RU  UK  EN
Статьи  >  Дивись  >  Листівки з Греції

Листівки з Греції

Автор: 31.05.2019 | Греція, листівки з
Ви пам'ятаєте, що завтра вже наступає літо!? Для особливо завзятих працівників просто пропонуємо переглянути світлини Павла Хоменського, який нещодавно повернувся з Греції, де зранку їх частували свіжими галатопітою, тіропітою та тіганітесом. На обід мандрівники збагачувались знаннями про історію та культуру, а на вечерю їх чекала прогулянка вздовж узбережжя Єгейського моря... Відчуваєте морський бриз?
Вам это будет интересно:
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Афінах
Унікальні тисячолітні пам'ятки архітектури, смачна кухня, пляжні околиці – чудові Афіни пропонують своїм гостям стільки варіантів дозвілля, що очі розбігаються, а отже, коштів на це може піти чимало. Щоб хоч приблизно усвідомити майбутні витрати перед поїздкою в це дивовижне місто, ми розповідаємо, на що тут стане наших улюблених умовних 10 доларів.
Листівки з Болгарії
Озброївшись закордонним паспортом та гарним настроєм, вирушайте на у так зване «ближнє зарубіжжя» - Болгарія - саме та країна, де старовинна архітектура вдало поєднується із розслабляючим морським бризом. Не вірите? А от OUTLOOK впевнений, що Павло Хоменський через свої світлини зможе вас переконати! Яскрава, по-своєму велична Софія - це must see! Гайда з нами!
Каламата. Героїчне минуле та оливкове сьогодення
Стародавня Греція починалася з Мікен і Криту, а нова історія країни писалася з Каламати. Саме в цьому місті було вперше скинуто турецькі кайдани, звільнивши шлях для здобуття незалежності. Каламата – місце з характером. Менш ніж за 200 років його двічі відбудовували заново, і воно знову відроджувалось.
Листівки з Тбілісі
Місто, що не залишає байдужим - Тбілісі у об‘єктиві талановитого фотографа Павла Хоменського на сторінках видання theoutlook.com.ua. Переглядаючи світлини, ви здійснете оглядову екскурсію однією з наймальовничіших столиць світу.
Балканське сузір’я: 5 цікавих міст півострова
Часто країни Балканського півострова вважають чимось настільки близьким до нас у плані менталітету, культури і традицій, що подорожі туди здаються чимось другосортним, не рівнею подорожі в Європу чи на якісь острови. Але сьогодні ми хочемо розповісти про чарівні балканські міста, котрі багато в чому можуть позмагатися із загальновизнаними туристичними центрами!
Що вони їдять: Греція
Традиційна кухня Греції сповнена парадоксів. Меню грецьких таверн суперечить всім законам здорового харчування: нащадки еллінів обожнюють смажене м’ясо, овечий сир і солодощі, вечеряють пізно, шанують бога Діоніса – і лишаються стрункими і підтягнутими до сивини. Не бійтеся помилитися при підрахунку калорій: національні грецькі страви – радість для душі і тіла!
Посольства відзначили Європейський день мов-2020!
Рада Європи спільно з Європейським Союзом оголосила 2001 рік роком Європейських мов, який став дуже успішним у всіх 45 країнах-учасницях. Цього року посольства, акредитовані в Україні, а також їх культурні центри, організували онлайн та офлайн заходи для всіх охочих долучились до розуміння культури через мову.
Гетто світу. Асторія: нью-йоркська Еллада
Сьогодні в рамках нашої рубрики, присвяченої національним анклавам, ми розкажемо про один із найбільш яскравих і смачних кварталів Нью-Йорка, про Асторію. Саме її прийнято називати «маленькою Грецією».
Листівки з Батумі
Молодий український письменник Павло Хоменский побував в місті, що втопає в зелені і блищить яскравими вогням - Батумі, яке самі місцеві жителі називають містом любові. Тут пальми, кипариси, магнолії, олеандри, бамбук, лавр, апельсинові дерева, туя і самшит пахнуть на кожному кроці і так і кличуть поспостерігати за романтичною картиною відплиття кораблів з гаваней. І сьогодні автор ділиться з вами своїми листівками з цього дивного міста, пронизаного шумом моря і смаком ароматного вина.
Листівки з Польщі
Попереду три святкові вихідні дні, які OUTLOOK із радістю допоможе вам розпланувати! Пропонуємо прогулятись у центрі Варшави, Кракова та Любліну, насолодитись весняною свіжістю та надихнутись на декілька місяців вперед. Тож, вперед, до нових пригод!
Листівки з Румунії
Травень - саме час для подорожей до Європи. Тут вже зовсім не холодно, але ще й не спекотно. Під час прогулянок містами можна не ховатись від сонця у тіні, спокійно роздивлятись старовинну архітектуру. 2 години літаком і ви опиняєтесь у Бухаресті, який зможе запропонувати все вищеперераховане! Скоріш бронюйте квитки - Румунія чекає!
На подіумі: Греція
Будь-яка мода з часом змінюється, це правило поширюється і на національні костюми. У Греції переміни в національному одязі були настільки кардинальними, що стародавні хітони і гіматії геть загубилися, їх перестали впізнавати в об’ємній багатошаровості фустанел і караугонів. І хоча на сучасних вулицях вже не побачиш національні костюми, їх все ще зберігають до особливих випадків і ставляться до них з повагою.
ВІДЕО: Дивовижні міста на скелях
Наші міста буквально переповнені бетоном, склом і пластиком. Але якими б надміцними якостями не володіли будматеріали, іноді кращий фундамент - сама природа. Сьогодні в фокус OUTLOOK потрапили міста, побудовані «в» і «на» скелях.
Листівки з Бразилії
Беручи участь в одній з волонтерських програм, студентки Інституту Міжнародних Відносин КНУ ім. Тараса Шевченка Анна Візняк та Анна Козирєва поділилися з OUTLOOK своїми яскравими фото про одну з найбільш екзотичних країн Південної Америки - казкову та чаруючу Бразилію.
Закрыть
Outlook facebook page