RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Якщо у тебе 10 доларів і ти в Хургаді

Якщо у тебе 10 доларів і ти в Хургаді

Продовжуємо витрачати 10 $ по світу... Сьогодні в пісках єгипетської Хургади шукаємо те, у що варто вкласти свої гроші, щоб відчути місто на смак і на дотик. І водночас розберемось, як не потрапити у пастки продавців, котрі заради вашого туристичного гаманця готові побудувати нові піраміди і вивести незнаний вид жуків-скарабеїв.

Перше і головне правило, що його слід дотримуватися в Хургаді: завжди, чуєте, завжди торгуйтеся! Будь-яку суму, котру торгівці правлять за свій крам, можна зменшити мінімум удвічі. Намагайтеся також переконати місцевих у тому, що в гостях тут ви вже n-ний раз і встигли вивчити всі їхні виверти. Це, звісно, не стосується супермаркетів та мережевих магазинів чи закладів зі сталими цінами.

Заселяючись у своє тимчасове помешкання, не відмовте консьєржу в чайових, скажімо, в 10 $. На знак подяки він може значно підвищити клас вашого номера.j4OqZQru4E_12-RE_d6c4c_lg_1600x1067.jpgФото lmholiday.com

Проїзд у Хургаді достатньо дешевий, коливається від декількох десятків центів до 1 долара. Таксі на недалекі відстані обійдеться трішки дорожче, ніж звичайний громадський транспорт – від 2 доларів, та якщо водії проситимуть у вас від 3 і більше, то краще почекати інше авто.

Особливої уваги у всьому Єгипті вимагають витрати на воду. Річ у тім, що з-під крана воду не можна ані пити, ані мити нею овочі та фрукти, а також використовувати для приготування їжі. Ризик занедужати на якусь інфекційну хворобу надто високий. Тож віддавайте перевагу бутильованій воді. Літр у магазині обійдеться приблизно в 1$.07e6bd85-city-34001-164d30f2374.jpgФото kayak.co.uk

Хургада – це місто у тропіках, тому тут варто витрачати кошти на ті ж таки тропічні фрукти. Ціни різняться залежно від сезону. По солодкі плоди краще вирушати на ринки, адже у крамницях і супермаркетах вони вищі від базарних, де кілограм манго коштує 3-6$, тоді як цінники із сумою 10$ – завищено.

Сезонні кавуни у торговців коштують 3-4$ за кг, дині – 2-3 $. Кошик полуниці вагою півкіло стане у 1-4 $, кілограм персиків чи винограду – в 1-2 $. Загалом, щоб добряче поласувати соковитими фруктами, треба викласти від 1 до 10 доларів.Фото wikimedia.org

А ще варто скористатися нагодою і напитись усіляких смузі та соків. Маленькі пакети таких напоїв стартують від 1,50-2 єгипетських фунтів, великі ж – від 6-8 фунтів, але це все одно менше за однодоларову купюру.

Карлсон залюбки проміняв би дах свого дому на якийсь єгипетський магазин або ринок, адже тут є все для повного щастя – варення і джеми! Що вам найбільше до смаку, полуниця? Тримайте! Апельсин, манго, інжир, фініки, гуава? Об’їдайтеся і будьте здорові! Середня ціна – 3-4 фунти за баночку, тобто якихось півдолара.

І не оминіть халви. Звичайна з добавками обійдеться десь в 1 долар, пастоподібна може коштувати трішки більше, але варто скуштувати щось нове.Фото turkishairlines.com

Одним з найкращих натуральних сувенірів, який можна привезти з Хургади додому, вважається «каф Маріям», що в перекладі означає «рука Марії». Ця рослина має ще з десяток інших назв. У єгипетських крамничках її знайти легко, а от для того, щоб відшукати рослину поза межами країни, потрібно докласти чималих зусиль. Спочатку всі бачать лише якийсь жовтий корінець із засохлими, покрученими стебельцями, та з кожним новим поглядом починаєш справді помічати чиїсь руки. Диво починається, коли корінець опускається у воду – він розпускається, зеленіє і навіть може розквітнути. Присипляти, засушуючи, і пробуджувати його можна знову і знову. «Каф Маріям» має шлейф різних практичних, у тому числі й лікарських функцій. Унікальна рослина обійдеться десь у півдолара, на долар корінців можна придбати декілька.

У Хургаді маєте змогу переглянути кінофільми англійською мовою, завітавши до великого торговельно-розважального центру. Посидіти декілька годин у м’якенькому кріслі перед величезним екраном, рятуючись від вуличної спеки і водночас втамовуючи культурну спрагу, вартуватиме від 2-4 і вище доларів. Ціна квитка залежить від часу сеансу.

Побути зіркою можна, порадувавши себе фотосесією від місцевих фотографів. Щоправда, за один знімок доведеться викласти чимало – від 1 до 3 $. Світлини вони видають переважно у цифровому вигляді.2000x2000-0-70-8ef4c63e3ce7abb23905e561160cfbba.jpg
Фото elgounatours.com

Найприбутковішим капіталовкладенням завжди є знання. Квиток вартістю 1,5 $ відкриє двері до Музею морської біології, де в акваріумах і невеликих колбочках можна роздивитися практично все Червоне море. А в музейній бібліотеці спробуйте розгадати записи видань з віковими історіями.

За 2 $ ви потрапите у величезний місцевий акваріум, де ваші думки обов’язково вхопляться за щупальця восьминогів, видеруться на гігантську черепаху, приб’ються до косяка риб чи будуть з’їдені слизькими акулами.

Якщо ж захочете відчути пісок під ногами і кругом себе, то несіть свої 10 $ до музею піщаних скульптур. Поєднання води й піску відтворило тут шедеври світової історії та культури.

А ще можна притримати 10 $ до вечора. Утомившись за день від міста з його безкінечними пошуками сувенірів, галасливих перегукувань туристів з продавцями, віддати десятку на вході у нічний клуб і весь темний час доби протанцювати, ніби тебе ніхто не бачить.

А зранку вирушайте в пошуки місцевої музики. У крамничках і на розкладках можна знайти платівки із записами традиційних народних єгипетських мелодій або сучасні мотиви. Це вам стане у 6-10 $. Якщо пощастить набрести на продавців музичних інструментів, то за 2-3 зелених прихопите із собою часточку живих звуків і будете відтворювати Країну пірамід у будь-якому кінці світу.

Головне фото planetofhotels.com

Вам это будет интересно:
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Найробі
Сьогодні ми вирушаємо на відпочинок по-кенійськи. Будемо остерігатися злодюжок, торгуватися на місцевих ринках, куштувати фантастичний чай і закутуватися у строкатий африканський текстиль. Дізнаємося, які місця недоступні для скромних бюджетів, не засмутимося і піднімемо настрій фантастичним заходом сонця на узбережжі Індійського океану.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Нью-Йорку
Нарешті одна з наших улюблених рубрик «дісталася» до міста, де долари - головна валюта, а, значить, нам не доведеться ходити по обмінних пунктах і постійно концертувати ціни. Отже, вирушаємо в такий різний і захопливий Нью-Йорк витрачати наші 10 доларів.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Римі
Сьогодні OUTLOOK продовжує одну із своїх найбільш популярних рубрик розповіддю про те, як можна витратити десять вічно зелених і приємних кишені й оку у Вічному місті, в який щорічно стікаються натовпи туристів і який не перестає дивувати кожного щасливця, який побував тут! Повірте, столиці Італії є, чим вас здивувати!
Каїр is the capital of…
Курорти формату All Inclusive, піраміди і мумії – ось, либонь, і все, що спадає на думку, коли говориш про Єгипет. А тим часом це одна з найдавніших держав світу, а його столиця Каїр - не просто найбільше місто Близького Сходу й Африки з населенням у 19 мільйонів людей, це мегаполіс, котрий об’єднує в собі стародавні історичні пам’ятки і скляні хмарочоси, сміттєві звалища і дорогі магазини, незліченні багатства і кричущу бідність.
Якщо в тебе 10 доларів і ти у Болоньї
Неймовірна за своєю фактурою оранжево-червона середньовічна архітектура, величні вулиці-галереї замість звичних тротуарів, що дають змогу здійснювати пішохідні прогулянки за будь-якої погоди, а також статус кулінарної столиці Італії – хіба тільки цих причин замало, щоб вирушити у Болонью? OUTLOOK вважає, що ні...
За водними процедурами – в пустелю!
Місто, де Олександру Македонському передрекли завоювання світу. Місто, куди навідувалася Клеопатра щоб поплескатися в теплих цілющих джерелах. Місто, яке сьогодні складно відшукати на карті без хорошої оптики. Сіва. У самому серці Сахари, в 560 кілометрах від Каїра чекає на «свого» допитливого відвідувача невелике поселення з незмірно великою історією.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Будапешті
Ми продовжуємо нашу одну з найбільш практичних і корисних рубрик, присвячену цінам у містах і про те, як можна витратити умовні 10 доларів. Сьогоднішня наша розповідь – про Будапешт, один із найбільш популярних туристичних центрів Європи
Шарм-ель-Шейх: танцюємо у пустелі, пірнаємо і вчимося торгуватися…
Узбережжя Червоного моря прикрашене курортним містом Шарм-Ель-Шейх, що перекладається витончено: «бухта шейха». Оточена Синайськими горами, вона надійно схована від вітру і негоди, зберігаючи затишний для подорожей цілий рік…
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Афінах
Унікальні тисячолітні пам'ятки архітектури, смачна кухня, пляжні околиці – чудові Афіни пропонують своїм гостям стільки варіантів дозвілля, що очі розбігаються, а отже, коштів на це може піти чимало. Щоб хоч приблизно усвідомити майбутні витрати перед поїздкою в це дивовижне місто, ми розповідаємо, на що тут стане наших улюблених умовних 10 доларів.
Заступниця Міністра туризму Єгипту про відновлення подорожей
15 липня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Єгипету в Україні Аймана Елгаммалі відбулась пресконференція із заступницею Міністра туризму та пам’яток старовини Єгипту Гхадою Шалябі.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сеулі
Людям, котрі полюбляють усе яскраве та блискуче, буде важко в Сеулі. Якщо ви звикли до того, що ваші очі розбігаються у звичайних крамничках, то, повірте, в південнокорейській столиці у вас запаморочиться голова від побаченого розмаїття. Та якщо у вашому гаманці обмаль грошей, будьте виважені і витратьте їх на найцікавіше.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Стокгольмі
Стокгольм – одне з найдорожчих міст у світі. Та більшість місцевих такий статус столиці цілком влаштовує, і це зовсім не дивно, адже середня зарплата у місті сягає 2800$… Так що, на перший погляд, спробувати добряче розважитися тут, маючи в кишені всього 10$ – справа складна. Але далеко не безнадійна, якщо увімкнути фантазію і кмітливість.
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Вільнюсі
Сьогодні ми знову будемо витрачати заповітну хрустку зелену папірчину, на котрій зображений видатний американський фінансист Александер Гамільтон. На що нам її вистачить у затишному литовському Вільнюсі – далі в OUTLOOK. У наші дні Вільнюс, як і вся Литва, перебуває в стані поступового, але впевненого економічного зростання...
Дипломатія в умовах карантину. Вручення вірчих грамот новопризначеними послами
11 грудня Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Австралії, Єгипту, Ємену, Йорданії, Монголії, Норвегії, Пакистану, Таджикистану, Таїланду, Таджикистану та Філіппін. На церемонії були присутні заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Гданську
Сьогодні ми безсоромно витрачаємо наші улюблені 10 доларів в головному місті польського Помор'я - Гданську. Що ми можемо собі дозволити в цьому туристичному, промисловому і адміністративному центрі північної Польщі, а що ні - далі в OUTLOOK.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Порту
Ми продовжуємо досліджувати ціни у популярних містах. Сьогодні наша розповідь про друге за значущістю місто Португалії – Порту. Як саме тут можна витратити 10 доларів – далі в OUTLOOK
Закрыть
Outlook facebook page