RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сеулі

Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сеулі

Людям, котрі полюбляють усе яскраве та блискуче, буде важко в Сеулі. Якщо ви звикли до того, що ваші очі розбігаються у звичайних крамничках, то, повірте, в південнокорейській столиці у вас запаморочиться голова від побаченого розмаїття. Та якщо у вашому гаманці обмаль грошей, будьте виважені і витратьте їх на найцікавіше.

У Сеулі, столиці Республіки Корея, 10$ – це майже 11 000 вон. З такими фінансами ви навряд чи зможете пошикувати у безкінечних просторих молах, та цього вистачить для найдорожчого – незабутніх вражень та емоцій.

Щоб з вітерцем проїхатись містом у комфортабельному столичному таксі, вам знадобиться 4-4,5$, цією сумою ви оплатите перші три кілометри своєї подорожі. Виберіть цікавий маршрут і спостерігайте за життям, яке вирує довкола.c4eada4a-46f4-11e9-b5dc-9921d5eb8a6d_image_hires_120358.jpgФото scmp.com

Щоб зануритись у природну для корейця атмосферу, варто завітати в райони з традиційними місцевими будиночками ханоками, зведеними із природних матеріалів – деревини, каменю, черепиці. Також обов’язково приміряйте національний костюм ханбок, це стане вам у 5-8$, коли по вас буде зрозуміло, що ви турист. А як вдасться вдало замаскуватись і знайти потрібне місце, то примірка обійдеться лише у тривале вистоювання в черзі.

Читайте також: Південна Корея: гастрономічні особливості

Якщо ж основна ваша мета – не загубити бодай те, що привезли із собою, то без зволікань ідіть страхувати свій мобільний телефон. Усього 6$ на місяць попросять за те, щоб ваш гаджет був у безпеці. У разі чого вам можуть запропонувати новий або ж здійснити ремонт вашого, хоча то вже за додаткову плату. Бо ніхто ж і не обіцяв, що все буде просто.

Сеул перенасичений гастрономією. Посмакувати кавою з молоком і поспілкуватися за трапезою у «Thanks Nature Cafe» вас запрошують Анна та Ельза. Вони вівці, які тримають це невеличке кафе разом із його власником на маленькій фермі посеред безпросвітних лісів урбанізованого міста. Звісно ж, за спілкування із собою вони не візьмуть ані цента, проте будьте ж людяними, скуштуйте чогось смачненького і придбайте на згадку сувеніри ручної роботи за 3-5$ – панянки ж мають чимось заробляти на прожиття!2066635_17033008060052019080.jpgФото agoda.com

А ось випити себе до денця ви можете у кав’ярні «CaFace». Саме тут подають кавові напої із вашим зображенням на пінці. Замовте свій улюблений різновид кави, горнятко якої обійдеться у 3-6$, оплачуйте 2,5$ за додаткову послугу та ідіть до фотокабінки. Декілька хвилин очікування – і ваше обличчя вже красується на кавовій пінці, а порухи соломинки ще й дозволять опанувати мистецтво ебру, на яке перетвориться ваша світлина.

Читайте також: 12 облич Південної Кореї

До речі, сеульці неабияк полюбляють змінювати свою зовнішність і не гребують пластичними операціями. Якщо на пластику не зважитеся, а відставати від корейських модних тенденцій не хочеться, то можете спробувати змінити колір очей з допомогою лінз. Діапазон кольорів і візерунків достатньо великий, а коштують вони від 5$.

Від забавок інноваційних варто перейти до традиційних. Похід у кінотеатр забере у вас 8$, а подарує набагато більше.fixedw_large_4x.jpgФото trover.com

Та хоч яке захопливе кіно з його образами, спостерігати за живим життям, записуючи на бобіну своєї пам’яті документальні стрічки, набагато цікавіше. Цілих 249 метрів і 63 поверхи – саме такі параметри має хмарочос «63 Building». Якихось 5$ – і ви милуєтесь усім Сеулом з оглядового майданчика найвищої будівлі Центральної Азії. Відчуття – ніби ще на землі, однак хмарини вже на рівні простягнутої руки.

Спускайтеся з висот і, намагаючись не помічати міської метушні та шуму, прямуйте в Національний парк «Нечжансан». У південній його частині стоїть буддійський храм Пек’янса. За 4$ ви зможете зупинити плин часу, провівши цілісіньку ніч у святині, яку з усіх боків охороняють високі скелі.

Читайте також: Розкіш по-корейському: королівські палаци Сеула

Якщо ж вам пощастить відвідати Сеул навесні, у період цвітіння дерев, обов’язково візьміть квиток на потяг «Мугунхва», ціна якого 2,5$ в один кінець. Курсуючи між станціями, він проходить казковим тунелем квітучої вишні.02Cherryblossom_Banner.jpgФото byond.travel

Тим, хто особливо дбає про своє здоров’я, радимо спробувати на собі славнозвісне голковколювання та банки. Це справжні медичні процедури, тому їх застосовують лише після консультацій з лікарем. Знаючи про зацікавленість туристів у нетрадиційній медицині, сеульські клініки пропонують діапазон цін для мандрівників з різними статками. Одноразовий комплекс таких процедур можна отримати десь за 6-7$. І це не в якомусь масажному кабінеті під пальмою, а в сучасній, добре обладнаній клініці.

Тож ризикуйте, і Сеул відкриє вам свої обійми, навіть якщо маєте всього 10$ у кишені.

Головне фото scenic.com.au

Вам это будет интересно:
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Найробі
Сьогодні ми вирушаємо на відпочинок по-кенійськи. Будемо остерігатися злодюжок, торгуватися на місцевих ринках, куштувати фантастичний чай і закутуватися у строкатий африканський текстиль. Дізнаємося, які місця недоступні для скромних бюджетів, не засмутимося і піднімемо настрій фантастичним заходом сонця на узбережжі Індійського океану.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Нью-Йорку
Нарешті одна з наших улюблених рубрик «дісталася» до міста, де долари - головна валюта, а, значить, нам не доведеться ходити по обмінних пунктах і постійно концертувати ціни. Отже, вирушаємо в такий різний і захопливий Нью-Йорк витрачати наші 10 доларів.
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Римі
Сьогодні OUTLOOK продовжує одну із своїх найбільш популярних рубрик розповіддю про те, як можна витратити десять вічно зелених і приємних кишені й оку у Вічному місті, в який щорічно стікаються натовпи туристів і який не перестає дивувати кожного щасливця, який побував тут! Повірте, столиці Італії є, чим вас здивувати!
Якщо в тебе 10 доларів і ти у Болоньї
Неймовірна за своєю фактурою оранжево-червона середньовічна архітектура, величні вулиці-галереї замість звичних тротуарів, що дають змогу здійснювати пішохідні прогулянки за будь-якої погоди, а також статус кулінарної столиці Італії – хіба тільки цих причин замало, щоб вирушити у Болонью? OUTLOOK вважає, що ні...
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Будапешті
Ми продовжуємо нашу одну з найбільш практичних і корисних рубрик, присвячену цінам у містах і про те, як можна витратити умовні 10 доларів. Сьогоднішня наша розповідь – про Будапешт, один із найбільш популярних туристичних центрів Європи
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Афінах
Унікальні тисячолітні пам'ятки архітектури, смачна кухня, пляжні околиці – чудові Афіни пропонують своїм гостям стільки варіантів дозвілля, що очі розбігаються, а отже, коштів на це може піти чимало. Щоб хоч приблизно усвідомити майбутні витрати перед поїздкою в це дивовижне місто, ми розповідаємо, на що тут стане наших улюблених умовних 10 доларів.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Хургаді
Продовжуємо витрачати 10 $ по світу... Сьогодні в пісках єгипетської Хургади шукаємо те, у що варто вкласти свої гроші, щоб відчути місто на смак і на дотик. І водночас розберемось, як не потрапити у пастки продавців, котрі заради вашого туристичного гаманця готові побудувати нові піраміди і вивести незнаний вид жуків-скарабеїв.
12 облич Південної Кореї
Колись висловити своє невдоволення грубістю чи скупістю господарів, а то й звернутися до якось божества з нескромним побажанням корейські селяни мали змогу лише в танці, вдягнувши при цьому маску. Зберігаючи свою анонімність, люди розігрували сцени з життя, плакали і сміялись. А наприкінці вистави доля нагороджувала хороших героїв і карала лиходіїв.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Стокгольмі
Стокгольм – одне з найдорожчих міст у світі. Та більшість місцевих такий статус столиці цілком влаштовує, і це зовсім не дивно, адже середня зарплата у місті сягає 2800$… Так що, на перший погляд, спробувати добряче розважитися тут, маючи в кишені всього 10$ – справа складна. Але далеко не безнадійна, якщо увімкнути фантазію і кмітливість.
Південна Корея: гастрономічні особливості
Дуже гостро, дуже тонко, дуже смачно і дуже міцно – так стисло можна охарактеризувати національну корейську кухню і культуру місцевого алкогольного споживання. Київський спеціаліст-аналітик Анар Рахметов жив і працював у Південній Кореї кілька років, тому зміг розказати про тонкощі національної гастрономії.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Вільнюсі
Сьогодні ми знову будемо витрачати заповітну хрустку зелену папірчину, на котрій зображений видатний американський фінансист Александер Гамільтон. На що нам її вистачить у затишному литовському Вільнюсі – далі в OUTLOOK. У наші дні Вільнюс, як і вся Литва, перебуває в стані поступового, але впевненого економічного зростання...
Розкіш по-корейському: королівські палаци Сеула
Південнокорейський Сеул, у 20 столітті стрімко перетворившись зі старовинного міста бідної країни на процвітаючу столицю передової держави, однозначно заслуговує на повагу. Разом з тим пошани варті й муніципальні чиновники та патріоти, котрі зуміли в часи бурхливої індустріалізації зберегти багатющу спадщину минулого – королівські палаци династії Чосон.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Гданську
Сьогодні ми безсоромно витрачаємо наші улюблені 10 доларів в головному місті польського Помор'я - Гданську. Що ми можемо собі дозволити в цьому туристичному, промисловому і адміністративному центрі північної Польщі, а що ні - далі в OUTLOOK.
Інчхон: корейське місто майбутнього
Інчхон вважають морськими і повітряними «воротами» Південної Кореї через наявність тут одного з найбільших морських портів країни і найкрупнішого в регіоні аеропорту. Місто стрімко розвивається – буквально за сто років воно пройшло шлях від скромного портового поселення до ультрасучасного промислового і туристичного центру.
Весільні традиції народів світу: від гусей до ласо
Вкрасти черевичок нареченої в розпал торжества і вимагати від її обранця несусвітній викуп – цікаве дійство, заради якого варто сходити на весільну вечірку. Це далеко не єдина весільна традиція наших країв, завдяки якій законне поєднання двох сердець набуває особливого колориту. А які цікаві обряди існують в різних куточках нашої планети?
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Порту
Ми продовжуємо досліджувати ціни у популярних містах. Сьогодні наша розповідь про друге за значущістю місто Португалії – Порту. Як саме тут можна витратити 10 доларів – далі в OUTLOOK
5 питань від молоді послу Кореї в Україні Квон Кі-чангу
У рамках «Diplomatic Greetings», спільного культурного проєкту «OUTLOOK» та ДП «ГДІП», учні Школи молодого українського дипломата при Інституті міжнародних відносин КНУ ім.Тараса Шевченка та студенти факультету міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв мали змогу поспілкуватися з...
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Стамбулі
Серед туристів, особливо з Європи, складно знайти людей, котрі хоча б раз не насолоджувалися відпочинком у сонячній і гостинній Туреччині. А от що чекає тих, хто обрав «іншу Туреччину» і вирушив оглядати чудовий Стамбул, ми розповідаємо на прикладі 10 доларів.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Єревані
Вірменія активно просуває сама себе на міжнародному туристичному ринку, завдяки чому про неї знають далеко за межами Кавказу. Щоб трохи зорієнтувати майбутніх туристів в плані цін, наш журналіст Корній Грицюк, який тільки повернувся з вірменської столиці, розповідає, як і на що можна витратити наші умовні і улюблені 10 доларів.
Diplomatic Greetings від проєкту OUTLOOK та ГДІП. Почесні учасники Посли Республіки Корея та ПАР
20 лютого відбувся черговий захід в рамках проекту DIPLOMATIC GREETINGS. Учасниками стали студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З молоддю цього разу зустрічалися...
Закрыть
Outlook facebook page