RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Ахмед Алі провів дипломатичний прийом

Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Ахмед Алі провів дипломатичний прийом

Надзвичайний та Повноважний Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Ахмед Алі 11 липня зустрічав гостей з нагоди національного свята. Привітати Єгипет прийшли представники іноземного дипломатичного корпусу в Україні, члени Уряду, очільники неурядових організацій та партнери посольства.

У вітальній промові Надзвичайний та Повноважний Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Ахмед Алі сказав: «Насамперед маю велику честь щиро подякувати за те, що ви з нами цього вечора. Я звертаюсь до Вас від імені Його Високоповажності Президента Абдул-Фаттах Халіл Ас-Сісі та хочу сказати як ми високо цінуємо дружбу, яка пов’язує наші народи.

Сьогодні ми відзначаємо річницю революції 23 липня 1952 року. Ця революція не є єдиним прикладом, коли єгипетський народ був підтриманий збройними силами задля виконання своєї волі та окреслення свого майбутнього. Наші історії свідчать про безліч випадків, коли подібний союз народу та збройних сил дозволив задовольнити їх прагнення та зберегти ідентичність нації. Це все, що відбувається і нині, коли наші збройні сили співпрацюють з народом у напрямку модернізації нації. Фактом є і те, що сьогодні в нашій країні відбувається величезна економічна і розвивальна революція на основі подій липня 1952 року. Серйозні перспективні економічні реформи є плодом їх успіху, будується велика та амбітна інфраструктура, вона включає в себе тисячі кілометрів нових доріг, багато великих нових міст, у тому числі сучасну адміністративну столицю безпрецедентного масштабу та ефективності, мега проекти, що розвиваються на наших територіях, масові культурні мінарети, такі як Великий єгипетський музей та Музей єгипетської цивілізації, вільні економічні зони на осі Суецького каналу і не тільки. Ця економічна і розвивальна революція продовжує формувати риси процвітаючого майбутнього для країни.

Хоча проблеми все ще існують, наша рішучість перемогти їх зростає, наша оголошена війна тероризму свідчить про наше сильне неприйняття анархізму і радикалізму, а також нашої настільки ж сильної прихильності захищати свою ідентичність, як країну миру, терпимості та співіснування»

Почесним гостем заходу став Посол Ігор Жовква, керівник Департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Офісу Президента України. Пан Жовква вручив послу привітання від Президента України Володимира Зеленського, в якому він надсилає запрошення Президенту Єгипту відвідати Україну. У промові Ігор Жовква зазначив:

E24BA2F1-8FAB-48EE-BCF1-1BDD98D7B4C9.jpeg

«Бути сьогодні з вами та представляти Офіс Президента України на цьому урочистому зібранні, урочистому прийнятті з нагоди важливої дати – 57-ої річниці Революції 23 липня 1952 року дуже почесно. Річниця Революції – це дійсно день, коли сходяться минуле і майбутнє великої країни. Для України Єгипет сьогодні – це дійсно партнер у багатьох вимірах цього слова. Це не лише найбільший торгівельний партнер України на Африканському континенті та у регіону Близького Сходу, але що не менш важливо, то це також авторитетний для України політичний партнер, на якого ми можемо розраховувати на міжнародній арені.

За останні декілька років ми розгорнули нашу співпрацю практично у всьому спектрі наших відносин. Менше ніж за останній рік ми провели декілька важливих зустрічей на політичному рівні, починаючи з візиту Міністра закордонних справ у квітні минулого року у Єгипет. Це був візит, який приніс багато важливих результатів. Після цього: в листопаді місяці мали честь проводити в Україні спільне засідання Міжурядової спільної економічної комісії, яка також відзначилась вагомим результатом. В грудні ми вітали в Києві делегацію Палати представників Єгипту. Ну і кульмінацією наших політичних відносин стала зустріч двох президентів в лютому вже цього року під час Мюнхенської безпекової конференції»

Дивіться фоторепортаж OUTLOOK! Гортайте сторінки фотогалереї.

Вам это будет интересно:
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Каїр is the capital of…
Курорти формату All Inclusive, піраміди і мумії – ось, либонь, і все, що спадає на думку, коли говориш про Єгипет. А тим часом це одна з найдавніших держав світу, а його столиця Каїр - не просто найбільше місто Близького Сходу й Африки з населенням у 19 мільйонів людей, це мегаполіс, котрий об’єднує в собі стародавні історичні пам’ятки і скляні хмарочоси, сміттєві звалища і дорогі магазини, незліченні багатства і кричущу бідність.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
За водними процедурами – в пустелю!
Місто, де Олександру Македонському передрекли завоювання світу. Місто, куди навідувалася Клеопатра щоб поплескатися в теплих цілющих джерелах. Місто, яке сьогодні складно відшукати на карті без хорошої оптики. Сіва. У самому серці Сахари, в 560 кілометрах від Каїра чекає на «свого» допитливого відвідувача невелике поселення з незмірно великою історією.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Шарм-ель-Шейх: танцюємо у пустелі, пірнаємо і вчимося торгуватися…
Узбережжя Червоного моря прикрашене курортним містом Шарм-Ель-Шейх, що перекладається витончено: «бухта шейха». Оточена Синайськими горами, вона надійно схована від вітру і негоди, зберігаючи затишний для подорожей цілий рік…
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Заступниця Міністра туризму Єгипту про відновлення подорожей
15 липня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Єгипету в Україні Аймана Елгаммалі відбулась пресконференція із заступницею Міністра туризму та пам’яток старовини Єгипту Гхадою Шалябі.
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
Закрыть
Outlook facebook page