими видами екстриму (за 15 хвилин стрибків над водою доведеться викласти не менш ніж 40 доларів), бажаючих зарядитися адреналіном завжди досить!

Головне фото mocah.org

Вам это будет интересно:
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
10 фактів про Киргизстан
Киргизстан приваблює унікальною природою і кліматом, автентичною кухнею і гостинним народом, а ще – це країна з давніми цікавими традиціями й історією. Сьогодні розкажемо вам про найдивовижніші факти й особливості цієї країни.
Каракол. Все, що варто дізнатися
Природа та історичний спадок з лишком покривають тимчасові труднощі у сферах інфраструктури і сервісу в Киргизстані, котрий уже щосили наближається в туристичному плані до Грузії та Вірменії! Розглянемо це на прикладі затишного містечка Каракол.
Киргизька юрта: дім серед Небесних гір
Наскільки важлива для киргизів юрта, можна збагнути, придивившись до національного прапора: на червоному полотні поміщений в осяйний сонячний диск гордо красується круглий купол традиційного житла. Хоча звичне життя кочівників і перенеслось у традиційні будинки, юрта все ще займає важливе місце в їхньому побуті...
Іссик-Куль: головне багатство Киргизстану
Гарний турист не тільки той, хто завжди легкий на підйом і готовий зірватися в поїздку будь-якої миті. Він вирізняється ще й умінням ретельно спланувати свій відпочинок на півроку вперед. Якщо ви належите до таких і вже зараз обмірковуєте, куди вирушити влітку – саме для вас наша розповідь про гігантське озеро Іссик-Куль і види відпочинку й дозвілля там.
На подіумі: Киргизстан
Традиційний одяг будь-якого народу може багато розповісти не тільки про ментальні особливості їхніх власників, історію і риси характеру, але й про спосіб життя, традиції... Сьогодні в об’єктиві нашої уваги – національні костюми жителів Киргизстану – гарні, колоритні і, що найголовніше, зручні. Що вона в собі поєднує, як її носять і чи є відмінності читайте далі!
Киргизькій Республіці - 28. Посол Жусупбек Шаріпов провів дипломатичний прийом у столиці України
20 листопада в готелі InterContinental Kyiv відбувся дипломатичний прийом з нагоди 28-ої річниці Незалежності Киргизької Республіки. Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні вітав запрошених з нагоди свята.
Що вони їдять: Киргизстан
Із плином часу страви жителів цієї країни не перестали вражати своєю ментальністю і ґрунтовним підходом до приготування домашньої трапези. Солоний чай, кислі супи, закуски з конини – сміливі поєднання продуктів й ароматів кидають виклик банальності, тішать гурманськими знахідками корінне населення і дивують гостей, що зазирнули в долину Небесних гір.
Свято весни. Посольства восьми країн відсвяткували у столиці України NOWRUZ 2019
19 березня 2019 року в Києві відбулося святкування Міжнародного дня NOWRUZ. Ініціаторами проведення офіційного святкування у Колонному залі Київської державної адміністрації стали вісім посольств іноземних держав, акредитованих в Україні, а саме: Азербайджанської Республіки, Ісламської Республіки Афганістан, Ісламської Республіки Іран, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Таджикистан, Турецької Республіки та Республіки Узбекистан.
"Витягти" з країн по максимуму. Кращі місця для риболовлі
Сьогодні мільйони, якщо не мільярди чоловіків, а часом і жінок по всій планеті відзначають Всесвітній день рибальства. З цієї нагоди ми пропонуємо вашій увазі список місць, де у вас точно клюне. Бразилія, В'єтнам, Киргизстан, Фінляндія - в цих країнах є чим здивувати кожного професійного рибалки чи рибалки-початківця. Тому, тягни, поки клює!
Посол Киргизстану в Україні провів прийом на честь завершення дипломатичної місії
У понеділок, 11 січня, посол Киргизстану в Україні Улукбек Чіналіев провів прийом з нагоди завершення своєї дипломатичної місії як посла Киргизької республіки в Україні.
Закрыть
Outlook facebook page