RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  Shopping in LA. Частина 2

Shopping in LA. Частина 2

Автор: 30.09.2014 | США, поради, мода
OUTLOOK продовжує публікувати матеріали Каті Жилки, котра просто з Лос-Анджелеса ділиться з нами власними відкриттями про цікавинки цього міста. Далі читайте другу частину статті, де Катя розповідає про бутики, які має відвідати кожна модниця, прибувши до Міста янголів!

Сьогодні хочу згадати про дві крамниці, на яких, однак, немає сенсу докладно зупинятися, бо назви говорять самі за себе. Перша – AmericanRAG (150 S. LaBreaAve, LosAngeles, CA 90036) – це величезний вибір вінтажного одягу та аксесуарів, усіляких предметів для дому, а також джинсів на будь-який колір і смак. Таку кількість джинсових марок ще треба пошукати! Друга – CrossroadsTradingCo. ( http://crossroadstrading.com/) – вінтаж, recycledclothing, а також можна продати власні речі. Це так зручно – на собі перевірено! 

Вам, звісно, не дадуть за них витрачених грошей, але щось-таки повернуть, якщо вам не подобається ідея просто віддати речі нужденним у магазини Goodwill. Їх у ЛА багато, тому адресу найближчого до вас краще дізнатись на сайті. Один точно є на MelroseAvenue, про яку я і хочу розповісти.

Щоб побачити на власні очі різноманітність стилів, кольорів, фасонів, концептів і людської фантазії, я раджу вам пройтися MelroseAvenue (починаючи з перехрестя з LaBreaAvenue і рухаючись у напрямку BeverlyHills) та HollywoodBoulevard. У цих крамничках теж є безліч неординарних речей, тож не варто одразу відмахуватися від них. Пам'ятайте: хто шукає – той завжди знаходить! Тільки аж надто естетично сприйнятливим, напевно, можна утриматися. Але не забувайте, про що я просила на початку: будьте openminded до всього в ЛА. Фотографії яскравіші та більш промовисті, аніж мої слова!

Таке явище, як fleamarkets, я впевнена, знайоме багатьом з вас. Їх існує сила-силенна в ЛА, тож я вирішила поділитися посиланням на сайт, де пишуть про най-най:  http://www.apartmenttherapy.com/the-best-flea-mark...

Тепер перейдімо до теми більш традиційного шопінгу. До речі, в книжечці, про яку я згадувала раніше, жодного слова про шопінг у Лос-Анджелесі! Тому далі інформація для тих, кого цікавлять звичні великі крамниці й відомі назви/марки/бренди (називайте, як хочете):

3rd StreetPromenade. Ця вулиця рясніє величезною кількістю магазинів найпопулярніших і відомих марок, утім, як бюджетних, так і преміум (преміум-бренди є в торговельному центрі, який примикає до вулиці – пропустити важко!). А ще тут є безліч ресторанів, кінотеатрів, книгарень, магазинів техніки і відомого яблучка, тож погуляти там точно треба.

Якось я почала рухатися з боку океану, ну тоді так і продовжу) Наступним місцем, де можна витратити всі заощадження, є WestfieldCenturyCity. Насправді, я не хочу писати про кожен торговельний центр у Лос-Анджелесі ще й тому, що асортимент у них майже однаковісінький, тому я їх просто перелічу, а ви вирішуйте для себе, який з них ближче до вас територіально або ж яка назва більше до вподоби. Ще один мультибрендовий гігант у моєму списку – BeverlyCentre. Мені іноді здається, що це друге за популярністю місце після RodeoDrive, бо часто чую про нього від людей, які там побували. І, звичайно ж, не варто забувати про такі departmentstores, як Nordstrom і Мacy's. Вони є у всіх частинах міста. Для тих, хто про них не чув – це як наш колишній ЦУМ, де багато всього і для всіх, але по відділах/поверхах. Торговельний центр TheGrove особисто для мене є більш або менш приємним, бо я не люблю тинятися торговельними центрами і роблю це тільки при потребі. Мені більше подобається ходити вулицями, де є крамнички – розглядати вітрини, зайти в кав'ярню між ними. Для когось це одне і те ж саме, а для мене величезна різниця. Так ось, TheGroveмає дещо приємне: цей торговельний центр, як містечко з вулицями та магазинами, там можна навіть проїхатись на безкоштовному ретро-трамваї, скуштувати смачнючих капкейків Sprinkles, помилуватися танцюючими і співаючими фонтанами, а в різдвяний період зачаровано зупинитися перед дивовижною ялинкою та уявити на хвильку, що ти десь у рідній засніженій Україні. Щиро кажучи, буваю в TheGroveраз або двічі на рік, бо люду там сила-силенна! Як я вже згадувала раніше, похід до торговельних центрів – це своєрідний вид відпочинку для американців. Практично в кожному з цих шопінгових центрів ви знайдете для себе магазин до душі: відомі всім ZARA, UnitedColorsofBenetton, MANGO, Topshop, H&M, Guess, Victoria'sSecret, Forever 21, GAP, AmericanEagle, levi's, ALDO і ще багато-багато інших.

Звичайно, я не можу не згадати про RodeoDrive і паралельну до неї Beverlу Drive. Louis Vuitton, FENDI, Prada, Chanel, Gucci, Rolex, Loro Piana, Céline, Montcler, Tiffany & Co., Bvlgari, Cartie... Це те місце, куди приїздять усі – навіть нічого не купуючи, цікаво пройтися і повитріщатися, туристи люблять фотографуватися там на тлі припаркованих Lamborghini, Ferrari, Camaro. Крім усіх найвідоміших брендів, які ви знаєте і побачите, пройдіться ще між квартальними вуличками, запевняю, знайдете щось цікаве. А якщо втомитеся, раджу завітати в Nespresso boutique і випити горнятко кави. Вибір смаків – величезний, атмосфера – дивовижна, а про їхні круасани з беконом і яйцем пашот я готова розповідати цілісінький день! Утім, до гастрономічних радощів ми доберемося в іншій статті. На SantaMonicaBlvd, де бере початок шопінгова частина RodeoDrive, ви ще надибаєте одну пам'ятку цього району – відомий напис BEVERLY HILLS. Його складно не помітити, адже там усі фотографуються. І останнє місце, яке я згадаю – це вулиця MelrosePlace, нею так само приємно пройтися і зазирнути в такі магазини, як Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, MarcbyMarcJacobs, StellaMcCartney, IsabelMarant, AlexanderMcQueenetc. Що для мене найсмішніше, то це те, що MelroseAvenue з найрізноманітнішими, екстраординарними й епатажними крамницями переходить у MelrosePlace– вулицю з іменитими пафосними дизайнерами світу моди. Ну ось вам мій список місць, куди ви можете вирушити на закупи на будь-який смак, колір і розмір гаманця.

Тепер щодо SALE. Правду кажучи, я досі збагнути не можу, коли тут які розпродажі. Може, хтось просвітить? Коли я жила в Європі, все було якось логічно: зимовий і літній розпродажі, а в ЛА я бачу їх постійно. Ну тобто не щодня, але і в міжсезоння також. Тому в цьому я вам мало допоможу. Але є ще таке явище, як BlackFriday– це п'ятниця після Дня подяки (4-й четвер листопада) і початок різдвяних розпродажів. У ніч проти п'ятниці безліч людей займають черги заздалегідь, щоб встигнути вихопити найкраще. Це поширюється як на крамниці одягу та взуття, так і на магазини меблів і побутової техніки. Кумедне видовище!

І насамкінець. Для тих, кому все ж мало розпродажів і BlackFriday, існують ще й OutletStores, де можна знайти всі ті ж самі магазини, але з постійними знижками та речами минулих колекцій. Я бувала тільки в одному DesertHillsPremiumOutlets. Головний його мінус – місцезнаходження. Це майже дві години їзди від ЛА, а якщо ви потрапили в затор на виїзд/в'їзд у місто, то можете згаяти від двох з половиною до трьох годин. Зі списком представлених там крамниць можна легко ознайомитися у них на сайті. Від себе додам: поїхати варто, але у багатьох цікавих для мене магазинах виявила, що висять речі навіть не з минулої колекції, а десь 5-річної давнини. Утім, декому саме це і подобається! Тож озброюйтесь зручним взуттям, кредитними картками та готівкою, а ще терпінням та витримкою – і ви підкорите ці Шопінгові Вершини!

А якщо все ще читаєте цю статтю, ви завзятий шопоголік – ось що я хочу вам сказати!

Вам это будет интересно:
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
Закрыть
Outlook facebook page