RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Люксембург: встигнути все

Люксембург: встигнути все

Сучасна інфраструктура, лояльна податкова та юридична система зробили Люксембург однією з найбільш привабливих країн для ведення будь-якого виду бізнесу. Щоб досягти такого добробуту, герцогству знадобилося менше ніж півстоліття...

Сьогодні посідати перші місця в міжнародних рейтингах за якістю життя й економічними показниками для цієї країни – закономірно. Розмірковувати над питанням, як прожити на мінімалку, люксембуржцям майже не доводиться, адже заробітна плата, що сягає 1874 євро, визнана найвищою у Європі. Та й після виходу на пенсію у віці 65 років можна почуватися цілком гідно: дохід становитиме 102% від останніх виплат, а це навіть більше, ніж до того, як «піти у відставку». Незважаючи на те, що істинного щастя за гроші не купиш, вони все ж вважаються важливою складовою високого рівня життя. Істотну роль відіграє також ступінь освіченості й менталітет. Люксембуржці – нація дуже працьовита, а тому вони починають самостійно заробляти вже в старшому шкільному віці, вдало поєднуючи це з навчальним процесом.Rue Phillipe II.pngФото cushmanwakefield.lu

Враховуючи вищезазначені фактори, світові лідери, що працюють у сфері інформаційно-комунікаційних технологій – Amazon, Microsoft, iTunes – свої європейські штаб-квартири розмістили саме тут.

Влада герцогства, у свою чергу, охоче підтримує іноземні інвестиції. На деякі проекти навіть виділяється грошова допомога, що компенсує до 100% початкових витрат.

Вагома частка доходу казни припадає на металургійну промисловість. Десяту частину світового ринку сталі контролює зареєстрований тут концерн ArcelorMittal, а щорічний прибуток його власників становить близько десяти мільярдів доларів.

Заводи компанії можна відшукати практично в кожній європейській країні. Не так давно вона придбала й український «АрселорМіттал Кривий Ріг», раніше відомий як «Криворіжсталь».dxtykitcuk.jpgФото reisroutes.be

Значиму роль у розвитку держави відіграє також міжнародна торгівля: 80% товарів, вироблених тут, йде на експорт до країн ЄС. Уряд докладає чимало зусиль, щоб вийти на ринок за межами Євросоюзу. Візитна картка Люксембургу – білі вина з долини Мозеля. Найпопулярніші сорти – ельблінг (Elbling), ріванер (Rivaner), оксерруа (Auxerrois) та піно блан (Pinot Blanc). Асортимент закордонних магазинів поповнюють і вироблені тут сири, приготовані з екологічно чистих продуктів, а також фірмові солодощі. Улюблені багатьма ласощі в плитках лише невеликими партіями відправляють за кордон, щоби не розпестити іноземців ексклюзивним смаком, який досягається за допомогою старовинних рецептів. Неперевершений люксембурзький шоколад навіть вважають головним конкурентом швейцарського.

Завдяки активному прагненню до прогресу й турботі про своїх громадян, керівництво герцогства отримує від них позитивні відгуки. Більшість люксембуржців впевнено говорять про те, що вони можуть у важку хвилину розраховувати на допомогу держави та співвітчизників. Люди тут беруть активну участь у соціальному і політичному житті країни. Про це свідчить рекордна явка на останні вибори, що відбулися у жовтні минулого року, – майже 240 тисяч осіб віком від 18 до 75 років, і це при загальній кількості населення в менш ніж півмільйона чоловік.

Головне фото bravodiscovery.com

Вам это будет интересно:
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.
26 жахливих фактів про Голокост
Голокост – одна з найстрашніших трагедій, в котру затягли людство викривлені уявлення про переваги однієї раси над іншою. У скаліченому тілі горів вогонь незламного духу. Хоча свідоцтва про Голокост неможливо читати без сліз і душевного болю, про це необхідно знати – хоча б для того, щоб уникнути подібного у майбутньому.
Сила – у миротворчості: День Організації Об'єднаних Націй
Організацію Об'єднаних Націй було створено задля припинення насильства у світі, захисту прав людини і викорінення злиднів. 24 жовтня 1945 року держави-засновники ратифікували договір про створення всесвітнього органу, який отримав назву ООН.
День вишиванки 2020! Дипломати іноземних посольств підтримують святкування
Котрий рік поспіль українці у всьому світі, одягнувши національне вбрання на роботу, для прогулянки містом або просто для фотографії, відзначають День вишиванки. Цьогоріч святкування припало на 21 травня і до нього долучились представники іноземних посольств, акредитованих в Україні.
Не тільки нафта і туризм: сафарі від африканських роботодавців
У світі безліч варіантів професій, які може опанувати людина. Північна Америка дала поштовх стартапам та банківскому сектору, Азія - високим технологіям, Європа - медицині... А ким же працюють люди на найбільш сонячному континенті - давайте дізнаємось!
Гетто світу: Маре - Париж по-еврейські
Свіжі і хрумкі піти, намолені синагоги, кошерні ресторани і милі люди з пейсами і добрими очами – щоб побачити все це не конче летіти до Ізраїлю. Досить просто зазирнути у паризький квартал Маре, розповідь про який і продовжує нашу рубрику про національні гетто.
Визначено переможців 24 загальнонаціональної програми «Людина року-2019»
Вища Академічна Рада загальнонаціональної програми «Людина року» підвела підсумки стосовно визначення володарів титулу «Людина року-2019» в національних номінаціях.
Kiss me. Незвичайні факти про поцілунки
У День святого Валентина OUTLOOK поділиться фактами й цифрами, яких ви, можливо, і не знали про поцілунки! А крім того, порадить 3 небанальних місця, де мало хто стримається, щоб не сказати «kiss me».
Володарем міжнародної премії «Людина року – 2019» за значний внесок в розвиток партнерських, дружніх та економічних відносин з Україною стане Посол Туреччини в Україні
Для України, яка невідворотно обрала своїми пріоритетами демократичні цінності, особливого значення набувають увага і підтримка світового співтовариства, вагомий особистий внесок відомих діячів міжнародного масштабу у розбудові України як суверенної демократичної держави.
«Людина року: натхнення перетворень» Визначені лауреати 24-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2019»
2019 рік був насичений важливими і доленосними подіями в житті нашої країни, що знайшло безпосереднє відображення в підсумкових результатах 24-ї загальнонаціональної програми «Людина року».
Старт конференції «Туркменістан та міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку»
14 січня 2020 року в Ашхабаді розпочалась Міжнародна конференція «Туркменістан і міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку», присвячена святкуванню в 2020-му році 25-річчя постійного нейтралітету Туркменістану під гаслом «Туркменістан - батьківщина нейтралітету».
Незвичайні шкільні уроки різних країн світу
На честь сьогоднішнього свята - Дня знань ми вирішили розповісти Вам, які незвичайні предмети належить освоїти учням у різних країнах світу! Гризти граніт науки, осягаючи основи алгебри і геометрії, або запам’ятовувати роки правління монархів, гортаючи підручники з історії, – буденна справа для школярів.
Усім потрібні гроші. Валюти світу
Називають їх скрізь по-різному, проте люблять, напевно, однаково. Ми говоримо, звісно ж, про гроші, а точніше про їхні «другі імена». Адже крім офіційної, у кожної валюти є своя, народна назва, яке не так відома, але дійсно заслуговує на увагу!
Маленькі улюбленці великих міст
Німці заводять не лише німецьких вівчарок, а в Бостоні можна побачити не тільки бостонських тер’єрів. Люди вибирають собак, спираючись на особисті вподобання. Та часом тяжіння місцевого населення до певної породи занадто помітне й інколи стає особливістю певної місцини. Цьому можуть сприяти природні умови, мода і навіть менталітет.
Нагородження переможців 23 загальнонаціональної премії «Людина року-2018»
23 березня 2019 року в залі Національної опери України відбулася ХХІІІ урочиста церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2018» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Примарні міста: Детройт, Орадур-сюр-Глан, Прип'ять, Ченгун
Американський Детройт ще не так давно був відомий як центр машинобудування, але сьогодні про нього куди частіше говорять в контексті вимирання і відтоку населення. Outlook вирішив розібратися, чому з’являються міста-примари.
Без кліше
Ви можете собі уявити німця, котрий запізнюється? Або ж японця, що сидить в офісі в робочий час і плює у стелю? Ну або ж хоча б іспанця, який у поті чола працює з ранку до ночі? Навряд, оскільки виною тому стереотипи, які закріпилися за тим чи іншим народом. Сьогодні ми не тільки говоритимемо про них, а й спробуємо ці кліше спростувати.
Закрыть
Outlook facebook page