RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Якщо ви зараз на дієті, а підступний внутрішній голос по-зрадницьки шепоче: «Ну ж бо, піди подивися, що там є в холодильнику», – ця стаття апетит відіб’є начисто. Та увага! Людям зі слабкими нервами і шлунками читати матеріал і тим паче переглядати ілюстрації не радимо. OUTLOOK підготував топ найогиднішої їжі, порівняно з якою свинячий мозок або смажені коники здаються дуже навіть delicious...
  • Жителі Північного В’єтнаму «багатоінгредієнтний» український борщ або російські щі не особливо шанують. Куди смачнішим і поживнішим вони вважають сирий кров’яний суп. Багату на білок червону рідину, виціджену з тушок качок або гусей, спочатку відправляють у морозилку, де всі наявні бактерії підпадають під холодову атаку і гинуть. Після цього задекоровану арахісом тягучу страву з металевим присмаком підносять «гурманам».

soup-of-duck-blood-03.jpg

  • Якщо, ласуючи «Кривавою Мері» по-в’єтнамськи, ви мінімально ризикуєте здоров’ям, принаймні фізичним, то «вариво» зі скорпіонів, поширене на півдні Китаю, може стати останнім обідом у вашому житті. Залишки смертельно небезпечної отрути часто зберігаються в недостатньо проварених комахах...

2 - Варево из скорпионов.jpg

  • Поява на мексиканських полях чоловіків з лопатами не обов’язково вказує на початок сезонних робіт. Швидше за все, вони відважно збирають головний інгредієнт для делікатесу під назвою «ескамолес». Докопавшись до глибини близько восьми метрів, бідолахи опускають руки, які тут же стають жертвою сотень отруйних укусів, і дістають довгоочікуваний ексклюзив – личинки величезних мурашок виду Ліометопум. Потім здобич, яку іменують також «ікрою комах», злегка приправляється зеленою цибулею і подається до столу. Кажуть, страва залишає приємний мигдальний післясмак...

3 - эскамолес.JPG

  • Любите сир з «душком»? А як щодо ароматного, вершкового, ексклюзивного «касу марцу», та ще й з личинками мухи Piophila casei. Сирні «квартиранти» під час їди обов’язково мають бути живими, адже, загинувши, вони стають вкрай токсичними. Вживання бутербродів з такою закускою, яку, до речі, придбати можна лише на чорному ринку Сардинії, вимагає особливих навичок. Перед тим, як скуштувати делікатес, варто прикрити рукою ніс і закрити очі. І не тільки щоб убезпечити свій нюх. Рухливі жучки можуть стрибати на відстань близько 15 см, і переселитися з їжі у внутрішні органи дегустатора для них не проблема.

4 - касу марцу.jpg

  • Специфічний запах, від якого у незвиклого туриста почнуть сльозитися очі, а ноги понесуть у бік туалетної кабінки, мають і «столітні яйця». Рецепт належить «всеїдним» китайцям. Свіжий продукт занурюють в асорті з глини, солі, золи і рисової соломи, а через кілька місяців дістають і відправляють на кухні ресторанів і прилавки супермаркетів. За цей час жовток набуває «апетитного» темно-зеленого кольору, а білок перетворюється на «ніжне» темно-коричневе желе.

5 - столетние яйца.jpg

  • Більше «тухлості» звичайним яйцям змогли додати тільки кулінари Камбоджі. Страва під назвою «балут» – це майже розвинуте пташеня, в оперенні, зі сформованим дзьобом, зварене в шкаралупі...

6 - балут.jpeg

  • І знову привіт, Китай! Обійти увагою страву із зародків тварин тутешні шеф-кухарі, звичайно, не змогли. Та за огидністю африканський рецепт переплюнули у стократ. Частування, улюблене ще з імператорських часів, носить назву «три писки щура». На тарілку кладуть кількох щуренят, видобутих із живота дорослої вагітної особини, і подають соєвий соус. Перший писк тварина видає, коли її беруть паличками, другий – коли обмокують у соусі, і третій – безпосередньо при розжовуванні.

7 - Три писка крысы.jpg

  • Північні народи, що живуть на просторах Чукотки і Гренландії, на Різдво фарширують не качку яблуками, а тюленя – чайками. Готувати «ківіак» починають за півроку до пригощання. Невипотрошену обезголовлену тушку доверху набивають общипаними птахами і відправляють на заморозку. У передсвяткову ніч «запаси» заносять до будинку для відтавання, після чого без будь-якої термообробки подають на стіл.

8 - Кивиака.jpg

  • В ісландському новорічному меню червоним маркером також можна підкреслити особливо огидну страву – «хакарл». Це прогниле м’ясо або шлунок гренландської полярної акули.

9 - Хакарл.jpg

  • Поряд з інгредієнтами для суші у японських супермаркетах продаються величезні очі тунця. Слизький делікатес вважається неймовірно корисним для здоров’я і рекомендується до вживання в сирому вигляді.

10 - глаз тунца.jpg





Фото з відкритих джерел

Вам это будет интересно:
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Що вони їдять: Алжир
OUTLOOK радий представити нашу "найсмачнішу рубрику", тексти якої будуть цікаві не тільки гурманам і кухарям, а й усім, хто любить пізнавати щось нове. Сьогодні ми зазирнемо на алжирські кухні та розповімо про традиційні і найбільш популярні страви цієї прекрасної країни.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Що вони їдять: кухня Риму
OUTLOOK часто розповідає про кухні народів світу, але, коли йдеться про Італію, писати про країну загалом було б злочином. Кожен з її двадцяти регіонів – це окремий світ зі своїми тонкощами і спеціалітетами. І нехай звання гастрономічної столиці Італії носить Болонья, її офіційній столиці Риму теж є чим похизуватися.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Істина в зерні, або Кава по-польському
«Франція», «Італія», «Венеція» – такі назви дістали відкриті іноземцями ресторанчики, з яких почалася кавова біографія Польщі. Жителі країни стали одними з найперших гурманів у Східній Європі, котрі оцінили смак та аромат незвичайного напою. Про те, що нове джерело задоволення виготовлене з плодів дерева, яке колись росло в Ефіопії у дикому вигляді, тоді мало хто знав.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Символ Канади - Кленовий сироп. Що це таке і з чим його їдять?
Поряд з фаст-фудом, колою і пластівцями з молоком, продуктом, про який нав’язливо згадують мало не в кожному американському фільмі, є кленовий сироп. Ним «приправляють» млинці, оладки, кекси, тости... Загалом, все, що зроблено з борошна. На прилавки ж європейських супермаркетів він потрапив зовсім недавно, одразу загнавши в глухий кут покупців, які прагнуть скуштувати недоступні раніше страви з медово-деревним смаком, але не знають, як їх приготувати.
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
БагатоМЕТРОва краса
Жителі великих міст чи не щодня користуються метрополітеном. На жаль, у стрімкому ритмі сучасного життя мало хто може дозволити собі насолоджуватись дизайном підземок. OUTLOOK не навчився зупиняти час, однак ми змогли підібрати для вас п'ятнадцять найдивовижніших станцій з усього світу.
Закрыть
Outlook facebook page