RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  OUTLOOK став фіналістом міжнародної премії ADAMI Media Prize 2015

OUTLOOK став фіналістом міжнародної премії ADAMI Media Prize 2015

Автор: 13.12.2015 | Грузія, OUTLOOK
10 грудня в грузинській столиці Тбілісі пройшла церемонія нагородження першої Міжнародної премії в галузі культурного розмаїття в Східній Європі ADAMI Media Prize. Інтернет-видання про світ theoutlook.com.ua потрапило до трійки кращих веб-сайтів, які висвітлюють питання культурного різноманіття в регіоні.

Adami media prize вручається за телевізійні та інтернет-проекти. Приз створений з метою привернути увагу медійників країн Східного партнерства Європейського Союзу до тем міграції, культурного розмаїття та співіснування національних груп.

Для участі в першій церемонії нагородження до Тбілісі прибули члени журі, медіа-експерти та номінанти з шести країн Східної Європи: України, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Молдови.

В рамках ADAMI Media Prize для всіх учасників премії була організована зустріч з Президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі в Президентському палаці. У своїй вступній промові Голова держави підкреслив, що для нього велика честь приймати у себе на Батьківщині премію, настільки важливу в теперішній непростий час. Він також зазначив наскільки важливо зберегти і примножити культурне розмаїття на території наших країн.

Також особливу увагу хочеться приділити насиченій програмі, підготовленій організаторами. Протягом двох днів гості відвідали паблік-токи, нетворкінг ланчі та захоплюючу екскурсію старим Тбілісі.

Особливий інтерес привернув Adami-Talks «Сучасні виклики культурного розмаїття в медіа», в рамках якого було презентовано нові медіа-продукти, спрямовані на вирішення питань культурного взаємообміну між націями і релігіями. Так, в рамках заходу швейцарець Курт Шаад представив свій проект JOIZ, інтегруючий телебачення, інтернет і соціальні мережі.

Медіа-експерт з Амстердама Франс Яннекенс розповів про п'ять громадських телеканалів Нідерландів, які створюють контент спрямований на знайомство глядачів з культурами народів світу, особливостями релігій.

Також на запитання гостей Adami-Talks відповів головний редактор іноземного відділу телеканалу France 24 TV's, кореспондент Бі-Бі-Сі Роберт Парсонс.
Церемонія нагородження пройшла в Національній публічній бібліотеці Грузії.

Для оголошення лауреатів на сцену премії були запрошені посол Німеччини в Грузії пані Беттіна Каденбах, швейцарський дипломат і член Правління ADAMI Хайді Тальявіні, Члени журі Ірада Алієва, Леонід Мельник і грузинський режисер Ельдар Шенгелая.

Першими переможцями ADAMI Media Prize стали:
У номінації інформаційне відео приз отримав грузинський режисер Георгій Тсхвендіані і його картина «Шлях Міхо».

Перемоги у категорії Молодіжний проект удостоїлася картина з Вірменії «Як перетнути кордон» молодих режисерів Марині і Соні Качарян.

Кращим тематичним сайтом в сфері культурного розмаїття визнали грузинський портал chai-khana.org. Особливою увагою організатори відзначили і наш сайт theoutlook.com.ua, який був відібраний до трійки кращих з майже двохсот номінантів. Організатори відзначили насичене наповнення сайту, яке охоплює мультимедійний і відео контент, в якому представлені матеріали про культуру і традиція різних народів світу а також зручний дизайн і навігацію.

У номінації веб-відео найкращим члени журі визнали роботу «Тридцять сімей селища Гріз» азербайджанця Октая Намазова.
Нагороди за розважальний проект і новини і художні документальні фільми цього року не вручалися, оскільки судді конкурсу не визначились з відео цих номінацій.

"Ми шукали кращу продукцію, яка є в інтернеті чи на телебаченні, і зроблена за останні два роки. Ідея медіаприза полягає в тому, що культурне розмаїття дуже актуальне для всіх європейських країн, зацікавленість у ньому допоможе нам у майбутньому. Наприклад, у Німеччині, ви знаєте, зараз близько 800 000 біженців. Питання культурного розмаїття, національних меншин і біженців важливе для всіх європейських країн. А ми хочемо дати нагороду людям, які знайшли хороші шляхи, як це показати ", - розповів Програмний директор премії Штефан Тольц.
Ведучими гала-концерту стали український журналіст Роман Вінтонів (Майкл Щур), Лізі Циклаурі - журналіст грузинського суспільного мовника GPB і білоруська телеведуча і модель Лейла Ісмаїлова. Спеціальною гостею церемонії стала українська співачка Джамала, яка вперше виступила в Грузії. Одну з пісень Джамала виконала у супроводі відомого грузинського композитора Звіада Болквадзе і музикантів його групи.
OUTLOOK висловлює подяку організаторам премії ADAMI Media Prize за привітний прийом і цікаву насичену програму і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Вам это будет интересно:
Ми там були: Гудаурі
У Гудаурі легко відчути час, затиснути його між пальцями і розтягнути у просторі, перелаштовуючи свій внутрішній ритм у режим відчуттів. І вже немає дедлайну, набридливих сусідів і лихачів, що виїжджають на зустрічку. Усе це починає здаватися ілюзорним і швидкоплинним. Тут, у Гудаурі, інші цінності. Гори не терплять метушні, внутрішнього діалогу і самоїдства. Найбільше задоволення просто дивитися на них.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Тбілісі is the capital of ...
Кожне місто у світі має власне впізнаване обличчя, котре закарбовується у пам’яті мандрівників. Обличчя Тбілісі з часом дорослішає і кращає, набуває благородних європейських рис, при цьому не втрачаючи колоритних чортиків в очах…
Листівки з Тбілісі
Місто, що не залишає байдужим - Тбілісі у об‘єктиві талановитого фотографа Павла Хоменського на сторінках видання theoutlook.com.ua. Переглядаючи світлини, ви здійснете оглядову екскурсію однією з наймальовничіших столиць світу.
Хто як танцює?
Що найкраще характеризує будь-яку націю без зайвих слів і довгих пояснень? Звичайно ж, танці! Адже саме століттями відточені рухи можуть розповісти іноземцеві про інші народи набагато більше, ніж підручники з історії. Якщо уважно придивитися і відчути, як танцюють у різних країнах, то менталітет народів стане набагато зрозумілішим. І це не тільки слова.
Сатаплія: мед для динозаврів
Грузія останніми роками справедливо стала вельми популярною туристичною точкою на карті світу. Напевно, кожен знайде в цій гірській і гордій країні щось своє: чудову природу, смачну їжу, вірних і душевних друзів та багато-багато іншого. OUTLOOK намагається якомога частіше бувати там і ділитися з вами всілякими цікавинками. Сьогодні ми розповімо про дивовижний заповідник «Сатаплія».
Архітектура чи мистецтво: Нові грузинські будівлі
Грузія, що трохи більш як десять років тому стала на шлях серйозних перетворень і домоглася відчутних успіхів, помітно змінилася не лише внутрішньо, але й зовні. Архітектори з різних країн світу попрацювали тут на совість і створили по всій її території безліч важливих і унікальних об’єктів, що втілюють зміни, які відбулися. Саме про нову грузинську архітектуру ми сьогодні і розповімо.
Гендиректорка OUTLOOK Дарія Карякіна про роль громадських ініціатив в сфері культурної дипломатії
18 листопада Генеральна директорка проекту OUTLOOK, громадська діячка Дарія Карякіна взяла участь у якості експертки у транскордонному проекті «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Грузія».
Гетто світу: вірменська душа в серці Тбілісі
OUTLOOK пропонує вам прогулятися по одному з найстаріших районів Тбілісі – Авлабарі, який спрадавна вважається вірменським. Ці вулички, церкви і старовинні будинки розкажуть про стосунки двох кавказьких народів значно більше, ніж підручники з історії або документальні фільми.
Листівки з Батумі
Молодий український письменник Павло Хоменский побував в місті, що втопає в зелені і блищить яскравими вогням - Батумі, яке самі місцеві жителі називають містом любові. Тут пальми, кипариси, магнолії, олеандри, бамбук, лавр, апельсинові дерева, туя і самшит пахнуть на кожному кроці і так і кличуть поспостерігати за романтичною картиною відплиття кораблів з гаваней. І сьогодні автор ділиться з вами своїми листівками з цього дивного міста, пронизаного шумом моря і смаком ароматного вина.
Історія бренду: Балет Сухішвілі: підкорені вершини маленької грузинської мрії
Колись безмежно відданий танцю Іліко заповів своїм нащадкам з робити все, щоб ім’я його роду не зійшло з афіш ніколи. Через 70 років мільйони людей у сотнях країн розкуповують квитки, де, хоч і різними мовами, але легко читається прізвище Сухішвілі.
Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели спецпроєкт FEEL Indonesia
Посольством Республіки Індонезія в Україні та проєктом OUTLOOK 23 грудня 2019 року в творчому просторі "Арт Причал" в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL реалізовано спецпроєкт FEEL Indonesia.
Історія бренду: Вода «Боржомі»
Сьогодні ми пропонуємо вам вирушити з нами в курортну частину Грузії, в околиці красивого й затишного курортного містечка Боржомі, де вже кілька століть розливають одну з найпопулярніших і найкорисніших мінеральних вод у світі – легендарний «Боржомі».
Diplomatic Greetings з Послом Словацької Республіки від проєкту OUTLOOK та ГДІП
На початку грудня 2019 року відбулася чергова зустріч в рамках спільної ініціативи проєкту OUTLOOK і ГДІП - Diplomatic Greetings. Почесним гостем заходу став Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.
В Києві відбудеться захід Feel South Africa від проєкту OUTLOOK та Посольства ПАР в Україні
21 та 22 листопада проєкт OUTLOOK спільно з Посольством Південно-Африканської республіки в Україні реалізовує спецпроєкт FEEL SOUTH AFRICA в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019.
Новопризначені посли чотирьох держав та Глава Представництва ЄС вручили вірчі грамоти Президенту України
​7 листопада 2019 року відбулась церемонія вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському послами Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів та Главою Представництва Європейського Союзу.
Посол Томаж Менцін та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели культурний захід FEEL SLOVENIA
У столиці відбувся захід під назвою Feel Slovenia в рамках фестивалю народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019 і націлений він був на сприяння розвитку двостороннього співробітництва між державами та різносторонньої презентації Словенії в Україні.
Ми там були: Батумі
Особисті враження від мандрівок ми публікуємо в рубриці «Ми там були». Сьогодні розміщуємо пост із соцмереж нашого головного редактора Дарії Карякіної, де вона ділиться враженнями про 5-денний відпочинок у грузинському Батумі. Ану ж і ви захочете відчути свої емоції від відвідування цього міста!
В рамках проекту Diplomatic Greetings студенти «Школи молодого українського дипломата» з м.Харків та «Школи молодогоукраїнського дипломата» м.Київ поспілкувались із Послами Грузії та Королівства Норвегія Україні
23 квітня 2019 року OUTLOOK та ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» (ГДІП) провели зустріч для студентства та молоді із дипломатами, Надзвичайними та Повноважними Послами Грузії та Королівства Норвегія в Україні Гелою Думбадзе та Уле Тер'є Хорпестадом.
Закрыть
Outlook facebook page