RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Аерофобам протипоказано. Найкращі авіашоу світу

Аерофобам протипоказано. Найкращі авіашоу світу

З моменту створення першого літака пройшло більше ста років, але цей комфортабельний вид транспорту досі викликає тремтіння в колінах у багатьох його пасажирів. Сьогодні ми підготували для вас добірку найбільш захоплюючих авіашоу, які щорічно проходять по всьому світу. І вже повірте від деяких з них у вас дійсно піде земля з-під ніг.

Ле Бурже, Франція

Повітряне видовище проводять раз на два роки в 12-и кілометрах від Парижа. Уперше на цю виставку літальної техніки люди зібралися 1908 року, а показові польоти почали демонструвати в 1949-му. Відтоді авіасалон пережив багато чого: від презентації легендарних Boeing 747 і «Конкорда» до трагічних катастроф Ту-144 і МІГ-29... Крім видовищних демонстрацій, захід є грандіозним ринком. Так, приміром 2013 року загальна сума контрактів, укладених учасниками, перевищила 60 мільярдів доларів. У червні нинішнього року в Ле Бурже завершився черговий найбільший у світі Міжнародний авіакосмічний салон International Paris Airshow. Найавторитетніші розробники і виробники продемонстрували досягнення у сфері високих технологій, новітні інженерно-конструкторські рішення, намагаючись зазирнути в майбутнє і спрогнозувати шляхи розвитку галузі. Україна також похвалилася на виставці своїм амбітним дебютантом – реактивним Ан-178 фірми «Антонов».

Berlin Air Show, Німеччина

Історія цього заходу теж тягнеться з минулого століття. 1909 року він відбувся вперше, щоправда, на території Франкфурта-на-Майні. Протягом трьох місяців численні глядачі спостерігали за дивовижними і складними конструкціями, зокрема за роботами компанії Zeppelin. Успіх та ажіотаж було вирішено закріпити, а дійство перенести до Берліна, де вже за три роки пройшов наступний авіасалон. Найяскравішою подією на ньому стала презентація знаменитого німецького дирижабля. У наші дні до столиці Німеччини звозять декілька тисяч різноманітних літаків із 40-ка країн світу.

Dubai Airshow, ОАЕ

На п'яти «класичним» авіасалонам наступають нові, найбільш помпезний із яких дубайський. За розмахом він поступається лише провідним європейським аналогам. Для країн Перської затоки Dubai Airshow – найважливіший ринок регіону. Востаннє тут демонстрували свої досягнення 960 компаній, а в людському еквіваленті польоти і покази відвідало понад п'ятдесят тисяч фахівців.

МАКС, Росія

Російський міжнародний авіакосмічний салон відносно молодий, уперше його провели 1993 року в підмосковному місті Жуковському. Проте за свою недовгу історію «тусовка» набула чимало шанувальників, і їхнє число зростає з року в рік. Багато в чому це пояснюється тим, що саме там можна на власні очі побачити карколомні та небезпечні виступи пілотажних груп «Російські витязі» і «Стрижі». Цих хлопців не так часто вдається заманити на інші подібні заходи, тому дедалі більше авіалюбителів прагне потрапити в Жуковський. До слова, колеги російських асів з команд «Патруль де Франс» і «Фречче Триколорі» тепер теж прилітають у Підмосков'я, щоб у відкритому двобої змагатись у майстерності.

EAA AirVenture Oshkosh, США

Це авіашоу на території американського штату Вісконсін відрізняється від інших тим, що відбувається щороку. Зазвичай наприкінці липня – на початку серпня. Очевидці заходу відзначають, що його відвідини – немов похід до кінотеатру з величезною кількістю D. Ультрамодерні літаки впереміш з легендарними, реконструкції історичних подій (наприклад, напад на Перл-Харбор) і запаморочливі трюки – ось, що таке авіація по-американському. До речі, саме там із незвичайним успіхом торік виступав відомий швейцарець Ів Россі на прізвисько «Людина-ракета».

Вам это будет интересно:
На подіумі: Німеччина
Характерною рисою національного німецького костюма завжди вважали його самобутність і комфорт. Напевно, тому помилуватися національним одягом Німеччини в наші дні можна не лише на святах десь у селі чи в книжках з історії, але й на вулицях великих міст.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Піша прогулянка Аахеном
Побувати у трьох країнах за один день – реально, якщо ви потрапили в Аахен. Розташоване між Німеччиною, Бельгією і Голландією невелике студентське місто увібрало риси середньовічної культури, що відбилася в його вражаючій архітектурі. Олена Буравцова побувала в цьому місті, яке полонило її серце своїми дивовижними пам’ятниками...
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Закрыть
Outlook facebook page