RU  UK  EN
Статьи  >  Дивись  >  OUTLOOK World Culture Festival 2015 успішно відбувся! ФОТО. Частина 1

OUTLOOK World Culture Festival 2015 успішно відбувся! ФОТО. Частина 1

У неймовірно дружній і невимушеній атмосфері в Національному музеї імені Тараса Шевченка відбувся другий щорічний фестиваль культур народів світу OUTLOOK World Culture Festival, організатором та ініціатором якого є проект OUTLOOK.

OUTLOOK World Culture Festival – це масштабний захід, проведений за підтримки понад 20 дипломатичних місій та посольств іноземних держав в Україні, Київського міського голови Віталія Кличка, а також за сприяння Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв та Духовного управління мусульман України.

Традицію проводити фестиваль наша команда заснувала минулого 2014 року. У липні в готелі InterСontinental Hotel Kyiv ми провели перший OUTLOOK World Culture Festival, який збігся з офіційним запуском нашого інтернет-видання про світ THEOUTLOOK.COM.UA.

Натхненні торішнім досвідом цього року ми вирішили зробити фестиваль масштабнішим! Церемонія відкриття стартувала з вітальної промови заступника Київського міського голови Михайла Радуцького:

«Від імені Київського міського голови Віталія Кличка дозвольте привітати з таким потрібним на сьогодні для столиці України фестивалем. Цим заходом Київ демонструє всьому світові, що ми відкрите місто і країна, яка завжди буде рада різним культурним та інвестиційним проектам, і проектам, які приходять до нас з миром. Від імені Віталія Кличка, від себе особисто, від міста Києва хочу побажати, щоб такі івенти стали у нас традиційними і щоб з кожним наступним разом зала тільки збільшувалася в розмірах. Бажаю, щоб у 2016-му вже Олімпійський стадіон зустрічав такий фестиваль. Удачі вам!»


Від дипломатичного корпусу вступне слово виголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні Алішер Абдуалієв:

«Для мене велика честь і задоволення вітати учасників фестивалю культур народів світу! Користуючись цією можливістю, хочу висловити подяку мерії міста Києва, керівництву ГДІП, персонально панові Кривоносу. Від усієї душі вітаю з успішним проектом пані Дар’ю Карякину і висловлюю подяку за прикладені зусилля в розвитку міжкультурного обміну та поглибленні взаєморозуміння між народами. Я більш ніж упевнений, що проведення таких заходів сприятиме збагаченню різних культур, зберігаючи при цьому самобутність і своєрідність. Також хочу висловити подяку моїм колегам послам за активну участь в OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL і побажати проекту успіхів і надалі».

Зі вступним словом також виступив і Генеральний директор ГДІП Павло Кривонос:

«Цей фестиваль проходить за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка, і сьогодні його заступник пан Радуцький зауважив, що такі заходи треба проводити в більшому масштабі. І тому третій, четвертий, п'ятий фестивалі проходитимуть ще з більшим розмахом».

Подякувала всім учасникам святкування головний редактор інтернет-видання про світ THEOUTLOOK.COM.UA та Генеральний директор проекту OUTLOOK Дар'я Карякіна:

«Хочу подякувати всім, хто разом з нами підтримав ініціативу поширення культур народів світу на території України. Цей фестиваль – меседж усьому світові, що Україна готова відкривати, пізнавати і відчувати інші культури. Дуже приємно бачити в залі стільки представників різних національностей! Це свідчить про те, що ми цікавимо одне одного. Зараз Україні, як ніколи, потрібна рука дружньої підтримки і ваші відкриті серця, а ми в свою чергу готові відкрити своє серце всьому світові».


Далі було урочисто перерізано червону стрічку і розрізано святковий торт. Фестиваль офіційно відкрито! OUTLOOK World Culture Festival відвідали представники більш як 30-ти дипломатичних місій, а також особливу повагу висловили своєю присутністю Надзвичайні та Повноважні посли: Молдови, Іраку, Пакистану, Румунії, Грузії, Палестини, Туреччини, Мексики, Лівану, Узбекистану, Киргизстану, Афганістану, Судану, Марокко, Малайзії, представники державних органів.

Усі гості свята, а їх було близько двох тисяч, змогли ознайомитися з багатогранністю культур. Це й експозиції предметів побуту різних народностей, і національні танці, а також майстер-класи, дегустації та багато іншого!

Так, у рамках заходу було презентовано виставку національного вбрання, наданого посольствами різних держав, а також Духовним управлінням мусульман України та Африканським союзом в Україні. Відвідувачі змогли детально розглянути традиційні народні костюми, дізналися, як декорують й оздоблюють одяг у Киргизстані, Болгарії, Афганістані, Казахстані, Мексиці, Узбекистані, Іраку, Судані, Пакистані, Лівані, Палестині та країнах Африканського континенту.

Посольство США в Україні підготувало для гостей свята виставку колекції унікальних артефактів під назвою «Історія племен: мистецтво і ремесло американських індіанців Південного Заходу». Серед вражаючих експонатів були малюнки на шкурі бізона, головний убір з пір'я племені сіу, прикраси й намиста з району Пуебло і вовняні килими племені навахо.

На фестивалі діяли унікальні майстер-класи. Посольство Киргизстану надало всім гостям можливість зробити собі сувенір на згадку, навчившись основ техніки валяння з повсті.

Спільну локацію організували посольства-представники арабського світу. Ліван, Ірак, Кувейт і Палестина влаштували для всіх відвідувачів зону-виставку унікальних східних предметів, серед яких були елементи столового декору, традиційні вишивки, різьблені й ковані меблі, мідні та бронзові вироби. А на відвідувачок у цій зоні чекали сюрпризи! Кожна гостя могла відчути себе східною красунею, отримавши в подарунок від професійного візажиста справжній арабський макіяж, а від Духовного управління мусульман України – майстер-клас із зав'язування хусток. Жінки не тільки ділилися секретами майстерності, а й розповідали про різні способи покриття голови, властиві заміжнім і молодим дівчатам.

Посольство Індонезії вразило представленою виставкою традиційних інструментів з острова Балі, оздоблених золотом і декорованих різьбленим деревом. Привертали увагу відвідувачів і дивовижні скульптури, повз які просто неможливо було пройти, не сфотографувавшись поряд.

Привітно зустрічали відвідувачів свята у тематичній локації, організованій Посольством Узбекистану, і гостинні узбеки. Одягнені в національне вбрання узбецькі студенти, які навчаються в Україні, з радістю ділилися історіями про особливості укладу життя свого народу, розповідали про традиційні текстильні вироби і секрети створення чудових шовкових суконь. Гості з неабиякою зацікавленістю розглядали керамічні вироби та виставку ляльок у барвистих нарядах, завдяки яким можна було дізнатись, до якого регіону Узбекистану належить той чи той костюм. Ну а щедро накритий стіл у справжній чайхані залишиться в пам'яті відвідувачів ще надовго.

З особливим ентузіазмом готувався до своєї експозиції Судан. Посольство вирішило продемонструвати українцям атрибути весільної церемонії своєї країни. Серед експонатів були і килимок для танцю нареченої, і сервіз з 10 обов'язкових предметів, використовуваних молодятами під час одруження, а також батіг для обряду «биття» нареченим своїх друзів. А доповнював увесь цей ансамбль дует дітей дипломатів у традиційному весільному вбранні.

Відвідувачок заходу потішила зона Пакистану, організована під особистим контролем дружини Надзвичайного і Повноважного посла Пакистану в Україні. Кожна гостя могла не тільки роздивитися предмети і вбрання, які передають колорит дивовижної країни, а й отримати своєрідний подарунок, а саме мехенді – традиційний пакистанський малюнок хною на руці.

У турецькій зоні можна було відвідати майстер-клас із традиційних ремесел, організований Посольством Туреччини в Україні, власноруч створити картину на воді, опанувавши ази турецького мистецтва ебру.

Куточок національних кухонь був організований партнерами OUTLOOK World Culture Festival – рестораном «YOLO» і chill out café «Чайхона Базар».

Сhill out café «ЧАЙХОНА БАЗАР» – це справжнє втілення східного базару, щедрого, колоритного, який вражає розмаїттям, яскравими барвами та привітною атмосферою! Спеціально для гостей нашого фестивалю шеф-кухар разом з командою кулінарів ресторану приготували смачні самбусики, салат табуле, кебаби, самсу, східні солодощі та багато іншого!

Різноманітністю страв вражав і ресторан «YOLO», в меню якого ви знайдете все, що дозволить по-справжньому насолодитися чудово приготовленими стравами, розслабитися і приємно провести час! Неймовірні тайські спринг-роли зі sweet чилі соусом, італійські брускети, французький сорбет та українські вареники радували відвідувачів OUTLOOK World Culture Festival у зоні національних кухонь! Кубинський мохіто з додаванням справжньої тростини спекотного травневого дня був фаворитом!

Напої народів світу також представили: Посольство Туреччини в Україні, пригощаючи гостей традиційною турецькою кавою; Посольство Судану, підготувавши чотири екзотичних напої з пустельних трав; партнери заходу – компанія «АЗЕРЧАЙ», яка частувала своєю ароматною та якісною продукцією.

Організаційну допомогу у створенні масштабного свята і локації кухонь народів світу надав InterContinental Hotel Kyiv – якість і сервіс світового рівня в серці Києва.

На території фестивалю діяли унікальні фото-зони, які дозволили всім охочим на мить перенестися в різні точки світу: яскраву Італію зі зворушливим мімом, романтичну Францію, куточок казкової Данії, організований та оформлений професіоналами і партнерами заходу дизайн-студією BLOOM DESIGN STUDIO. До слова, крім барвистих знімків, кожен міг отримати на згадку ще і свій силует, вирізаний силуетистом в образі Андерсена! (До речі, сам майстер пера також захоплювався цією майстерністю.) А в зоні Білорусі, облюбованій дітьми, створювали милі вироби із соломки.

І як же було обійти увагою барвистий стенд латиноамериканських країн! Мексика, яка асоціюється з яскравими барвами і безперервним святом, була представлена атрибутами та експонатами не менш барвистої народності уїчолі. Унікальна техніка створення неймовірних предметів побуту так вражала своїм колоритом, що відвідувачі ледве стримувалися, щоб не доторкнутись до приголомшливих візерунків з бісеру.

Аргентина у свою чергу зробила акцент на предметах, котрі стали справжніми символами країни і розносять славу про неї далеко за її межами. Ароматне вино, срібні бомбільї (аксесуари для пиття традиційного мате) і вироби зі шкіри гідно представляли аргентинську локацію. Також усі охочі могли порівняти і знайти разючі відмінності в техніках створення традиційних для Мексики та Аргентини пончо.

І, звісно ж, як представники країни, на території якої проходить фестиваль, ми просто не могли не організувати українську локацію. Справжньою окрасою фото-зони з автентичним пейзажем та українською хатою з традиційними предметами побуту була чарівна українка, котра дарувала кожному гостеві жовто-синю стрічку! А щирий виступ колективу «Калиновий гай» запав у душу всім відвідувачам.

Для охочих відкривати культуру різних народів через національні танці та фольклор на сцені OUTLOOK World Culture Festival було організовано культурно-розважальну програму. Запальні бразильські, аргентинські, мексиканські, азербайджанські, узбецькі, афганські, африканські, болгарські, казахські, кримськотатарські виступи нікого не залишили байдужим!

Урочисту й водночас веселу атмосферу свята на сцені підтримував незрівнянний ведучий фестивалю Кіріл Капустін («Русское Радио», Україна). Його професіоналізмові й дотепності аплодували численні гості. Веселі розіграші, вікторини зробили свято ще більш душевним! Кожен відвідувач, відповівши на декілька каверзних запитань від посольств чи OUTLOOK, міг отримати приз – сувеніри з різних куточків світу!

OUTLOOK World Culture Festival й надалі проводитиме щороку фестиваль, підсумовуючи діяльність проекту за цей період. Анонси всіх майбутніх подій можна буде відстежувати на сайті.

Команда OUTLOOK дякує всім, хто брав участь в організації цього масштабного свята, і вірить, що з року в рік обрії нашого фестивалю розширюватимуться!

Вам это будет интересно:
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Новий Почесний Президент Харківського Дипломатичного клубу
24 травня у Харківському дипломатичному клубі відбулась інагурація його Почесних Президента та членів. У заході взяли участь почесні консули в Харкові Бразилії, Австрії, Словенії, Словаччини, Чорногорії, Грузії, Індонезії, Туреччини, в.о. міського голови Харкова​ Ігор Терехов...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Святкування Дня Африки онлайн!
25 травня на сторінці Facebook Посольства Південної Африки в Києві з 17:00 до 18:30 відбудеться святкування Дня Африки. Вже 58 років поспіль 55 держав на Афринському континенті об'єднуються для відзначення цього свята...
Закрыть
Outlook facebook page