RU  UK  EN
Статьи  >  Дивись  >  ФОТОПРОЕКТ: Балі: вулиця майстрів

ФОТОПРОЕКТ: Балі: вулиця майстрів

OUTLOOK продовжує досліджувати цікаві куточки нашої планети. Зовсім нещодавно наші фотографи Нікіта Панісов та Анна Кравченко повернулися з дивовижного міста Убуд, розташованого в Індонезії. Це місце, вважається культурною столицею держави, вражає багатьма цікавинками, але найбільше - своєю вулицею майстрів...

Так вже вийшло, що ще з давніх часів у Убуд з'їжджалися художники, ремісники і просто творці всіх мастей, з усіх індонезійських і не тільки островів. Згідно з переказами, концентрація благодатної для творчості енергії тут просто зашкалює. Сьогодні їх нащадки продовжують майструвати і радувати своїми виробами, як туристів, так і індонезійців.

Убуд, який впевнено входить у різні списки азіатських міст, які необхідно відвідати, для середньостатистичного туриста, починається та закінчується в центрі, де багато храмів, ринків і людей, які організовують екскурсію по святих місцях або до вулканів чи джунглів. Тому мало хто добирається до околиць, адже тамтешні торгівці вміло перепродують різні вироби ручної роботи, від «тих самих майстрів», однак самі цехи і майстерні розташовані в стороні, в глибині вулиці Jalan Raya Andong.

Коли гуляєш по ній і бачиш, як жителі всієї Індонезії приїжджають сюди буквально на вантажівках, купуючи все, від сувенірів та предметів декору до унікальних меблів, виникає відчуття, що ти знаходишся в IKEA, де є все тільки під відкритим небом. Майже кожен покупець йде до «свого» майстра, у якого ще кілька століть назад могли отоварюватися його предки. Ціни - в три-чотири рази нижче, ніж у центрі міста, тому потрапивши сюди, туристи забувають про невеликий розмір багажу в літаках або про вартість перевезень «додаткових» кілограмів і затарюються не гірше за місцевих.

Атмосфера на самій вулиці як не можна краще спонукає до розміреного споглядання і спокійного вибору: ніхто не хапає за руку і не кличе відправитися на екскурсію або попрактикуватися в йозі, англійською мало хто говорить і вже точно не кричить репліки «купуй у мене». Майстра в першу чергу зосереджені на ремеслі, про торгівля вони говорять мало, й лише по суті і без зайвих емоцій.

Тож, представляємо вашій увазі нашу фото-галерею, і хто знає, може навіть через екран, ви знайдете виріб своєї мрії, що остаточно переконає провести наступну відпустку саме на Балі!

Вам это будет интересно:
ФОТОПРОЕКТ: Варшава звисока
Ми ловили промені весняного сонця на майже порожніх варшавських вуличках в неділю. Коли сонце сховалося за хмарочосами - ми піднялися на найвищий з них, щоб побачити захід.
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
ФОТОПРОЕКТ: Голодним не втечеш. Барвисті базари Ізраїлю
За підтримки Представництва Міністерства туризму Ізраїлю в Україні OUTLOOK побував у цій неймовірній країні. Сьогодні ми ділимося з Вами яскравими фото з міських ринків! Місцевий колорит навіть крізь знімки на екрані дозволяє поринути у цю автентичну і неймовірно "смачну" атмосферу! Насолоджуйтесь!
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Зоо-Азія: крокодили, бегемоти і зелений папуга
Однією з найбільших насолод, окрім одвічного споглядання за вогнем, що горить, стрімкою водою і людиною, яка працює, є спостереження за життям і поведінкою тварин. І на цей момент усі ваші мрії зводяться до елементарного – доторкнутись до когось м’якого і зрозуміти мову, переклад якої не знайти в жодному зі словників.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Чайні імперії світу
Мало хто з нас, заварюючи собі улюблену кружечку чаю, замислюється, а звідки до нашої кухні дістався саме цей напій? Звісно, стереотипно ми знаємо, що, мабуть, із Індії чи Китаю, але насправді – не факт. У світі близько 30-ти країн серйозно займаються саме чаєм, і всередині цього співтовариства вимальовується дуже чітка ієрархія, котру очолює так звана «Велика чайна сімка».
ФОТОПРОЕКТ: Багатогранний Сінгапур
Сьогодні в нашій добірці неймовірний Сінгапур - місто-держава, розташована на островах у Південно-Східній Азії. Знайомимося з ним через об'єктив Віталія Шаравари фотографа, який подорожує по світу, знімаючи найнеймовірніші місця!
Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели спецпроєкт FEEL Indonesia
Посольством Республіки Індонезія в Україні та проєктом OUTLOOK 23 грудня 2019 року в творчому просторі "Арт Причал" в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL реалізовано спецпроєкт FEEL Indonesia.
У Києві відбудеться захід FEEL Indonesia від проєкту OUTLOOK та посольства Індонезії в Україні
23 грудня 2019 року в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019 буде реалізовано спецпроект FEEL Indonesia.
Джакарта - «Здобута перемога»
Індонезія – величезна країна, четверта за кількістю населення на планеті і 12-та за площею території. А її пречудова Джакарта – одна з найдавніших і найцікавіших світових столиць. Та величною і незалежною вона була далеко не завжди…
ФОТОПРОЕКТ: Затишний Вроцлав
Вроцлав - це 5 річок, 12 островів і 112 мостів, тому його часто називають «польською Венецією». Третина площі міста займають парки і сквери. Це найтепліше місто в Польщі! У нього неможливо не закохатися. Тут панує сплетіння багатьох культур, привезених людьми з різних країн світу. Фотограф і журналіст OUTLOOK побував в цьому затишному місті і ділиться з нашими читачами своїми спогадами, зафіксованими через об'єктив.
Посол Індонезії презентував столиці Боробудур з нагоди днів незалежності Індонезії та України
У Києві в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка з‘явився свій Боробудур. Посольство Індонезії з нагоди 74 - річниці незалежності своєї держави і 28 - ї річниці незалежності України зробили символічний подарунок столиці.
Незвичайна терапія: дельфіни знімають стрес
Як позбутися стресу й отримати море задоволення? Дельфінотерапія – дієвий засіб проти емоційного болю. Прогулянка разом з цими мешканцями морів здатна принести безмежну кількість емоцій і навіть розширити межі розуму… Принаймні так твердять прибічники цього напрямку. Отже, в які країни найкраще вирушити, щоб лікуватися за методом дельфінотерапії?
Плани на 2019 рік. Робочий ланч з журналістами від Посла Індонезії
Рік повинен починатись правильно і в проекту OUTLOOK він був відкритий робочим ланчем в резиденції Посла Індонезії в Україні пана Юдді Кріснанді. Представники посольства з гордістю представили проекти, які були організовані соціально-культурним відділом в 2018 році і поділились планами на майбутнє.
Посольство Індонезії поповнило експонатами Київський музей мініатюр
Посольство Республіки Індонезія встановило п'ять індонезійських архітектурних мініатюр в парку-музеї Києва "Україна в мініатюрі". Презентація екзотичних шедеврів відбулася 10 листопада. В експозицію включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Посольство Індонезії в Україні одягнуло монумент королеви Ганни в Києві в традиційну весільну сукню балийської жінки
Посольство Республіки Індонезія в Україні під егідою Київської міської адміністрації ініціювало нову традицію перевдягання пам'ятника королеви Ганни на Львівській площі в національні вбрання різних країн. Першою сукнею в гардеробі стало традиційне весільне плаття балийской жінки.
Відбувся дипломатичний прийом Посольства Індонезії
У столиці України, Посол Індонезії Юдді Кріснанді провів урочистий захід приурочений до Дня незалежності країни.
Закрыть
Outlook facebook page