RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  Підбери собі колеса. Незвичаний транспорт

Підбери собі колеса. Незвичаний транспорт

Перша частина прислів’я «Готуй сани влітку…» для жителів одного з регіонів Португалії навряд чи може бути актуальною. Навіщо чекати снігу, якщо ті відмінно їздять по асфальту. Про це та про інші незвичайні види транспорту – від громадського бюджетного до ексклюзивного елітного – ми й розповімо вам сьогодні.

Маршрутки-зоопарки курсують дорогами Гватемали. Екзотичних тварин у них не зустріти, а от домашню живність – цілком реально. Птиця, телята, поросята та інша худоба перевозяться прямо в салонах, разом із людьми. За досить дивний контингент ці транспортні засоби в народі прозвали «курячими автобусами». Для місцевих подібний трансфер – звичайна річ. А ось приїжджим прокататись з музичним супроводом на кшталт мекання і мукання та ще й отримати як бонус захоплююче заняття у вигляді вибирання пір’їнок з одягу – в новинку.ChickenBuses-Guatemala.jpgФото lonelyplanet.com

По суті, ці машини не що інше, як звичайні американські шкільні автобуси. Щоправда, в США їх давно б списали через закінчення допустимого терміну експлуатації. Однак гватемальські водії роз’їжджають вузькими дорогами на тюнингованому металобрухті, надійно завуалювавши іржу та інші «відбитки часу». У транспорті, розмальованому яскравими фарбами і прикрашеному різними дрібничками, первинний вигляд не розпізнати, та й вік визначити практично неможливо.

Не менш захопливу подорож забезпечить проїзний квиток на автобус-амфібію, що курсує каналами Голландії. Звиклі до пересувань не тільки по суші, але й по воді, місцеві жителі створили авто, яке без проблем функціонує в умовах обох стихій. З боку це видовище трохи шокує. Вперше побачивши такий «човен», не розумієш, став ти свідком аварії і маєш терміново кидатися на допомогу потопаючим бідолахам чи так і треба...244291.jpg
Фото amsterdamcitytours.com

Оригінальні багатомісні машини є й у членів фінської громади Куусамо. Вони пропонують туристам пересувну парильню з караоке. Автобус-сауна вміщає до 20 осіб і надає відмінний банний сервіс: з віниками, душем, роздягальнями та іншими зручностями, лише на басейн з охолодженою водою місця не вистачило. Проте взимку це зовсім не проблема, варто тільки скомандувати шоферу: «Зупиніть біля он того снігового замету».

В Україні подібні чудеса автотехніки ще не впровадили, а от проїхатися на гусеничному тракторі цілком реально. Атракціон, названий «торфолендом», можна знайти на хуторах в Херсонській області. Туристів вантажать у причіп старенького ДТ-75 і під управлінням досвідченого водія відправляють у дорогу. В очах сільських жителів, для яких такий транспорт – нормальна річ, звичайно ж, читається запитання: «Ну що тут цікавого?» Але приїжджі раз у раз верещать від страху і захвату, коли кузов частково провалюється в болотні ями.

Серед туристичних засобів пересування в Канаді недавно з’явилося нове авто – всюдихід, маршрут якого пролягає повз високі замети снігу і велетенські льодові брили. Призначений він для полярного сафарі. Зовні машина нагадує кабіну вантажівки з прикріпленими величезними колесами.

А от у Мадейрі – автономному регіоні Португалії – на санях, які складно собі уявити без снігу, катають по звичайному асфальту. Вони мають вигляд великого плетеного «кошика» з лози з місцевою назвою «монте-тобоган». Розрахований цей засіб пересування на одну-двох осіб, яких тягнуть схилами звичного дорожнього покриття кілька чоловіків, котрі біжать поряд весь шлях довжиною в 5 кілометрів.Фото experiencemadeira.wordpress.com

Для тих, кому не шкода викласти пару сотень, а то і тисяч доларів за власне транспортування, перевізники деяких країн вигадали ще більш вражаючі пересувні засоби. Наприклад, як альтернативу теплому круїзу на кораблі мандрівникам пропонують розсікати (у прямому значенні цього слова) замерзлу воду біля Північного полюса на атомному льодоході. Ексклюзивність туру забезпечує вже тільки те, що подібних суден у світі всього трохи більше десятка, тому й ціна відповідна – 20 тисяч доларів за тижневе плавання. Дорожче лише ракети, через особливу екзотичність. Але й космічний туризм продовжує розвиватися, і, ймовірно, такий транспорт незабаром стане доступний не тільки мільйонерам.Фото apex-expeditions.com

Головне фото cntravellerme.com

Вам это будет интересно:
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
БагатоМЕТРОва краса
Жителі великих міст чи не щодня користуються метрополітеном. На жаль, у стрімкому ритмі сучасного життя мало хто може дозволити собі насолоджуватись дизайном підземок. OUTLOOK не навчився зупиняти час, однак ми змогли підібрати для вас п'ятнадцять найдивовижніших станцій з усього світу.
На чортовім кружляли колесі…
Крім кількох східноєвропейських країн, круглий металевий атракціон більше ніде не називають «чортовим». Іменоване за прізвищем творця «колесо Ферріса» вперше відкрило панораму Чикаго з 80-метрової висоти 1893 року. Відтоді вертикальний круг з кабінками почав з'являтися мало не в кожному великому місті. OUTLOOK пропонує вам дізнатися про найбільш вражаючі його екземпляри.
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
А ви знали...?
У цьому випуску ми розповімо про жінок у Китаї, які мали свою мову, про жінку, яка зачинила свою квартиру на 70 років, а також про мистецтво графіті, скульптуру і місто, яке визнали історичним пам'ятником. Впевнені, вам сподобається!
А ви знали...?
Добірка цього тижня насичена фото і відео матеріалами з різних куточків нашої планети. Хто налаштовує годинники у Букінгемському палаці? Як звучить Чорнобиль? Чи можливо у незвичний спосіб оглянути околиці міста Чунцинь? Ці та інші цікавинки ви сьогодні дізнаєтесь!
Пабло Пікассо: Поет для своєї епохи
Про Пікассо як про самобутнього художника, графіка та скульптора нам так чи інакше відомо все або майже все, тоді як інші його іпостасі опинилися на другому плані. Ілля Еренбург одного разу дуже коротко описав відносини Пабло Пікассо зі своєю епохою: «ХХ століття знайшло в ньому власного експерта-динаміта, філософа та поета».
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
Закрыть
Outlook facebook page