RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  ТОП найбільш незвичайних концертів: влучне місце - влучний час

ТОП найбільш незвичайних концертів: влучне місце - влучний час

36 років тому легендарний американський гурт Grateful Dead дав незвичайний концерт – музика лунала біля підніжжя древніх пірамід Гізи. Про інші, не менш дивовижні виступи, які увійшли в історію, читайте далі.

За сім років до цього, в 1971-му в історію увійшли і Pink Floyd. Крім насправді неймовірного таланту, їм у цьому допомогли... Помпеї. Виконавши декілька своїх хітів на сцені стародавнього амфітеатру, британці за допомогою французького режисера Адріана Мабена записали сюрреалістичне відео серед руїн давньоримського мегаполісу, знищеного вулканом Везувій. Сьогодні цей унікальний запис доступний для всіх охочих. До речі, слухачів було ще менше, ніж під час виступу Grateful Dead. На кадрах можна побачити до сотні меломанів з околиць.

Через 19 років у Берліні перед Роджером Вотерсом з Pink Floyd було вже понад 50 тисяч шанувальників. Сталося це під час концерту на Потсдамській площі, де саме руйнували стіну, котра розділяла Захід і Схід. Раніше музикант публічно заявляв, що не виконає знаменитої пісні The Wall, доки мур розділятиме головне місто Німеччини. Та коли цегляну споруду знесли, довелося виконувати обіцянку. До речі, сам Вотерс у своїх численних інтерв'ю зазначав, що зовсім не вітав перемогу капіталізму над комунізмом, а лише святкував здобуту свободу разом з німецьким народом.

Сучасні музиканти теж не проти виступити у незвичному місці. Так, приміром, англійці Jamiroquai в 2007-му році відіграли найвищий концерт в історії на борту Боїнга 757, що летів з Мюнхена в Афіни. Ініціатором акції виступила Sony Ericsson, яка проводила концептуальну рекламну кампанію. Цікаво, що пасажири рейсу нічогісінько не підозрювали ані купуючи квитки, ані сідаючи на літак. Утім, музична несподіванка їх вельми потішила.

Трохи нижче, але теж високо, грав Майк Петерс із гурту The Alarm. Того ж таки 2007-го він разом з альпіністами видерся на 5 тисяч метрів над рівнем моря, де був базовий табір Евересту, щоб дати благодійний концерт. Майк зізнався, що до останнього тримав руки в кишенях, гріючи їх, аби виконати бодай кілька пісень. Завдяки його мужньому вчинку вдалося зібрати понад 250 тисяч доларів для хворих на лейкемію. Тепер Петерс збирається грати на вершинах Перу.

Та не тільки вгору тягнуться виконавці, деякі занурюються у воду. 2006-го року канадка Кеті Мелуа виступила на 300-метровій глибині для працівників бурової станції в Північному морі. Щоб заспівати там, дівчині та її музикантам довелося пройти повне медичне обстеження і скласти непростий іспит з техніки безпеки. Лише після цього їх пустили в ліфт, який тільки до платформи доправляв 10 хвилин.

І все ж, попри нестримну людську фантазію, іноді незайве добряче подумати, чи варто проводити шоу в черговому «незвичайному місці». Декілька років тому британці Kosheen приїхали до Белграда з бажанням відіграти концерт у тамтешньому Залі Посейдона на території колишнього концтабору Саймісте, де в Другу світову війну було знищено більш як 40 тисяч євреїв, сербів і циган. На щастя, місцевій владі стало здорового глузду заборонити виступ.

Вам это будет интересно:
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Фаду: ніжність і глибина португальських романсів
Дванадцятиструнна гітара, напівтемрява португальських ночей, свічки і пронизливий голос ... Драматичні мотиви романсу фаду розповідають про нерозділене кохання. Йому не судилося збутись, але це не заважає почуттям втілюватися в зворушливі звуки португальських романсів.
БагатоМЕТРОва краса
Жителі великих міст чи не щодня користуються метрополітеном. На жаль, у стрімкому ритмі сучасного життя мало хто може дозволити собі насолоджуватись дизайном підземок. OUTLOOK не навчився зупиняти час, однак ми змогли підібрати для вас п'ятнадцять найдивовижніших станцій з усього світу.
На чортовім кружляли колесі…
Крім кількох східноєвропейських країн, круглий металевий атракціон більше ніде не називають «чортовим». Іменоване за прізвищем творця «колесо Ферріса» вперше відкрило панораму Чикаго з 80-метрової висоти 1893 року. Відтоді вертикальний круг з кабінками почав з'являтися мало не в кожному великому місті. OUTLOOK пропонує вам дізнатися про найбільш вражаючі його екземпляри.
Міські стежки. Найвужчі і найширші вулиці світу
Понад половину населення планети живе в містах, пронизаних безліччю вулиць – довгих і коротких, широких та вузьких, гарних і не дуже. Критеріїв тут немає, комусь нетрі Ріо миліші за бродвейські авеню. Ми не беремося стверджувати, що краще чи гірше, а просто зосередимось на показниках.
Критичні температури: не дай собі засохнути
У тих куточках Землі, про які зараз піде мова, люди живуть за особливими правилами природи. Тут дощі не трапляються зненацька, а морози не приходять несподівано. Усе набагато серйозніше. І якщо одного разу вас занесе в один з них – будете вже підготовлені і, можливо, згадаєте OUTLOOK з вдячністю.
Підбери собі колеса. Незвичаний транспорт
Перша частина прислів’я «Готуй сани влітку…» для жителів одного з регіонів Португалії навряд чи може бути актуальною. Навіщо чекати снігу, якщо ті відмінно їздять по асфальту. Про це та про інші незвичайні види транспорту – від громадського бюджетного до ексклюзивного елітного – ми й розповімо вам сьогодні.
Сольний концерт словенської музикантки Данаї Гребенц для членів БФ "Життєлюб"
Тринадцятилітня музикантка зі Словенії Даная Гребенц 3 листопада 2019 року дала сольний концерт для людей поважного віку Медіа центрі ГДІП. Захід організували благодійний фонд«Життєлюб», ГДІП, Посольство Республіки Словенія в Україні та проект, що працює у сфері медіа та культурної дипломатії«OUTLOOK».
OUTLOOK: До Дня Незалежності України...
Подорожуючи і захоплюючись заморською красою, іноді не підозрюєш, що в рідній країні є не менше пам'яток, які важливі для всього людства. І сьогодні в честь Дня Незалежності України OUTLOOK підготував для Вас матеріал про семи об'єктах стоять у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що розташовані на території нашої держави.
Посол Елена Летісія Тереса Мікусінскі провела дипломатичний прийом, почесним гостем став всесвітньо відомий аргентинський співак Хіронімо Рауч
Колонна зала КМДА 11 червня приймала гостей Посольства Аргентинської Республіки в Україні з нагоди національного свята. Надзвичайні та Повноважні Посли, представники уряду та державних органів, партнери посольства, бізнес спільнота та ЗМІ вишикувалися у довгу чергу, аби привітати очільницю іноземної дипломатичної установи та висловити свої вітання дружній Аргентині.
Між берегів
Як показує практика, навіть найутилітарніші речі можна зробити предметом мистецтва. Якщо проявити фантазію і «не рубати» творчість, все стає незвичайним. Наприклад, мости. За логікою основне призначення таких конструкцій – з’єднати два береги, тому головне в них – безпека. Однак іноді люди керуються іншими критеріями.
Знай наших: ДахаБраха
Їхня пісня Sho Z-Pod Duba звучить у серіалі «Фарго» і рекламному ролику з Девідом Бекхемом, тайські школярки вчать «Колискову» на уроці музики, а концерти гурту з нетерпінням чекають по всьому світу. Продовжуючи серію надихаючих історій про талановитих українців у рубриці «Знай наших», Outlook розповідає про найбільш самобутній і популярний за кордоном український колектив «ДахаБраха».
Концерт дуету Blumenfeld Piano Duo у Києві. Посол Бельгії: Мій девіз в Україні - ми граємо разом і працюємо разом
15 листопада в Бельгії відзначають День Короля, користуючись визначною нагодою Надзвичайний та Повноважний Посол Алекс Ленарт організував в київській філармонії концерт двох віртуозів – дуету Blumenfeld Piano Duo всесвітньовідомого українського піаніста, що живе у Бельгії Дмитра Суховієнка та бельгійця Аарона Вайнберга.
У ритмі джазу. Посол Норвегії запросив гостей на музичний вечір
Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Тер'є Хорпестад запросив гостей в резиденцію, щоб насолодитися літнім вечором під витончені мелодії джазу.
В Києві за підтримки Посольства Німеччини відбувся концерт "Присвячення" співака Віктора Рудя
В Національній філармонії України за підтримки посольства Німеччини пройшов концерт оперного та камерного співака Віктора Рудя. Захід відбувся в рамках «Тижнів Німеччини в Україні», що тривають з 10 по 26 листопада в 14 містах нашої країни.
Дьордь Оравець. Інтерв'ю з угорським піаністом, чиї руки підносяться над клавішами
Ось уже сім років поспіль осінній Київ наповнюється звуками чарівливих мелодій і пронизливих етюдів видатного угорського композитора Ференца Ліста. Доброю традицією для Посольства Угорщини стало запрошувати в Україну кращих музикантів і відданих учнів маестро напередодні його Дня народження. У цьому році для виконання легендарних творів Ліста в столицю прибув знаменитий піаніст Дьордь Оравець ... Проекту OUTLOOK пощастило поспілкуватися з іменитим музикантом.
У Посольстві Узбекистану пройшов концерт, присвячений Дню медичного працівника України
Посольство Узбекистану з нагоди Дня медичних працівників України організувало для колективів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України та Національного музею історії України у Другій світовій війні музичний вечір «Музика-мистецтво без кордонів».
Євробачення в цифрах і фактах
Минулої суботи в столиці України Києві відбувся фінал Євробачення – головного пісенного конкурсу Старого Світу. Поки меломани насолоджувалися гостинним і зеленим Києвом, а самі виконавці виступали в грандіозному шоу, Outlook, щоб підготував найцікавіші факти про легендарний конкурс із більш як 60-річною історією.
Закрыть
Outlook facebook page