RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Experience: Володимир Лавренчук

Experience: Володимир Лавренчук

THEOUTLOOK.COM.UA за підтримки Європейської Бізнес Асоціації та її проекту "Hopes and Fears" розпочинає нову серію матеріалів «EXPERIENCE», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових менеджерів сучасності.

Першим, про свої професійні досягнення і життєві принципи розповідає Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук. Сподіваємося, поради від людини, який почав свою трудову діяльність з посади рядового економіста, а тепер обіймає почесні місця у всіляких бізнес-рейтингах не тільки будуть цікаві нашим читачам, але і допоможуть в будові власної кар'єри.


Для того, щоб досягти успіху, потрібно конкретно «захворіти» чимось новим для себе, а також опинитися в потрібному місці і в потрібний час.

Мій американський товариш Роберт Коссманн, коли говорив про Джима Моррісона, фронтмена британської рок-групи The Doors: «Секрет його успіху простий: важливо опинитися в потрібний час у потрібному місці». І у мене це точно сталося. І чим раніше ти потрапиш на незнайому територію, тим більше у тебе шансів спіймати удачу.

Я ніколи не боявся змінювати напрям своєї діяльності...

І зараз теж. Якби захотілося щось кардинально змінити, присвятити себе чомусь іншому, вже б давно це зробив. Згадую свою «безперспективну» трудову діяльність в радянські часи - економістом контори Держбанку СРСР. Якщо б була можливість відмотати час назад, я, напевно, прожив би цей час інакше. Зібрав би все найнеобхідніше в рюкзак і вирушив подорожувати автостопом. Було б більше користі. Але зараз мені подобається те, чим я займаюся.

Справжній менеджер - людина, яка досягає мети, а не виявляє амбіції.

Колись я вважав, що керівник може наполягати на своєму, не зважаючи ні на що, «рубити з плеча», вдарити кулаком по столу. Зараз я повністю змінив свою думку.

Балансу «особисте життя/робота» у мене немає...

Був час, коли робота захоплювала мене з головою. Працював практично безперервно: і вдень, і вночі. Потім почали формуватися певні пріоритети. Коли ти керуєш великою компанією - це Твоє Діло, ти постійно повинен приймати складні рішення. І я зовсім не відчуваю себе втомленим - мені подобається те, що я роблю.

Якщо ти маєш цікавість до будь-чого - це вже перспектива.

Перспективи дуже складно виміряти. Але я вірю в те, що у кожного є дуже багато можливих напрямів для розвитку. І вік тут ніякої ролі не грає. Ми живемо в фантастичний час - ІТ-революції, створення цифрового світу, епоха майже безмежних можливостей. Якщо у твоїй роботі немає драйву - дуже важливо його відайти. Тому що, коли ти чогось бажаєш досягти і це тобі до смаку, - це не «напружує», а стає справжньою пригодою.

Але, якщо проект цікавий тільки для тебе - обов'язково зазнаєш невдачі.

Коли люди не розділяють твої цінності, важливо говорити з ними про це. Для того, щоб забезпечити успіх будь-якої справи, потрібно провести колосальну роботу з командою. Я великий прихильник мотивованих організованих працівників, які мають спільні цінності.

Вважаю, що в роботі важливо не стільки сперечатися яку бізнес-модель застосувати, скільки вирішити, хто буде її впроваджувати.

Генерація молодих менеджерів вважає, що все вже зроблено до них. Через це і можна побачити деяку інфантильність. На жаль, зараз не вистачає людей, які прагнуть створювати щось нове, мало лідерів.

У групі Райффайзен є добре перевірені в різних країнах методики щодо підбору персоналу. Однак, обираючи «свою» людину - довіряти варто також тільки собі.

Я багато подорожував Україною, мені відомі наші професійні недоліки: слабкі комунікативні навики, часто ми не можемо правильно презентувати свою думку, ідею. Ми дуже емоційні, навіть у прагматичних розрахунках. Ще є звичка все ускладнювати - це зайве. В цьому сенсі мені до вподоби Ірландія. Лише за одне покоління з бідної країни ірландці створили могутню європейську державу. Запитайте у будь-якому ірландському пабі - вони оптимісти: всіх їх об'єднує віра в те, що світ можна змінити. Загальні цінності - ось головна запорука успіху команди. Крім того, речі, які базуються на цінностях, можуть призводити до вагомих фінансових результатів.

Думаю, ми зможемо уникнути криза банківських платежів...

Реформа в банківській сфері та пильний контроль з боку експертів зроблять свою справу. Зараз наша стратегія спрямована виключно на розвиток.

Я не чекаю якихось особливих преференцій для нас з боку Нацбанку. Правила гри в банківському сегменті зараз і без них комфортні. Якщо вони будуть однаковими для всіх учасників без вийнятків - буде дуже добре. В Нацбанку зараз сформувалася команда найкращих менеджерів, думаю, все вдасться.

Вважаю, що як в нації, в українців немає якихось специфічних недоліків.

Зараз у нас з'явилося дуже багато впевненості в собі, в своїх силах. Ми стали пишатися своєю країною. На кожному кроці говорять про чесність і порядність. Це не може не тішити. Під час Майдану був емоційний підйом. Та що вже там, у більшості «топів» були схожі думки: як використати свої знання задля державної перебудови. Ситуація, яку я бачу зараз в уряді, мені подобається. Сподіваюся, у них... у нас все вийде.

Вам это будет интересно:
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Мистецтво Патрика Кабрала: папір як символ крихкості світу
Незалежний художник родом із Філіппін Патрик Кабрал завойовує світ своїми незвичними арт-роботами. Його творіння – це новаторство, що поєднує в собі вікові традиціїкаліграфії й суперсучасні 3D-технології. Його мистецтво - спосіб змінити світ на краще як за допомогою естетики, так і шляхом виконання соціальної місії.
Не вежею єдиною. ТОП кращих творінь Густава Ейфеля
Кажуть, Гі де Мопассан ненавидів Ейфелеву вежу. Знаменитий письменник вважав, що вона спотворює Париж і не приносить місту ніякої користі. Проте його частенько можна було зустріти в затишному кафе на вершині конструкції. У таких випадках автор «Любого друга» говорив, що «тільки тут клята вежа не трапляється йому на очі...»
Історія бренду: Жан Пату
Йому вдалося вловити зухвалий дух початку двадцятого століття і передати ідеали епохи в модних новаціях. Радість, швидкість і легкість – якщо емоції допомагають продавати, то враження, пов'язані з брендом Жана Пату, будуть саме такими.
Прийшов, побачив, збудував. Шедеври Джованні Лоренцо Берніні
Буває, подивишся на листівку із зображенням міста й одразу розумієш, що на ній Київ, Париж, Рим або рідне селище. І це зовсім не заслуга твоєї вчительки географії, а непосильна праця майстрів, руками яких створювалися знайомі всім шедеври архітектури. Сьогодні ми згадуємо італійського підкорювача мармуру Лоренцо Берніні.
Пальчики оближеш: Що на вас чекає за кулісами найкращих кухонь світу
Давайте пригадаємо найбільш незвичну страву, котру вам випало скуштувати? Що це буде за їжа, вам вирішувати. Небагато екзотики; ті самі комахи, котрих ми слабо можемо уявити як інгредієнт; дивний напій із гіркуватим присмаком; несподіване поєднання гіркого і кислого… у кожного є свій незабутній досвід щодо цього.
Пабло Пікассо: Поет для своєї епохи
Про Пікассо як про самобутнього художника, графіка та скульптора нам так чи інакше відомо все або майже все, тоді як інші його іпостасі опинилися на другому плані. Ілля Еренбург одного разу дуже коротко описав відносини Пабло Пікассо зі своєю епохою: «ХХ століття знайшло в ньому власного експерта-динаміта, філософа та поета».
25-та сходинка тріумфу чекає переможців!
Організатори програми «Людина року» передають вітання партнерам, лауреатам, поважним гостям, а також режисерсько-постановочній групі, підрядникам, виконавцям та багатьом іншим помічникам. Вони висловлюють щирі сподівання, що скоро матимуть змогу спілкуватись та обмінюватись творчою наснагою та енергетикою...
Великі криві Фріденсрайха Гундертвассера
Він вигадав своє ім’я, щоб не бути схожим ні на кого іншого. Бунт його індивідуальності став основою для величезної творчої спадщини, а архітектура – продемонструвала можливість поєднувати екологічність і сучасні технології.
Точка на карті: музей Ілани Гур
Складання маршрутів для сучасних туристів вже давно виходять за межі класичного розуміння поїздок за кордон. Мандрівники сьогодні є настільки вибагливими, що стандартний набір — історичні місця та крамниці з сувенірами скоро турагенціям пропонувати буде нікому, адже попит зростає не на традиційні екскурсії, а на отримання емоцій.
ФОТОПРОЕКТ: Балі: вулиця майстрів
OUTLOOK продовжує досліджувати цікаві куточки нашої планети. Зовсім нещодавно наші фотографи Нікіта Панісов та Анна Кравченко повернулися з дивовижного міста Убуд, розташованого в Індонезії. Це місце, вважається культурною столицею держави, вражає багатьма цікавинками, але найбільше - своєю вулицею майстрів...
Люксембург: встигнути все
Сучасна інфраструктура, лояльна податкова та юридична система зробили Люксембург однією з найбільш привабливих країн для ведення будь-якого виду бізнесу. Щоб досягти такого добробуту, герцогству знадобилося менше ніж півстоліття...
Перегоріла? Не біда!
Зазвичай, коли лампочки в наших квартирах перегорають, ми, не замислюючись, викидаємо їх у смітник: яка від них тепер користь? Однак трішки фантазії – і руки «з потрібного місця» творять дива. Якщо у вас є дитина, то перегорілий освітлювальний прилад може перетворитися на чудову іграшку, зроблену своїми руками...
Знай наших: Анатолій Кокуш
Кіно – либонь, найбільш «технічний» вид мистецтва, котрий придумало людство. Скільки б таланту, фантазії і енергії не було у творців будь-якого фільму, практично всі стадії виробництва так чи інакше спираються на техніку, без якої ідеї так і залишаться всього лиш ідеями.
Знай наших: Серж Лифар
Знаменитий француз українського походження в дитинстві був блакитнооким мрійником. Згодом усі його жадання стали реальністю. Хай би чого він прагнув, усе давалося легко, немов удача назавше зробила його своїм улюбленцем. Спів у хорі, артистичний талант і, нарешті, балет. Серж Лифар не тільки підкорив світові сцени та здобув заслужену славу. Він відродив французький балет як такий і ввів поняття, котрі стали основою неокласицизму.
На валізах: Олег Борщевський
Олег Борщевський – відомий режисер, сценарист і кліпмейкер. З-поміж його робіт – кліпи для «Потапа і Насті», гурту «НеАнгели». «Бумбокс», NIKITA, Тоні Матвієнко і багатьох інших. У милій бесіді він згадав найбільш цікаві місця на карті світу, в котрих побував, поміркував про таїнства подорожей і розповів про особисті розчарування.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ'Ю: Пітер Хьоґ: «Немає ніякого дна, є тільки вічне падіння»
Пітер Хьоґ – данський письменник, філософ-лірик. Його називають відлюдником, адже на світських заходах він з'являється вкрай рідко, щоб представити нову книгу. Через усамітнений спосіб життя образ Пітера Хьоґа оповитий легендами. В інтерв'ю OUTLOOK Пітер Хьоґ розповів про те, як пише нові твори, що ховається за його аскетизмом, і поділився уявленнями про світ і людину.
Таємниці Пабло Пікассо будуть розкриті
Почавши цю весну з низки гучних прем'єр, ВОЛЯ продовжує дивувати своїх абонентів. Цього разу компанія-провайдер представила своїм абонентам прем’єру другого сезону серіалу «Геній» від каналу National Geographic.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю з режисером Дороном Пазом
OUTLOOK вдалося поспілкуватися з ізраїльським режисером Дороном Пазом, котрий представив у Києві свою нову роботу «Єрусалим». Про спосіб пошуку натхнення через заголовки в журнальних статтях, перспективу кінематографу загалом і про причини вельми стриманого ставлення до критиків читайте далі у матеріалі!
Знай наших: Сергій Полунін
26 жовтня відбудеться довгоочікувана прем`єра документально-біографічної картини «Танцюрист» про ціну успіху, яку заплатив артист балету Сергій Полунін. Херсонець за походженням, волею випадку потрапляє до Королівського театру в Лондоні, де здобуває неймовірний успіх, а потім зникає з поля зору, щоб згодом завоювати ще більше любові глядачів. Сьогодні OUTLOOK продовжує серію матеріалів про успішних українців.
Закрыть
Outlook facebook page