RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Kiss me. Незвичайні факти про поцілунки

Kiss me. Незвичайні факти про поцілунки

Автор: 14.02.2020 | свято, суспільство
У День святого Валентина OUTLOOK поділиться фактами й цифрами, яких ви, можливо, і не знали про поцілунки! А крім того, порадить 3 небанальних місця, де мало хто стримається, щоб не сказати «kiss me».

2012 року в Америці проводили незвичайне дослідження: як з'ясувалося, чоловіки, котрі, ідучи на роботу, цілують своїх коханих, заробляють більше, ніж ті, хто ігнорує цю процедуру. 7617662098_06e8cbfb39_b.jpgФото flickr.com

278 – саме таке число бактерій передається, коли губи двох людей зливаються. На щастя, 95% з них безпечні.

34 лицьових і 112 постуральних м'язів працюють під час поцілунку, що позитивно впливає на шкіру, розгладжуючи зморшки. Також замість 20 вдихів за хвилину, які зазвичай робить людина, учасники поцілунку роблять удвічі-тричі більше. Як наслідок – частішає скорочення серця у чоловіків до 110, у жінок – до 108, що в свою чергу активізує кровообіг і збагачує тканини киснем. І це ми ще не говоримо про ендорфіни.

Найдовше в історії цілувалася пара з Таїланду – Еккачай Тіранарат і його дружина Лаксана. Вони захопилися на... 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. Сталося це на День святого Валентина 2013 року. Фото joker.yasurgut.ru

Середньостатистична людина витрачає на це приємне заняття протягом життя ні багато, ні мало – 2 тижні. Хоча в порівнянні з тайцями все ж, мабуть, замало...

Перший kiss на кіноекрані з'явився 1896 року в короткому ролику Томаса Едісона з нехитрою назвою «Поцілунок». Найчастіше ж – 191 раз – губи героїв зливаються у фільмі «Дон Жуан» 1926 року. lf.jpg
Фото movieposters.ha.com

Первісні племена африканців і гадки не мали, що роблять європейці, торкаючись губами одне з одним.

Попри те, що в Азії до публічних поцілунків ставляться з осудом і виставляти свої почуття напоказ там не прийнято, 2004 року в Південній Кореї відкрили «Парк кохання», наповнений далеко не цнотливими скульптурами. Нині там понад 150 експонатів, створених студентами університету Хонгік. Це свідчить про те, що молодь у високоморальній країні знається-таки на любовних утіхах. Jeju-Loveland.jpgФото rtwin30days.com

У середньому жінка цілується з 8 чоловіками, перш ніж вийти заміж.

66% людей зливаються губами, заплющивши очі.

Щоб ви не думали, ніби всі ці факти ми взяли зі стелі – знайте, є така наука «філематологія», вона якраз і вивчає поцілунки.

Якщо ви все ще читаєте текст, а не побігли до коханих збагачувати тканини киснем – спеціально для вас 3 специфічних місця для поцілунку. І річ тут зовсім не в гарному краєвиді, а в передісторії.

Острів Елліс, США

Багато років на цьому клаптику суші в бухті Нью-Йорка діяв контрольно-пропускний пункт, через який були зобов'язані пройти всі іммігранти, прибуваючи до США. Більшість людей, котрі чекали своїх родичів, не стримували емоцій і кидалися цілувати прибулих. Тому військовий об'єкт у народі назвали просто і правдиво – «Ворота поцілунків».Фото blogspot.com

Кладовище Пер-Лашез, Франція

Здавалося б, не надто романтичне місце. Однак тамтешні прибиральники обов'язково розкажуть, як вони втомилися витирати сліди від губної помади з могили Оскара Уайльда. 2011 року спеціально від палких шанувальників і шанувальниць було встановлено захисний саркофаг. Як відомо, письменник опинявся за ґратами, в тому числі й за поцілунки, щоправда, з чоловіками.Фото viaggistrani.com

The Kissing Bridge, Канада

Цей симпатичний «сарайчик через воду», побудований ще 1881 року, нібито створений для інтиму. Попри старість і хиткість, казкове освітлення обов'язково додасть романтики. Конструкція є останнім критим мостом у провінції Онтаріо. До речі, за однією з легенд, заможний та одружений промисловець розпорядився звести цю переправу, щоб мати можливість цілувати свою коханку, приховуючи почуття від цікавих очей.a1aabe4b911e0a49457dbf196d2a2f77.jpgФото pinterest.com

Головне фото flickr.com

Вам это будет интересно:
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Дивовижна Лапландія: країна чудес за полярним колом
Що ближче зимові свята, то голосніше всенародний плач за втраченими чарами новорічної ночі. Дощі, тумани і банальна втома стали на заваді рухові радості у місто, і казка відступила на північ, в далеку Лапландію. Тремтлива заграва полярного сяйва вкриває плоттю стародавні сказання і здуває з листівок золочений пил...
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
Фестиваль ананасу. Свято у власному соці
Сьогодні у тайській провінції Лампанг, що на півночі країни, починають відзначати одне з найулюбленіших народних свят – фестиваль ананаса. Дійство збігається з початком сезону фруктів, з-поміж яких наш герой – найбільш шанований.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.
26 жахливих фактів про Голокост
Голокост – одна з найстрашніших трагедій, в котру затягли людство викривлені уявлення про переваги однієї раси над іншою. У скаліченому тілі горів вогонь незламного духу. Хоча свідоцтва про Голокост неможливо читати без сліз і душевного болю, про це необхідно знати – хоча б для того, щоб уникнути подібного у майбутньому.
Сила – у миротворчості: День Організації Об'єднаних Націй
Організацію Об'єднаних Націй було створено задля припинення насильства у світі, захисту прав людини і викорінення злиднів. 24 жовтня 1945 року держави-засновники ратифікували договір про створення всесвітнього органу, який отримав назву ООН.
74-ий День незалежності Індії відсвятували в Києві
15 серпня Посольство Індії відзначило 74-й День незалежності. Надзвичайний і Повноважний Посол Партха Сатпатхі підняв Державний прапор і у своїй промові побажав усім членам індійської громади в Україні щасливого Дня незалежності.
Конкурс малюнків до Дня Прапора від Посольство Аргентини в Україні!
При підтримці Посольства Аргентини в Україні на честь Дня Прапора та його творця Мануеля Хосе Хоакіна дель Корасон де Хесус Бельграно відбудеться конкурс малюнків, присвячений історії національного прапора Аргентини.
День вишиванки 2020! Дипломати іноземних посольств підтримують святкування
Котрий рік поспіль українці у всьому світі, одягнувши національне вбрання на роботу, для прогулянки містом або просто для фотографії, відзначають День вишиванки. Цьогоріч святкування припало на 21 травня і до нього долучились представники іноземних посольств, акредитованих в Україні.
Не тільки нафта і туризм: сафарі від африканських роботодавців
У світі безліч варіантів професій, які може опанувати людина. Північна Америка дала поштовх стартапам та банківскому сектору, Азія - високим технологіям, Європа - медицині... А ким же працюють люди на найбільш сонячному континенті - давайте дізнаємось!
Гетто світу: Маре - Париж по-еврейські
Свіжі і хрумкі піти, намолені синагоги, кошерні ресторани і милі люди з пейсами і добрими очами – щоб побачити все це не конче летіти до Ізраїлю. Досить просто зазирнути у паризький квартал Маре, розповідь про який і продовжує нашу рубрику про національні гетто.
Визначено переможців 24 загальнонаціональної програми «Людина року-2019»
Вища Академічна Рада загальнонаціональної програми «Людина року» підвела підсумки стосовно визначення володарів титулу «Людина року-2019» в національних номінаціях.
Гульнути в... Пакистані!
OUTLOOK вивчив найяскравіші пакистанські свята. Не даремно ж кажуть: як народ гуляє, так він і живе. Дивовижна гра історії. Пакистан на політичній карті світу з’явився порівняно недавно, але назвати цю державу «молодою» язик не повертається.
Закрыть
Outlook facebook page