RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  TOP самих незвичайних професій

TOP самих незвичайних професій

Приблизно третину життя людина проводить на роботі, хай то трамбувальник у метро, сновида-профі чи плакальник. OUTLOOK пропонує добірку найбільш рідкісних і незвичайних професій.

Робота дегустатора, що вимагає наявності виняткового смаку та нюху, вважається досить престижною. А як щодо «відтрапезувати» собачим або котячим кормом? Виявляється, на заводах, де його виготовляють, є й такі співробітники. Головна мета «випробувача» – не тільки визначити, що більше сподобається чотириногому – нові «соковиті подушечки зі смаком кролика» чи «ніжні шматочки курки з овочами», а й з’ясувати, наскільки його аромат дратуватиме хазяїна вихованця. Дохід у «пробувальників», до речі, не такий вже й поганий – близько 40 тисяч доларів на рік.

Оцінювачами якості «продукції» можуть підробляти також любителі легких наркотиків. На щорічному фестивалі марихуани, який проходить в Амстердамі, перед ними стоїть нелегке завдання – обрати «найсмачніший», найміцніший сорт і такий, що найбільше звеселяє. При цьому треба «постаратися» лишитись у нашій реальності і розповісти про свої відчуття, що після 20-30 косяків на день не так вже й просто...

За сон на роботі можна легко отримати догану, а якщо вона ще й особливо відповідальна – то й зовсім почути «До побачення». Та є посада, про яку мріє якщо не кожен другий, то третій точно, – професійний сновидець. Вперше заробляти відпочиваючи почали співробітники, які пройшли конкурс у нью-йоркському музеї сучасного мистецтва на посаду «експоната, який перебуває в обіймах Морфея». Усе, що для цього потрібно, – приваблива зовнішність, відсутність проблем зі здоров'ям і готовність «провалятися» у ліжку цілий день.

Втім, деякі засинають винятково заради любові до мистецтва. Актриса Тільда Суінтон організувала незвичайний перформанс, перетворившись на час "живим експонатом" нью-йоркського Музею сучасного мистецтва.

Ходити місцевими вулицями і гавкати, тим самим виявляючи, у якому будинку живе песик, – у цьому полягає завдання деяких стокгольмських трудяг. У Швеції податки на цих тварин досить великі, тому багато власників вирішують не реєструвати улюбленців.

Жителі Східної Азії особливою емоційністю не вирізняються. Драматичний фільм, зворушлива розповідь рідко можуть видавити з них хоч одну сльозинку. Стримуються вони й на похоронах, тому в азіатських країнах усе ще продовжує існувати «спеціальність» плакальників. До речі, на Русі подібна посада відійшла до списку архаїчних ще на початку XX століття. А от у Китаї, Кореї та Японії «торговці сльозами», як і раніше, користуються попитом і навіть складають власні прайси послуг: ціни на декілька скупих і, наприклад, істерику з риданнями будуть істотно відрізнятися.

Менш приємну роботу – втрамбовувати людей у транспорт – пропонують у Китаї. Щодня на платформі метро чергує кілька чоловіків міцної статури, і якщо двері вагона не закриваються, вони тут же з'являються і професійно, не завдаючи травм, заштовхують того, хто не вліз.

Цікаво, що в Токіо такі «фахівці» з'явилися ще в 1950-х.

Торкатися до артефактів, які застали епохи королів і лицарів, розглядати дорогоцінні тіари, рукописи з нальотом часу чи предмети побуту – ось вона, таємничо-незвичайна робота археолога. Та є у цієї спеціальності й інші грані, наприклад – археолог екскрементів. Дослідники «старожитностей» впевнені, що це допомагає детально довідатися про раціон наших предків і стан їхнього здоров'я...

А ось із приємних на звання роботи-мрії претендує посада, яка так і називається – «найкраща робота у світі». Кілька років тому кастинг на цю позицію пройшов американець Бен Саутхолл. Саме його обрали з десятків тисяч охочих і відправили доглядачем на один з островів Тихого океану, заселили в розкішну віллу, «наказали» дивитися за коралами та підгодовувати черепах і виписали зарплату у 20 тисяч доларів.

Вам это будет интересно:
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
БагатоМЕТРОва краса
Жителі великих міст чи не щодня користуються метрополітеном. На жаль, у стрімкому ритмі сучасного життя мало хто може дозволити собі насолоджуватись дизайном підземок. OUTLOOK не навчився зупиняти час, однак ми змогли підібрати для вас п'ятнадцять найдивовижніших станцій з усього світу.
Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.
26 жахливих фактів про Голокост
Голокост – одна з найстрашніших трагедій, в котру затягли людство викривлені уявлення про переваги однієї раси над іншою. У скаліченому тілі горів вогонь незламного духу. Хоча свідоцтва про Голокост неможливо читати без сліз і душевного болю, про це необхідно знати – хоча б для того, щоб уникнути подібного у майбутньому.
На чортовім кружляли колесі…
Крім кількох східноєвропейських країн, круглий металевий атракціон більше ніде не називають «чортовим». Іменоване за прізвищем творця «колесо Ферріса» вперше відкрило панораму Чикаго з 80-метрової висоти 1893 року. Відтоді вертикальний круг з кабінками почав з'являтися мало не в кожному великому місті. OUTLOOK пропонує вам дізнатися про найбільш вражаючі його екземпляри.
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
Закрыть
Outlook facebook page