RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  "Le Grand Louvre"

"Le Grand Louvre"

В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.

Побудований у ХІІ столітті, Лувр встиг послужити і фортецею, і житловим замком, і місцем, де Академія мистецтв влаштовувала вернісажі. На щастя, тепер вже зовсім немає сенсу використовувати цю «французьку знаменитість» як оборонну споруду. Вже давно він став одним із головних пунктів на мапі будь-якого мистецтвознавця . А все ж сьогодні поговорімо не про колекцію, заховану в в стінах музею, адже вона й без того відома усьому світу. Значно ж цікавіше навести факти, які зробили паноптикум таким популярним. Тільки вдумайтеся: торік було встановлено новий рекорд відвідуваності – майже 9 мільйонів осіб.

У Великій Галереї Лувру знаходиться найбільший внутрішній коридор у світі. Уявіть собі, раніше в дощові дні французькі монархи викладали тунель камінням і деревами, запускали тварин і ... починали полювання. Зараз же, окрім функції паноптикуму, цей коридор інколи служить навіть кінематографіним павільойном. Наприклад, у фільмі «Мрійник» Бертолуччі головні герої біжать саме крізь нього. Фото pinterest.com

В XVII столітті у Лувра були далеко не найкращі часи. Справа в тім, що вінценосні переїхали в Версаль, а про фортецю в самому серці Парижа почали забувати. Будівля пустувала й руйнувалася довгих 50 років, адже про неї взагалі ніхто не дбав. Все змінилося тільки після приходу до влади Наполеона Бонапарта. Імператор особисто зайнявся добудовою та відновленням окремих частин комплексу. У підсумку в Лувра ще й помінялася назва, за імператора фортеця отримала ім'я скромне назвисько «Музей Наполеона».

Часто правителі прагнуть внести зміни в історично важливі об'єкти. І, як правило, їхні спроби, м’яко кажучи, не дуже вдалі. Але, на щастя, тільки не вцьому випадку. Багато французьких керівників намагалися внести щось нове в подобу знаменитої фортеці. Останнє архітектурне нововведення – скляна піраміда перед входом. З'явилася вона зовсім недавно – менше 30 років тому, за керівництва Міттерана. На перший погляд, копія відомої єгипетської споруди здається досить легкою конструкцією. Насправді ж скляна будівля важить близько 180 тонн. Висота теж пристойна – 22 метри. Louvre-museum-in-Paris.jpgФото airtecnics.com

І ще про піраміду. Вона вже давно овіяна легендами та припущеннями, хоча має лише трохи за 20 років. Звучить неймовірно та навіть містично, але найчастіше її пов'язують із іменем диявола. Чутки кажуть, що конструкція складається з 666 скляних пластин, а значить – і побудував її сам Князь Світу. Але занадто забобонних та або вразливим можна не перейматися. Ласкаво просимо на екскурсію, адже офіційна цифра цих пластин, на щастя, 673.

А ось в Об'єднаних Арабських Еміратах не стали чекати появи залу їхньої культури. Шейхи побудували філію Лувру в Абу-Дабі. І що найцікавіше, у 2007 році вони за 400 мільйонів євро викупили франшизу. Так що тепер без будь-яких докорів сумління у них є свій особистий Лувр. new-louvre-abu-dhabi.jpgФото blog.headout.com

У кінці 2011 року французькі експерти в галузі живопису влаштували скандал. Вони звинуватили британську компанію-реставратора картини да Вінчі «Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом». Мистецтвознавці заявили, що після відновлення полотно стало занадто яскравим. Британці резонно відповідають, що робили все ретельно й згідно з відомостями, що збереглися з часів Леонардо.

Під час Другої Світової Війни найвідоміші шедеври Лувру були перевезені до французьких сіл і надійно заховані. Найбільш тривала мандрівка була, безперечно, у Джоконди. Ця картина за час війни змінила цілих 5 адрес. Ось що значить справжня конспірація!1440x810_cmsv2_18f56080-bb9e-547a-81e5-f87a68aa521b-4215974.jpg
Фото euronews.com

Крім таємниць і загадок Мони Лізи, туристам дуже подобаються численні Луврські легенди. Найпопулярніша – про примару древнього єгиптянина, мумію якого привезли сюди на початку ХХ століття. Привид отримав прізвисько Бельфегор (ім'я одного з Архідемона ). Він ночами розгулює по Лувру і насилає на всіх, хто йому зустрівся, страшні прокльони.

Якщо ви все ж таки зважитеся відвідати Лувр, і ніякі таємниці та легенди вас не лякають – що ж, це прекрасно. І хоча хтось може вважати музей мало не «найпопсовішим» місцем Парижу, безсумнівно одне: кожен тут може знайти щось цікаве для себе. Ну, зрештою завжди можна сфотографувати Джоконду на мобільний телефон і впевнено заявити: «Я її теж бачив!».

Головне фото aavluxurytravel.com

Вам это будет интересно:
Краса та спокій: найгарніші храми Азії
Буддисти кажуть: «Щоб позбутися страждання, треба позбутися бажання». А для цього є відповідні місця. Сьогодні ми зібрали для вас п'ятірку дивовижних храмів, де буддисти і прості туристи шукають гармонії для своєї душі.
Гід по старині: Европейські блошині ринки
Всупереч поширеній думці, європейські блошині ринки мають небагато спільного з секонд-хендом або звичайними торговельними рядами традиційних речових базарів. По суті, ці місця унікальні тим, що своєрідно відображають дух країни, а по непоказних, на перший погляд, товарах можна прочитати її минуле, відчути настрій епохи.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
ФОТОПРОЕКТ: Варшава звисока
Ми ловили промені весняного сонця на майже порожніх варшавських вуличках в неділю. Коли сонце сховалося за хмарочосами - ми піднялися на найвищий з них, щоб побачити захід.
Найкрасивіші костьоли світу: Чарівність і божественна сила
Архітектура храмів має багату, цікаву, а часом і неоднозначну історію. Часто саме з будівництва храмів, архітектура котрих вирізнялася особливою педантичністю і хитромудрістю, розпочиналися новаторства і закладалися основи течій в архітектурному мистецтві. Сьогодні розглядаємо і насолоджуємося найяскравішими у своїй красі зразками костьолів.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
ВІДЕО. Віфлеєм: абсолютна святість
У це величне для всіх християн православного обряду свято хочему представити вам відео про святі місця Палестини, а саме про місто Віфлеєм.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Баальбек – місто Сонця
Можливо, це були атланти під три метри на зріст або інопланетяни, які випадково забрели на Землю й були змушені побудувати космодром. А може, це фінікійці так намагалися вшанувати свого верховного бога Баала гігантською спорудою. Досі ніхто не дав відповіді, що ж за цивілізація звела Баальбек – одну з величних пам'яток Лівану.
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті.
Священні тварини інків
Наш «перуанський цикл» продовжується розповіддю про найбільш шанованих тварин у Перу. Вони – як зв'язок піж сьогоднішнім і минулим, грають важливу роль у житті цього народу. Мудрі предки сучасних перуанців, давні інки, жили у повній гармонії з усім живим, що їх оточувало. Мудрі предки сучасних перуанців, давні інки, жили у повній гармонії з усім живим, що їх оточувало.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Нормандія очима Корнія Грицюка: Останній прихисток Жанни Д’арк. Частина 3
Корній Грицюк завершує цикл подорожніх нотаток про французьку Нормандію. Після Довіля і Шербура-Октевіле ми запрошуємо вас до головного міста північної частини великої країни – до Руана.
Закрыть
Outlook facebook page