RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  Ми там були: Португалія - місце для романтиків

Ми там були: Португалія - місце для романтиків

Олена Шікіта, графічний дизайнер, одного разу відвідавши друзів в Португалії, так закохалася в цю чудову країну, що вирішила повернутися і перезимувати. Зупинившись в невеликому місті Кашкайш, насолодилася красою, смачною їжею і, звичайно ж, ласкавим сонцем цієї південно-європейської перлини. Олена поділилася з нами своїми враженнями...

...а також дала безліч практичних і цікавих порад майбутнім португальським туристам.

Чим більше я перебуваю в Португалії, тим більше в неї закохуюся...

Спочатку мене найбільше вразило самобутнє поєднання архітектури і природи, особливо океану. Палаци, акуратні будиночки, споруди, схожі на міні-палаци - ось така архітектура Кашкайша. На тлі природи, до якої не доторкнулась людина, це виглядає просто чарівно. Чому така палацова архітектура? Тут живуть справжні аристократи. У Кашкайші мало або майже немає хмарочосів (я, принаймні, не бачила) тому завжди світло. Сонце тут сходить і заходить над океаном - дуже гарне видовище.

Португалія - невелика країна. Тут все знаходиться близько одне від одного. Закінчується Кашкайш, і починається Ешторіл. А це вже інший населений пункт.

Кашкайш місцеві називають найбагатшим містом. Тут тихо і спокійно, абсолютно немає метушні... Як на мене, взимку трохи не вистачає драйву.original-cascais-palace-at-night-photography-by-messagez-com_.jpgФото messagez.com

Клімат: весна замість зими

Мені здається, це одне з тих місць, де найкраще зимувати. Січень - найхолодніший і дощовий. В основному кожен день - наша весна.

Менталітет: посмішки крізь сигаретний дим

Місцеві говорять англійською, але не всі - в основному молодь і бізнесмени.

Португальці усміхнений і веселий народ. Вони люблять свята, смачну їжу і вино. Вони п'ють вино на сніданок, обід і особливо на вечерю. А ще португальці люблять танцювати. Як вони рухають стегнами!

Португальські чоловіки прекрасні, як боги. Я ніколи не бачила стільки красивих чоловіків відразу! Їх особлива риса - вони багато обіцяють, але, звичайно ж, нічого не роблять. Так що потрібно бути уважними, щоб не потрапити в полон цих карих очей. У Португалії дуже багато курять. Португальці великі любителі сигаретного диму. Тютюнові вироби тут недорогі. Тут багато українців - часто на вулицях можна почути знайому мову. Є навіть магазин «Берізка». І там можна купити практично все: насіння, квашену капусту, сметану до борщу, бублики, пиво.

Місцева кухня

Португальська кухня - це, звичайно, морепродукти, свіжі і неймовірно смачні. Практично до всіх страв додають часник або цибулю. Так, що якщо плануєш побачення або просто не любиш, краще уточнити.8d5a4023ce12080ba1e40d03e75f29c2.jpgКабо-да-Рока. Фото pinterest.com

Пляжний відпочинок: рай для серферів

Для мене головна визначна пам'ятка в Португалії - шикарні пляжі з найчистішим піском і Атлантичний океан з великими хвилями. Це просто рай для серферів. Правда, вода тут завжди холодна. Але, коли влітку температура плюс 30 градусів, напевно, вона освіжає. Хоча я часто бачу, як португальці з дітками грають на пляжі і навіть купаються при температурі повітря всього плюс 16.

Пам'ятки: природні чудеса і королівські палаци

Хоч куди глянь, все красиво: чистота, пальми, вулиці, вимощені білою плиткою, і сонце, сонце, сонце. До речі, сонце - зухвале, тому без окулярів вдень краще не виходити. А ще майбутнім українським туристкам повинна порадити - кеди. Тут не прийнято ходити на підборах, та й це дуже незручно, адже всюди плитка - дівчина на шпильках буде виглядати, як мінімум, дивно. В цілому, в Португалії є, що подивитися -багато дійсно чудових місць.

Наприклад, печера «Паща Диявола». Це легендарна скеля на узбережжі Кашкайша. Всю свою страхітливу красу вона демонструє під час відливу/припливу або в шторм. Хвилі, ніби танцюють навколо неї, вриваючись через арку в глибокий грот. Таким чином створюється страхітливий звук. Місцеві здавна порівнюють її з шаленою піснею диявола. Вирушаючи сюди, пам'ятайте: хвиля може безслідно вас поглинути, тому близько до обриву підходити не варто. До того ж навіть у спокійну погоду тут відчувається особлива енергетика.15865221679_385f32591c_o.jpgРибальське селище Назар. Фото vortexmag.net

Якщо хочеш похвалитися перед друзями, що побував на краю землі, тоді тобі в Кабо-да-Рока. Пустельна атмосфера, троянда всіх вітрів на світі, бушує океан, маяк, незвичайний ландшафт - краса. Це найзахідніша точка Європи.

У головному рибальському селищі країни Назаре - найбільші хвилі в світі! Тут навіть був побитий рекорд Книги Гіннеса по серфу. А місто Сінтра просто чудове. Головна його особливість - прямо-таки фантастичний Палац Пена на найвищому пагорбі міста. Цю будівлю в середньовічному стилі було зведено в якості літньої королівської резиденції на місці покинутого монастиря. Тепер Палац Пена - національний пам'ятник архітектури, і навіть прийнято вважати його такою собі культурною іконою країни.

Несподівана пам'ятка для Португалії - автодром в Ешторілі. Періодично тут проводяться значущі гонки, наприклад, Гран-прі Формули-1. На сайті автодрому можна знайти компанію, яка надає в оренду авто на кшталт «Ferrari», якщо є бажання поганяти.

Ще варто відвідати південний Алгарве. Португальці називають його party-містом.3-1-1.jpgПалац Пена. Фото nit.pt

Розваги: бурхливе нічне життя

Взимку в Кашкайш тихо і навіть занадто спокійно. Вся нічна тусовка - в столиці, Лісабон. Але це не проблема: сюди дуже зручно і швидко можна дістатися, наприклад, на електричці. Ось там є, де розгулятися: клуби, дискотеки, текіла, джин. Крім бурхливого клубного життя, Лісабону є чим похвалитися. Це дуже красиве місто. Обов'язково варто виділити час, щоб з ним познайомитися.

До того ж саме в Португалії знаходиться найбільше казино Європи - «Estoril» в одноіменному місті. Тут навіть знімався один з епізодів бондіани.

Незважаючи на те, що Кашкайш - в принципі невелике містечко, тут теж можна відпочити вночі: паті-бари, паби, дискотеки. Місцеві люблять вибиратися на вечірній променад ближче до 22, а те й о півночі. О 3 годині багато закладів закриваються. А ось влітку Кашкайш оживає. У цей сезон тут проводиться величезна кількість всіляких фестивалів.

Кашкайш: вигідні покупки

Для того, щоб вигідно скупитися, варто відправитися в гіпермаркети: за продуктами в «Джумбо», а за одягом - в «Кашкайш-шопінг» або «Вілла-Кашкайш».1280px-Carnaval_de_Podence_2008_17.jpgФото traveltriangle.com

В останньому дуже полюбляю бувати. Наприклад, на третьому поверсі тут - мережа фаст-фудів. За 5-10 євро можна відмінно пообідати. Є як здорова їжа (риба/овочі), так і не дуже (картопля фрі, м'ясо, кола) - загалом, знакйдеться на кожного. Дуже люблю пити каву на терасі «Вілла-Кашкайш»: відкривається гарний вид і на океан, і на trains-station. У нас в Макдональдсі - жебраки-горобці, а тут - чайки і баклани. Можна годувати прямо з руки, правда, обережно.

Я б сюди поверталася знову і знову!

Чому? Тому що у Португалії особливий дух. Одна з найкрасивіших недорогих європейських країн з шикарними заходами сонця над Атлантичним океаном. Це місце, ніби створено для романтики: тут хочеться триматися за руку, цілуватися, сміятися, пити текілу, джин, вино, танцювати кізумбу з гарячим португальцем/португалкою ... Підкорювати вітер і хвилі ... Просто дивитися на зірки і мріяти.

Практичні поради

У Лісабоні є метро. З аеропорту до Кашкайша можна дістатися на метро і на електричці - 4-5 €. А на таксі дорого - 45 €. Краще користуватися Uber, коштувати це буде вполовину дешевше - десь 20-25 €. Ця служба тут дійсно набагато дешевше інших. Взяти таксі в таксопарку дешевше на пару євро, ніж викликати по телефону - в Португалії ще стягується плата за виклик.

Головне фото mediatour.com.ua

Вам это будет интересно:
Бельгія очима Марини Орлової: Як живуть бельгійці
Марина Орлова – проектний менеджер у культурно-громадській організації. На одному з міжнародних проектів вона зустріла своє кохання – Віма, хлопця з Бельгії. Поїхати в його країну їй вдалося тільки тоді, коли Україна отримала безвіз і саме про те, як живуть бельгійці, що вони їдять на сніданок і як у них заведено відпочивати, Марина розповіла OUTLOOK.
Ми там були: Марокко – дивовижна країна
Тут увечері тільки починають працювати ринки. Без комах не обходиться жоден дім. А зі зміями люди практично подружилися. І ще: уявляєте, вони не мріють про море! Про всі тонкощі африканського Королівства Марокко нам розповіла український SMM-фахівець Анна Фунт, яка провела там незабутню відпустку.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Що вони їдять: Португалія
Відвідавши Португалію, «на самому крає Європи», OUTLOOK не міг не звернути увагу на місцеву кухню. Про те, що саме їдять жителі і туристи колись однієї з найбільших імперій у світі – в нашому матеріалі.
Перу. Місця сили
Ізраїль, Індія, Мекка – ці географічні точки дуже важливі для адептів різних релігій і не тільки: вирушивши туди у паломництво, можна звідати благодать і відчути найпотужнішу концентрацію енергії, навіть будучи невіруючим. Не території Південної Америки, у Перу, теж є свої місця сили. І саме про них пише наш читач і автор Ія Зайцева.
Річард Ганнон: Фарери - овечі острови
Тільки три місяці на рік між Великою Британією і Фарерськими островами відкрито повітряні рейси. Я радів своїй майбутній подорожі, хоча до кінця не усвідомлював, що очікує там, на півночі. Іноді я уявляв Фарери, як землю, покриту кригою. Наступної миті здавалося, що на островах не вщухає потужний вітер, а отже, мене обов'язково здує з якогось стрімчака в холодну воду.
Ми там були: Гудаурі
У Гудаурі легко відчути час, затиснути його між пальцями і розтягнути у просторі, перелаштовуючи свій внутрішній ритм у режим відчуттів. І вже немає дедлайну, набридливих сусідів і лихачів, що виїжджають на зустрічку. Усе це починає здаватися ілюзорним і швидкоплинним. Тут, у Гудаурі, інші цінності. Гори не терплять метушні, внутрішнього діалогу і самоїдства. Найбільше задоволення просто дивитися на них.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Країна майже з таким самим прапором. Швеція очима українця
Швеція, напевно, не є найпопулярнішим туристичним напрямком серед українців. Охочіше наші співвітчизники їдуть до теплих країн або ж у доступніші та популярніші європейські столиці. Наш сьогоднішній співрозмовник, вокаліст київського гурту «М'ЯЧ» Юрій Розенко, навпаки, двічі на рік обов'язково відвідує це королівство.
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті.
Ми там були: Каппадокія
У кожної людини є такий момент чи випадок, котрий він запам’ятає на все життя. Поїздка в Каппадокію і політ на повітряній кулі – одне з найбільш незабутніх видовищ у моєму житті. Саме тому я хочу з вами поділитися своїми враженнями.
Фаду: ніжність і глибина португальських романсів
Дванадцятиструнна гітара, напівтемрява португальських ночей, свічки і пронизливий голос ... Драматичні мотиви романсу фаду розповідають про нерозділене кохання. Йому не судилося збутись, але це не заважає почуттям втілюватися в зворушливі звуки португальських романсів.
Нормандія очима Корнія Грицюка: батьківщина парасольок і субмарин. Частина 2
Корній Грицюк продовжує ділитися враженнями від французької Нормандії. У попередньому матеріалі він розповідав про свій вояж до Довіля. Тепер на черзі Шербург, або Шербур-Октевіль. Подвійна назва міста з'явилася на початку 2000-х, коли Шербург злився з Октевілем.
Нормандія очима Корнія Грицюка: яблука, молоко та океан. Частина 1
Для багатьох туристів Франція – це в основному Париж із довжелезною чергою на Ейфелеву вежу, Лувр та околиці з їхнім королівським шиком або курорти Середземного моря. А ось Корній Грицюк, мандруючи цією країною, вирішив податися на північ – у Нормандію! Для наших читачів він підготував цикл подорожніх нотаток про поїздку до Атлантичного океану...
Ми там були: Відень
Відень - кровоносна судина старої Європи - аристократичної, вишуканої, музейної. Фотограф Юлія Кочетова розповідає, що в цьому розкішному і прекрасномц місті в обов'язковому порядку треба відвідувати оперу, заходити в царські палаци і пити найсмачнішу каву з вершками. З 80-ти міських музеїв можна і потрібно вибирати, тому починаємо закохуватися у Відень з Музейного кварталу.
Транспорт світу: Вертикальний Лісабон
Лісабон – це не тільки одне з найгарніших і старовинних міст Європи, але й не надто легкий для життя і будівництва простір, якщо говорити про рельєф місцевості. Португальський мегаполіс розкинувся на семи густозаселених пагорбах. Саме тому його візитівкою вважаються три фунікулери та ліфт...
Там, де «Король лев» стає реальністю
До речі, сценами для цього художнього фільму компанія «Disney» надихнулась саме у Кенії, а точніше у національному парку «Брама Пекла», що знаходиться на відстані 90 км від Найробі. Хоча і сімбу («лев» з суахілі) разом з іншими хижаками тут не побачиш, бонусом стане прогулянка на велосипеді поміж стада зебрів, антилоп гну та жирафів. Цікаво...?
Нові туристичні об'єкти
Поступове відкриття кордонів країнами світу вселяє надію на поверення до звичного ритму життя і відпусток. Тож у підбірці ми пропонуємо декілька нових незвичних туристичних місць, щоб ви могли напевно визначитись із місцем такої очікуваної відпустки.
Літо на справжньому ранчо!
Після перегляду фільмів про американський Дикий Захід не одне покоління дітей тягнуло батьків до коней у цирку, щоб хоч на п'ять хвилин приміряти улюблені образи й відчути ту саму атмосферу. Та особисто мені п'яти хвилин завжди було замало. Тому я, подорослішавши, на кілька місяців вирушила у штат Колорадо...
Байру-Алту: в ритмах фаду
Повернувшись з теплої і гостинної Португалії, ми не можемо не поділитися незліченними історіями про міста, людей та архітектуру цієї дивовижної країни. Сьогодні OUTLOOK розповість про один з найвеселіших районів Лісабона – запальний Байру-Алту.
Закрыть
Outlook facebook page